Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Mr Dini #3435 üzenetére

    Ahogy ígértem, itt a minta.

    Illetve itt a képátalakító.

    Ha valaki belevág, az fogja a forrás képet, méretezze át (pl GIMP, Office Picture manager, photoshop stb segítségével) 48x48-as méretbe. Ezt le kell menteni jpg és png formátumban is (mert valamelyik kliens csak png-t tud, vagy fordítva), illetve hogy nagyobb képernyőn is jó mutasson ugyanezt meg kell csinálni 120x120-al is.

    Majd tedd fel a nas egyik mappájába a 4 képet és a képátalakító binárisom. A képátalakító kapjon futtatási jogot!:

    chmod a+x /mappa/ahol/a/binárisom/van/picturehex

    Ezután meg kell csinálni mind a 4 fájllal az átalakítást. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy kiadjuk a picturetohex ./48x48kep.png ./png_sm parancsot, majd ugyanezt, csak a 120x120-assal picturetohex ./120x120kep.png ./png_lrg és ugyanezt meg kell csinálni a jpg-vel is.

    picturetohex ./48x48kep.png ./jpeg_sm
    picturetohex ./120x120kep.jpg ./jpeg_lrg

    Majd a minta icons.c-ben az összes png_sm, png_lrg, jpeg_sm és jpeg_lrg utáni hex kódot ki kell cserélni a most generáltakra.

    2. Nekiálltam egy miniDLNA magyarításnak. Jelenleg még csak a státusz felület tud magyarul, de tervezek haladgatni vele. Kicsi szenvedés van vele, mivel a Ti uClibc c fordítótok nem támogatja az utf-8 kódolású speciális karaktereket, tehát az ékezetes betűk helyett kriksz-kraksz van... De megoldottam, hogy működjön. Ha valakit érdekel, beraktam a slackerbe minidlna-HUN néven. Ha valaki fel szeretné rakni, akkor minden más minidlna-t le kell törölni előtte!

    3. Arra gondoltam, hogy egy picit a minidlna puritán státusz felületét fel lehetne okosítani. Ezzel kapcsolatban, ha van itt vki, aki ért bármilyen szinten a CSS-hez és kedve/ideje is van rá, az esetleg besegíthet majd. :R

    Illetve azt kéne még megoldanom, hogy legyen a státusz felületen pár gomb, pl rescan gomb, amit megnyomva tol egy rescan-t. A probléma csak az, hogy foggalmam sincs, h html-lel ezt hogy lehetne megoldani... De erre majd ránézek JS szemszögből.

    Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

Új hozzászólás Aktív témák