Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Puma K

  veterán

  válasz Noukoum #38 üzenetére

  A 9. szériája ami 2017-2018-ban jelent meg még a jelen, de rövidesen a múlt lesz.

  Ha megnézem az árdiagramot az egyik kiskereket listázó oldalon, akkor azt látom, hogy egy ideig volt az átlagára magasabb, majd visszacsökkent az azelőtti korábbi szintre.

  Az Intel új 10. szériája olcsóbb lesz magukhoz mérten az AMD-nek köszönhetően aki ~13 év tetszhalott állapot után adott teljesítményszinten-szinteken végre árversenyre kényszeríti az ellustult kékeket: [link]

  De a jelenesetben a lényeg az az, hogy a két cég CPU-t árulnak és nem CPU-t és hűtőt.

  Így annak a megléte vagy nem léte nem oszt nem szoroz. Az csak egy elhanyagolható plusz.

  Ezek a gyári hűtők adott teljesítményszint mellett maximum arra jók, hogy ha nincs kéznél az adott foglalathoz való hűtés, akkor rápattintod és megnézed, hogy megy-e minden rendben a CPU-val. Majd ha igen, akkor leadsz egy rendelést egy rendes és hozzá való hűtőre.
  A Windows-ban való szüttyögésen kívül másra nem alkalmasak.

  Az meg megint nem mellékes és nem győzőm hangsúlyozni, hogy ha adott fogyasztással-teljesítménnyel rendelkező CPU-t kellene hűtenie egy ilyen gyári megoldásnak, akkor azok nem a leghalkabbak... a hőmérsékletről és az így kapott órajelekről nem is beszélve, hogy azok ilyen hűtési teljesítmény mellett nem a legjobbak.

  Korábban raktam össze és most is folyamatban van egy olyan gép amiben Ryzen 5 2600 van és a gyári hűtője kerül használatra. Ha nem lenne a dobozába akkor lett volna rendelve mellé egy olyan ami erre a CPU-ra való. De mivel jár hozzá és a szóban forgó CPU-t le tudja hűteni, így ez lesz használva.

  Kinek mi az igénye és az elvárása plusz mennyit tud-akar rá költeni.

  [ Szerkesztve ]

  "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés