Új hozzászólás Aktív témák

  • lmno

    őstag

    válasz salytmasztor #2758 üzenetére

    Dolce Gusto előnye: gyorsan tudsz nem kiemelkedő, de átlagon felüli olasz stílusú espressot készíteni egy gombnyomásra, mindig hozza ugyanazt a szintet (a gyári kapszulák). Van sokféle, cappuccino, latte is (bár ott tejpor van a kapszulában, nem sok köze lesz az igazi tejhabhoz). Az espressokból azokat ajánlom amikben legalább 7 gramm kávé van, pl. Intenso, Barista, Ardenza, Palermo, Napoli. Van egy csomó amiben lecsalják, és csak 5.5 gramm van bennük (pl. a Starbucksosak, vagy a sima Espresso).
    Gépekből én a Genio S Plus/Touch-ot ajánlom, ezeknek van espresso boost funkciójuk, amivel kevesebb vízzel sűrűbb espresso-t csinál.
    Én ha most vennék kávéfőzőt, nem biztos hogy ezt választanám, nagyon felment az ára az utóbbi hónapokban (január óta kb.). Havonta ki lehet fogni akciókat, olyankor 1900 Ft-ért hozzá lehet jutni egy dobozhoz (általában 3+1 csomagban), a normál ára már 2000 felett van bőven, van ahol 3000 ezer is. Ilyen kínai/vietnámi boltokban lehet hogy van még olcsóbban.
    Én inkább párnásat (ESE Pod) vennék, ha egyszereűen akarnék jó kávét, ott vannak olcsóbbak is, a drágábbak meg sokkal jobbak mint a DG. Plusz nem olyan környezetszennyező, és nem kell a kapszulaleadással vacakolni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák