-
IT café
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashback
addikt
Sziasztok
Van valami leírás hogy kell visszarakni a 4.4.4-et? (Wifi only)
Üdv!
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
KPistike
aktív tag
válasz zhorvath #22297 üzenetére
"Utána olvastam, rosszul osztja ki a Nyalóka a programokat a jogosultságokat. Ha egy programnak megadja, akkor utána másiknak már nem adja meg ugyanazt."
Ahogy olvastam a hsz-t, elővettem a Nexus-t, és tettem egy próbát - ez alapján azt kell mondjam, az idézett szöveghez tartozó forrásod városi legenda kategória.
Nálam ugyan nem a Pro, hanem a mezei MX Player van feltelepítve Tegra 3 Kodek-kel, feltelepítettem melléjük az ARMv7 Codec-et - hiba nélkül. Valamint működik minden, ahogy e programtól megszoktam.
Flashback @ 22301: az összefoglalóban megtalálható.
[ Szerkesztve ]
K. P.
-
törölt tag
Egyébként 5.0-ban van már normális felhasználói kijelentkeztetés olyan készülékeken, amelyeken több felhasználói fiók van?
-
alacka
tag
válasz Zsebob #22293 üzenetére
Polllen, Zsebob
1. Milyen közbülso eszközzel tükröztök?
2. Ebbe az is belefér, hogy netán a felvett (és egyéb - mobilos mp4) videóim hang és kép csúszás nélkül
lejátszhassam a Samu LCD TV-n?(hmmm.. most olvastam csak - [Nexus 7 – HD videofelvételre is?] , tudok én ilyet?)
Bocsanat, hogy nem ekezetelek. Roottalan utakon, amíg csak lehet.
-
alacka
tag
válasz Polllen #22308 üzenetére
Ezek szerin Chromecastot használtál?
Most értem végére a cikknek, köszi!
Próbálok benne eligazodni.
A tükrözéssel valóban lehet játszeni, böngészni is úgy, hogy a TV-n lássam?
S bizonyára akkor bármely appot futtathatom... ahol nem annyira számit a millisecundumos lag?Pedig már-már ilyesmire adtam a fejem. CS918 Quad Core Android Smart TV Box
Bocsanat, hogy nem ekezetelek. Roottalan utakon, amíg csak lehet.
-
l.skywalker
félisten
válasz Stauffenberg #22294 üzenetére
Hasonlóan vagyok én is. Vagy egy komolyabb nagycolos telefon vagy egy Shield. Mondjuk ha most hirtelenjében kéne vennem táblagépet, akkor én még egyszer vennék Nexus7-t 2012-est is az emagon most csak 34k. De a 2013-ast is bármikor bevállalnám, az is piti áron van ahhoz képest, mint amit tud. Viszont méretben nem mennék 7" fölé. A Nexus9 pedig nem csak mérete miatt furcsa nekem, valahogy idegenkedek tőle. Nem tudom miért, csak nem tűnik olyan jónak és drága is...
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
törölt tag
válasz l.skywalker #22310 üzenetére
Azon most én is elgondolkoztam egy picit. Minden benne van amit örömmel látnék a 2012-es verzióban, számomra fontossági sorrendben:
- 2GB RAM
- FHD felbontás
- Vezeték nélküli töltés
- HDMI lehetőség (microUSB-aljzat, mely SlimPort-támogatással rendelkezik)
- Teljes funkcionalitású Android 5.0, és 1 évvel további támogatás a 2012-höz képest.Meg is nézem, mennyibe kerülne újonnan, illetve nincs e Telekomnál (Bár onnan leghamarabb januárban tudnék vásárolni, mert három eszköz részlete is ketyeg, magyarán ki van maxolva a lehetőség)
-
beloadjoker
őstag
-
törölt tag
válasz beloadjoker #22314 üzenetére
Engem majd e két konstrukció érdekel, ezek közül kell majd választanom:
Platina szintű ügyfelek vagyunk, és Net & Roll S is van
-
beloadjoker
őstag
válasz #41133696 #22315 üzenetére
de ez a 2012es, azt hittem 2013asról beszélsz és egyébként ez is jelenleg nem kapható szóval szerintem ez már kifutott termék
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
törölt tag
válasz beloadjoker #22316 üzenetére
Uhh benéztem
-
törölt tag
válasz h1ght3chzor #22318 üzenetére
Amikor én vettem a Telekomtól 48260 Ft-ért akkor a listaára 80K volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz h1ght3chzor #22318 üzenetére
-
csuzso72
tag
válasz Flashback #22301 üzenetére
Szia! Win 8.1 alatt nekem ezzel a módszerrel sikerült visszarakni a 4.4.4-et: http://prohardver.hu/tema/re_google_nexus_7_android_4_1_alapon/hsz_21971-21971.html
Nexus4-re kicsit félve telepítettem az 5.0-t, de azon gyönyörűen fut OTA frissítés, reset nélkül. Amennyit eddig átkoztam a N7-en, mostmár annyira várom, hogy adjanak ki erre is egy működő verziót.
[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
Csatlakoztam én is a táborhoz egy 32 Gb-os refrubrished modellel - Thanks Zsebob!
Eddig tetszik. A 10 colos Asus Transformers book T100-asom mellett pici, de szépen össze van rakva. Végignyomta rögtön a frissítési láncot. 4.3-->4.4.2-->4.4.3-->4.4.4. A hozzászólásaitok alapján szépen megvárom az 5.0 OTA-t, nem rakom fel a factory image-t.Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
G4bi89
senior tag
Egyébként nektek milyen az akkumlátoros üzemidőtők 5.0 alatt ?
Én max 4 óra kijelzőidőt tudok kihozni belőle 1,5-2 napos készenléti idő mellett, és ez jelentősen kevesebb mint pl. 4.4.4 alatt. Igaz az custom rom volt de 5-6 óra között voltam ugyanilyen használat mellett."egyenlőre muszály biciglizni külömben..."
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz G4bi89 #22328 üzenetére
Nekem stock 4.4.4 alatt is 4 óra körüli kijelzőidő volt ugyan így 1,5 - 2 napos készenléttel, ez Lollipop alatt nem változott. De nekem a legelső JB óta nem sokat változott a dolog, amikor megvettem akkor csak spórolós módban jött össze az 5 óra, inkább csak 4,5 volt a jellemző. Ha az akku öregedését is beleszámoljuk, akkor korrekt az érték.
Akku és akku között is van minőségi különbség. Van akinek hosszabb üzemidőt tud teljesíteni a gépe, van akinek kevesebbet. Neked és nekem valószínűleg egy gyengébb akku jutott.
-
zhorvath
aktív tag
válasz KPistike #22302 üzenetére
Akkor olvasgass városi legendákat itt és itt. Mindkettő a Google fóruma.
Tudnak a hibáról, de egyelőre nem javítják, rábízzák a fejlesztőkre.Sajnos más programmal is volt ilyen problémám: Chronus pl. azért nem akart települni, mert a Dashboard is telepítve volt.
Megjegyzem friss telepítésű az 5.0, nem upgrade volt.
Az ingyenes verzió tényleg települ, de nem azért vesz az ember Pro-t, hogy ne működjön.
-
ittakary
nagyúr
válasz Stauffenberg #22329 üzenetére
Én mostanában csak olvasok rajta repülőgép módban: 10 óra üzemidőm is volt már
-
l.skywalker
félisten
válasz #41133696 #22319 üzenetére
Ez a rém durva, hogy itt még mindig lehet kapni a Refurbot:
http://www.expansys.hu/google-nexus-7
És már van Nexus4 is mellé, szintén Refubrished:
[ Szerkesztve ]
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
lordyka
aktív tag
válasz l.skywalker #22332 üzenetére
bezzeg a 2013as 7est sehol se szinte, abból is jó lenne vmi refurb.
-
ghiottone
nagyúr
Lollipopon is kell rootolni a tabletet, hogy menjen az OTG TotalCommander + USB stick pluginnal használom - szerintem egyszerűbb, mint az ESFile Manager.
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
xmacko
tag
Sokan írtátok hogy a Nyalóka kipróbálása után visszatettétek a 4.4.4-et. Kérdésem: mennyire bonyolult művelet ez? És hogyan kell csinálni?
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #22321 üzenetére
Lehet az is, de a másik lehetőséget esélyesebbnek tartom, mert a T-Mobile-nál kapható csak. Mi a T-Home-tól vásároltuk, vezetékes Internet mellé, a mobilinternet meg idehaza eléggé drága mulatság, másként mondva, sokkal többeknek van otthon csak vezetékes Internete, vagy mellette valami feltöltőkártyás szerény adatmennyiséggel bíró mobilinternete, mint normál előfizetéses. Szóval kevesebben vállalják be, mert a két Internet együtt sokak számára már megfizethetetlen - magam meg úgy vagyok vele, hogy a (Net & Roll S csomag) van olyan hónap amikor a 8 GB-os keretet sem bírom leforgalmazni, mert például ritkán kell útra kelnem.... Lehet ez a szállítmány még a T-Home-tól lett áthelyezve, aztán az is esélyes, hogy bennragadt készlet, és inkább a 2013-as verziót vitték. Abból ugye nincs, én meg nem figyeltem, hogy a 2012-es és a 2013-as verzió együtt volt e kapható - valószínűleg igen -, illetve hogy milyen árkülönbözet volt a kettő között.
(#22327) Nite: Akkor még a visszavonás előtt
(#22332) l.skywalker: Pedig ismervén, hogy új árazás lesz a Nexus 9-től, a 2013-as Nexus felértékelődik, mert mint a korábbi posztomban is írtam, minden olyan lényeges rész benne van, ami manapság kell, sőt RAM-ból a lényegesen drágább N9-ben sincs több.
(#22333) lordyka: Refurb verziót én nem vennék, csak újat, de azon tényleg komolyan elgondolkoznék, pláne ha jó árban van. Azért sokakat meglepetésként ért ez az árkategória váltás, mert még a 2012-es és 2013-as verziók esetében is arról volt szó, hogy a Google - relatíve - olcsón akar minőségi referencia készülékeket adni, ugyanis egyfelől azt hangoztatta, hogy ellentétben a konkurensekkel, ő az Internetből, a keresőből, a hirdetésekből él - meg céljuk, hogy így az Android verziók széttöredezettségét csökkentsék - blablabla... De már a Nexus 2013 is drágább volt. Most pedig egyértelműen vége a mellébeszélésnek, profit orientáció van korábbi pénzügyi modell szerint is, és immáron a készülékek felől is. Szóval két végén égetik a gyertyát. Aztán kérdés, hogy majd bejön e ez a taktika, mert én például, ha most vásárolnám az első táblagépemet - azaz nem lennék otthonos az Android világában, meg nem költöttem volna sok pénzt a Google Playben el, mint ahogyan elköltöttem - akkor lehet Windowszos táblagépet vásárolnék, esetleg Apple-t, vagy semmilyet ilyen árban.
Most itt van az N7 és az N9 teljesen eltérő árfekvésben. Majdnem 2 éve használok táblagépet, szóval alkothatok már magamnak véleményt. Azt gondolom, hogy egy táblagép annyiért amennyiért én vásároltam különösen jó vétel - most az alapkészülék árat nézem, nem a minden luxussal, dokkolóval, tokkal, fóliával, szoftverekkel felvértezett darabot -, de maximum 80E Ft-ig. Azért eddig, mert egy táblagép nem egyenértékű egy olcsó laptoppal sem - asztali PC-vel meg pláne nem, de azt nem említem, mert azt meg nem lehet ölbe véve hurcolgatni -, kisebb a kijelzője - a kijelző felbontása az nem biztos, ismervén az 1366x 768-as képpontmennyiséggel bíró alsó kategóriás notebookok ilyen jellegű képességeit -, nincs fizikális, magyar nyelvű billentyűzete - külön vásárolható, de elsősorban angol kiosztással. Mondjuk ezt nem rovom fel, igazából, hogy nincs magyar nyelvű, mert magam is nemzetközi angol kiosztással bíró Logitech G15-öt használok már több mint 9 éve. Amit viszont igen billentyűzet kapcsán, hogy a kapható fizikális billentyűzetek, is általában kisebb méretűek mint egy notebooké. A virtuális verziók mérete meg ugye megegyezik a kijelző méretével. Amire én használom a táblát, arra tökéletes, bár úton a fórumhozzászólások írása azért a javítgatások miatt lényegesen lassabb mint itthon gép előtt, ezen az próbál ellensúlyozni, hogy sokszor kitalálja a szavakat, illetve én idomulok hozzá, mert bár nem azt a szót akartam írni, de ha az akarttal azonos értelmű akkor elfogadom a javaslatot, és akkor gyorsan le is van tudva az a jó pár karakter. Tehát én azt mondom, ha valaki kérdezi, hogy alapgép esetében 80-nál ne tovább, úgyis venni fog hozzá mindenféle dolgot és a végösszeg 100k fölött lesz. Nekem az alap 48k volt, aztán már alig több mint 2 hónappal a megvásárlása után 75k-nál tartottam. Azóta új tokot is vettem rá. 130-ért nem vennék - legalábbis most így gondolom, ez később változhat is akár -, mert akkor kitudja hol áll meg a dolog egyrészt, másrészt már annyiért is, de ha hozzászámítjuk az extrákat mondjuk 20-40 k között akkor kap az ember elfogadható notit is. Persze tudni kell azt is, hogy tényleg mire akarja használni az ember, mert nekem mégis az úton a táblagép az ideális, és pont ezért értékelődik fel a 2013-as verzió a szememben.
Szomszédom 2008-ban vett a fiának, vagy a fia magának az MM-ből egy Fujitsu Siemens Amilo (pontos típusát most nem tudom) laptopot 99 000 Ft-ért. Évekig a fia használta - és nem kímélte, aminek következménye, hogy HDD-t kellett benne cserélni, illetve van egy repedés a tapipadnál, valamint időnként megáll az eszköz egy két percre, mert sérülhetett az alaplapja és a merevlemez közötti összeköttetés -, de a mai napig használja, és dolgozik rajta. Aztán 6 éves a cucc.
-
Bozek
nagyúr
válasz #41133696 #22336 üzenetére
"Persze tudni kell azt is, hogy tényleg mire akarja használni az ember, mert nekem mégis az úton a táblagép az ideális"
A 7" azért kevés már. Én is sokáig használtam egy Nexus 7-est, magyar kiosztású billentyűzetes tokkal, de mivel meccsről tudósítok, inkább vettem egy Acer TravelMate TMB115-öt 100k-ért, ami 11,6"-os, szóval ölben még bőven elfér. Most meg örülök, hogy nem vártam vele, mert felment 120k-ra az ára.[ Szerkesztve ]
-
l.skywalker
félisten
válasz #41133696 #22336 üzenetére
Egyetértek veled. A Nexus9 már nem ugyanazt az ár-érték arányt képviseli, mint a 7-es sorozat. A 10-es se volt véleményem szerint kifizetődő konstrukció, de egy 2013-as hetesért bármikor bejelentkeznék, tudván, hogy nem nagyon lesz soha drágább 70k-nál. A 2012-es Refub-omat majd 1 éve 50k-ért szereztem be. Ma ugyanezt meg lehet szerezni 30-40k-ért. Egy év múlva tuti lesz egy 20-30ezres tétele az ASUS-nak 2013-as Refubrished modellekből és akkor nyugodt szívvel fogom útjára engedni a 2012-est...
Csak halkan megjegyzem, hogy "odaát" a refub már 20k alatt van:
http://www.expansys-usa.com/google-nexus7-2012-wi-fi-16gb-officially-refurbished-268539/
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz l.skywalker #22338 üzenetére
Bár még nem tapogattam, de a Nexus 9 szerintem ár/érték arányban hasonló lehet a korábbi Nexus 7 modellekhez. Amennyivel olcsóbbak voltak a Nexus 7-esek, annyival voltak gyengébb minőségű műanyagból, kissé gyengébben összeszerelve.
-
l.skywalker
félisten
válasz Stauffenberg #22339 üzenetére
Való igaz. Kicsit eltúloztam a dolgot, hiszen 400 USD az ára, ami 100k alatt van HUF-ban. Azonban ez Európában már 400€, ami már 120k HUF-ban, ami szerintem egy kicsit sok.
Ha lenne egy fuvarom kintről, akkor hozatnék. De általában nincs
[ Szerkesztve ]
-
bAtt001
addikt
válasz Stauffenberg #22339 üzenetére
hát ahány tesztet olvastam róla nagy külföldi oldalakon mindenki kifogásolta a minőséget, hajlik a hátlap, illesztési problémák, kijelző sárgulás, de hát első szériából am sem szabad venni soha, meg kell várni míg ezeket javítják
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz bAtt001 #22341 üzenetére
Én is ezért maradtam a feltételes módnál. Elvileg a cél az volt, hogy minőségben felzárkózzanak az iPad mellé, ami ugye közel azonos árcédulát is jelent. Hát majd meglátjuk, hogy a HTC mit tudott megvalósítani belőle. Hiába tud prémium telefonokat lerakni az asztalra, azért egy táblagépet sokkal nehezebb teljesen merevre megcsinálni.
-
bAtt001
addikt
válasz Stauffenberg #22342 üzenetére
picit több fémet kellett volna használni, mint a mobiljaiknál szerintem senki sem panaszkodott volna arra a kis súly többletre a minőségért cserébe szerintem
-
törölt tag
válasz l.skywalker #22340 üzenetére
Lesz az idehaza 140k is, Áfával kiskereskedelmi haszonnal.
Anyagminőség. Régóta olvasom itt a topicban, hogy egyeseknek recseg - nekem nem recseg, de nem is szokásom provokálni a dolgot -, meg voltak akiknél elvált a kijelző, másoknak akkumulátor gondjaik volt. Ami engem nem igazán érdekelne, az a recsegés lenne, meg a burkolat anyaga. E téren talán igénytelen vagyok. Azonban a Nexus 7-nél azért a jót én is érzékelem. A hátlapját öröm fogni, igazán kellemes anyagból van, a recsegés meg nem létezik nálam. Az elváló kijelző az baromira zavarna igen, meg az is ha az akkumulátora kevés lenne, meg ultra lassan töltene - bár úgyis napokig van a dokkolón. Szóval én azt mondom, hogy ez a darab ami nekem jutott, prémium kategóriás, nagyon fokozni nem lehet. Meg nem hajlik mint az alumínium iPhone6
Igazából az elmúlt 14 évben rengeteg mobileszközöm volt, persze az N7 kivételével mindegyik mobiltelefon. Azért is mondom, hogy bár kicsit igénytelen vagyok ezen a téren, de azon kikötéssel igaz ez csak, hogy azért érzékelem én is, ha valami minőségi, mert a Motorola M3888-tól kezdve, a TimePorton keresztül, a Sony Ericsson R600, T65, T610, K800i, Emporia Talk Premium, Huawei Ascend Y330-on át a mostani LG L7 II-ig sok minden volt a kezemben. Az M3888 egy olcsó készülék volt 2000-ben, egyszerű műanyag, még most is megvan valahol a szekrényben. A hátlapját nem éreztem silánynak, a gombjait viszont erősen kellett nyomni. A két okostelefon közül a Y330 alsóbb kategóriás mint az L7 II - kevesebb mint a felébe került. Ott sem érzem, hogy az összeszerelés és az anyaghasználat annyira drasztikusan másabb lenne. Csúszósabb a hátlap, de az sem recseg. Most pedig vettem a Y330-ra egy szilikon tokot, és még masszívabbnak néz ki mint az L7 II benne
Y330
N7 2012 & L7II
Persze szolgáltatásokban elmarad tőle, például nincs benne NFC chip, még az N7 2012-ben és az L7 II-ben van. Igaz egyszer használtam, akkor is összekutyulta a névjegyeket
-
bAtt001
addikt
válasz Stauffenberg #22345 üzenetére
oda is gondoltam a fémet nem csak boritásnak úgy mint egy hp elitebook kb, prémium kategória és tényleg nyomhatom akárhol nem hajlik mert annyi fém van benne
-
törölt tag
Igen látom, köszi
Még nem olvastam teljesen végig a cikket róla, de úgy látom, ahogyan a Nexus 7 2012, 2013-nál, úgy az N9-nél sem cserélhető, hivatalosan, garanciavesztés nélkül az akkumulátor, csak szervizben. Tudom, hogy az Almánál is így van, meg lehet vásárolni amúgy akkumulátort azoknak akik túl vannak a garanciaidőn. Azonban az plusz költség - mármint berakni, annak aki nem akar kísérletezgetni, és nem jártas az ilyesmiben. Bár a Huawei E5776 MiFi-nél sem cserélhető, de annak a felépítése és a mérete is olyan, hogy érthető.
Telefonnál például nálam alapkikötés, hogy cserélhető legyen az akkumulátor, mert ott jobban használva is van az akkumulátor, sűrűbben van levéve, és több a töltés / merülés ciklus is.
Az elmúlt két majdnem két év egyébként egyértelműen bebizonyította nekem, hogy a folyamatos dokkolón pihenés egyáltalán nem árt a Nexus 7 2012 akkumulátorának / mert azért voltak akik kétségbe vonták a dolgát /, de azoknak volt igazuk, akik azt mondták, hogy az elektronika teszi a dolgát.
[ Szerkesztve ]
-
keyol
aktív tag
Sziasztok.
A lányomnak szeretnék venni egy nexus 7et ˙2012 model.Érdeklődnék,hogy megkapja e az android 5.0át és ,hogy nem lassú e azzal a rendszerrel.A válaszokat előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 11"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest