Hirdetés

2018. október 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) gabor7th


gabor7th
(őstag)

"A fejlesztés motivációjaként a vállalkozás felhívja arra a figyelmet, hogy egyre több okos eszközt használunk ma már a lakásokban és az irodákban: nem ritkaság az okosmosógép, az önműködő világítási rendszer, árnyékolás és fűtés, az ujjlenyomat-olvasóval nyitható kapu vagy a távolról működtethető biztonsági rendszer."

Én személy szerint nem szeretnék egy kémkedő és reklámokkal bombázó okosházat, ami felett a hackerek is átvehetik az irányítást. Az irodákba pedig végkép nem hiányzik az ilyen, még a Google szemüvegét is tiltották egy csomó helyen. Meg milyen lenne már ha egy WannaCry szerű vírus támadna be egy ilyen házat, vagy az a múltkori ami simán csak tönkretette az IoT eszközöket.

"A Chameleon Smart Home tulajdonosa, Szarvas Péter ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy ma az okos otthonok úgy működnek, mint ha nem tudnánk a telefon szoftverét frissíteni: kiválasztunk egy gyártót, megvesszük az eszközeit, és várjuk, hogy a cég szépen frissítse a szoftvert hozzá, mert a rendszer egy egységet képez. A gyártók úgy alakítják ki a termékpalettájukat, hogy minden automatizálási feladathoz lehetőleg az ő eszközeit kelljen megvásárolni."

Épp ezért korai még ez a termék, még mindenki próbál minél nagyobb piacot szerezni, pontosabban még ez a fázis se kezdődött el igazán teljes erőbedobással.

Ami pedig a okosmosógép és társait illeti... még az ezeket fejlesztő cég tulajdonosa szerint is hasztalanok.

"Most a gyártókon a sor, hogy olyan funkciókat találjanak ki, illetve az egyre okosabb otthonokon belül olyan rendszereket, melyek után már vágyakozni fognak a fogyasztók"

"A GfK háztartási nagygépek területéért felelős igazgatója Lisszabonban elmondta: reméli, hogy az idén szeptemberi IFA szakkiállításon a szokásos okos(kodó) funkciókon felül már láthatunk majd néhány valóban hasznos ötletet is a gyártóktól."

http://www.origo.hu/techbazis/20170829-veszelyesek-a-robotok.html

Ja és persze a háztartási robotok is elég gyengék biztonság szempontjából.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#2) gabor7th


gabor7th
(őstag)

" és várjuk, hogy a cég szépen frissítse a szoftvert hozzá"

Van egy olyan sejtésem, hogy ezekkel a dolgokkal nagyon nem akarnak majd vacakolni. Támogatni fognak egy terméket mondjuk 3 évig aztán vedd meg a következőt. Ez a rész nem vonzó.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#3) Lacc válasza gabor7th (#2) üzenetére


Lacc
(fanatikus tag)

Van egy olyan sejtésem, hogy ezekkel a dolgokkal nagyon nem akarnak majd vacakolni. Támogatni fognak egy terméket mondjuk 3 évig aztán vedd meg a következőt. Ez a rész nem vonzó.

Nem a cég mellett akarok kiállni, de szeretnék rávilágítani arra a tényre, hogy ezt nem egy cég csinálja, (még a nagy IT cégek is megjátszák, akkor hogyan várható el egy kis vállalattól?)

(#4) gabor7th válasza Lacc (#3) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Szerintem itt is el fognak uralkodni a nagy techcégek, csak még nem biztosak a dolgukban. Mint idéztem is nem tudnak igazán vonzó terméket készítenil.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#5) gabor7th


gabor7th
(őstag)

Egy cikk a témába vág: http://www.uzletresz.hu/vallalkozas/20171030-okosotthonok-megvedese-behatolas-ellen.html

"Az okosotthonokban használt eszközök könnyen, jelszó nélkül hozzáférhetőek az interneten keresztül, ez szinte felhívás a keringőre a digitális bűnözőknek."

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#6) BatchMan


BatchMan
(senior tag)

Valaki tud valamit a rendszertechnikáról? Vezetékről van szó. Nélküli? I/O felület?
Érzékelők, beavatkozók? GUI? Ismert buszok, protokollok?

(#7) b.bone válasza BatchMan (#6) üzenetére


b.bone
(senior tag)

Semmi biztosat, de a reklamszoveg meg kepek alapjan (meg hogy mit lehet olcson beszrezni) tippelnek valami arduinos csodara node.red-el hajtva.

Vezeteken tud fogadni sensor-okat es actuator-okat az latszik az eszkozok fotoin.
Tovabba gyanitom (mivel regi, nem villanszerelt házhoz is ajanlja) tamogat valami radios standardot. mint pl. 433 Mhz

De engem is erdekelne pontosan mifele lehet.

[ Szerkesztve ]

"guilty until proven innocent" - Artisjus

(#8) Penge_4


Penge_4
(PH! kedvence)

Nem akarok szkeptikus lenni, de...

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.