• joghurt

  PH! addikt

  Hajrá, hajrá!

  Egy kicsit jobban lehetne hangsúlyozni a térképi adatbázis jelleget a jogi baromkodásokon kívül. (A gyakorlatban a Google nem pammpog a weblapokra beágyazott, sőt: a licenc által kifejezetten tiltott járműkövetési felhasználás miatt sem.)
  A nép egyszerű fia számára az a térkép, amit a Google Maps-on lát. Az OSM ennél sokkal többet tartalmaz. Kevesekben áll össze, hogy pl. a turistautak.openstreetmap.hu/ tök ugyanannak az adatbázisnak egy speciális renderelése, mint a közúti térképes. Vagy hogy a "nagy" térképszolgáltatóknál esélyed sincs szakági térképezésre, pedig sokakat érdekelnek a repterek és azok speciális részei, vagy a sínek, esetleg a távvezetékek és -oszlopok (pl. mert traktorral ki kell kerülni) stb. Vagy példának ott a tűzcsapos térkép, ugyanabból az OSM adatbázisból. (Szándékosan nem a másikat linkelem, mert az baromságokat mutat.)

  További ötlet: A nagyobb online újságokat (pl. Index, HVG, 24.hu, 444.hu) meg kellene keresni, hogy a reflexből benyomott Google Maps helyett inkább OSM-et ágyazzanak a cikkekbe. Az Indexen szoktak lenni tematikus illusztrációk (pl. választási térkép), amit az OSM-ből szintén helyből meg lehet oldani.

  A tej élet, erő, egészség.