- Linux kezdőknek
- XPEnology
- Hálózatokról alaposan
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- AliExpress tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- VoIP telefonálás
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Arra ezért kíváncsi vagyok, hogy mégis mit lehet ezzel az egész üggyel kezdeni, ha a megosztás tiltását (ami szűrés, ill. néhány illető "nyilvános kivégzése a főtéren" megfélemlítés céljából) elvetik. Mert én el nem tudom képzelni, hogy egy zene egy kópiájának eladásáért valaha pénzt lehessen kapni, hiszen az kalóz beszerzés szükségszerűen egyszerűbb, és persze olcsóbb is. És egy zene még csak nem is "munkaeszköz" vagy ilyesmi komoly dolog... háttérzajnak kell, nem hiszem hogy sokan akarnának érte fizetni, mint ahogy rádió bekapcsolásáért sem fizetünk közvetlenül. Olyasmit tudnák max. elképzelni, hogy hivatalos helyről ingyen letölthetőek a zenék, és így mérik hogy melyik együttes mennyire népszerű, és ez alapján kapnak az állami kasszából pénzt... amihez viszont kellene valami általános zene adó (+1 adó, hurrá)... aminek persze a 95%-át lenyúlnák mielőtt a szerzőhöz érne... áhhh, megoldhatatlan. Másik hogy a zene csak promó, és a hozzá kötődő tevékenységekből kell megélni (koncert, stb), de ez biztos hogy nem minden stílusnál ill méretnél járható...
-
ddekany
veterán
Tehát 200 Ft egy zeneszám... az azért nem kevés, ha "háttérzajnak" kell a zene pl. munka alá, hiszen úgy napi 4-8 órában igen hamar unalmassá válik minden. Mondjuk ilyenre ott vannak a rádiók, de azért az nem u.a., mint amit az ember magának válogatna össze. Persze ha valaki olyan gazdag vagy annyira szereti költeni a pénzt, hogy iPod-ot meg iPhone-t vesz, azt talán a 200 Ft/szám sem hatja meg... Apple cuccoknál eleve egy felsőbb rétegről beszélünk. Persze az sem nagy baj, ha szinte csak ettől a rétegtől származik a bevétel...
Amúgy, hogyan döntöd el, hogy melyik szám kell? Van valami limit, hogy hányszor hallgathatsz meg valamit, mielőtt fizetned kell?
-
ddekany
veterán
Nem egészen értem, mi a "naiv" kérdés... Feltételezem, hogy mindenhol úgyis csak keresztbe tesznek, de mivel nem ismerem az iTunes, megelőlegeztem némi jóindulatot. Szóval ha nem lehet meghallgatni, nincs "beetetés" fázis, akkor hát éljenek azokból, akik felkutatják a számokat a youtube-on stb, hogy aztán újra megkereshessék u.a. a iTunes-ben, hogy aztán fizethessenek érte 200 HUF-ot. Én azt hinném, ha nem csak egy vékony réteget akarnak megcélozni, az egész lényege épp az lenne, hogy pofonegyszerűvé és kényelmessé tegyék ezt, hiszen kényelemen felül sok pluszt nem tudnak adni. (Zene és film warez esetén még az sincs, mint programoknál, hogy vírusokat lehet összeszedni, meg törésekkel kell variálni ami vagy működik vagy nem... Ja, és zenénél még az sincs, mint filmnél, hogy a fele hibásan van leszedve/tömörítve. Plusz még kicsi is. Szóval...)
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
"De gondolom boltban is régen úgy vettél cd-t, kazettát (esetleg bakelitet, ha elég idős vagy hozzá), hogy előtte a boltban meghallgattad párszor... "
Régen nem kellett a boltoknak versenyeznie a megosztott meg így-úgy másolt mp3-al... pont ez a lényeg, hogy most már ezzel kéne versenyezni, ami szerintem eleve necces, de ha még a szükségszerűnél is kényelmetlenebbé teszik, hát...
-
ddekany
veterán
Másolt kazetta/CD volt, de sehol sem volt hatékonyságban a netes megosztáshoz. Főleg mert sokkal munkásabb mint a letöltés.
"Egyáltalán nem kényelmetlenebb egy online store-ban vásárolni, mint letölteni a warez-t."
És pont ezt mondom, hogy ha még kényelmetlenebb is, akkor marad egy szűk réteg hobbija a CD vásárlás meg az iTunes meg társai... Lehet, még akkor is, ha kényelmesebb, de így pláne.
"Ha te minden számot többször végig akarsz hallgatani vásárlás előtt számtalan legális lehetőséged van már most is"
Csak ez megint az a gond, hogy ki fog csak azért külön köröket lefutni, hogy jó kisfiú legyen és fizethessen... nem sokan.
-
ddekany
veterán
Valószínűleg neked a legális beszerzés aktusa önmagában egy életérzés, ami megér X ezer Ft-ot... van aki meg kupakokat gyűjt, szóval semmi gond, kit mi segít az élet elviselésében. De már mennyire reális az az elvárás, hogy illető meg akar nézni egy filmet, ami csak külföldön elérhető (tehát átutalás, posta, stb) ill. torrentként simán letölthető, akkor az előbbit válassza. V.é., csak egy nyamvad filmről van szó, ami 90 perc, és az ember jó esetben életében megnézi 2x, de leginkább csak 1x aztán gyalu (a korongot már sajnálná az ember kukázni, de persze csak lomnak van). Lehet azt se tudja, hogy tetszeni fog-e neki egyáltalán, csak kíváncsi lett rá... Szóval feltéve hogy valaki nem hobbiból/sportból full-legál, itt azért már elég egyértelmű lenne, hogy a becsületességet és a hülyeséget elválasztó homályos vonal melyik oldalán áll az illető, ha a rendelést választaná. Mert ha még klikk-klikk és on-line megnézi... (persze ott is alapfeltétel, hogy az on-line fizetés olyan rutin legyen, mint a pénztárcából fizetés a közértben).
Új hozzászólás Aktív témák
- Plazma TV topic
- Fotók, videók mobillal
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- Apple asztali gépek
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest