Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    Egy találkozás révén épp ma jutott eszembe, hogy jah tényleg :
    Tavaly, pont így nyár végén egy család keresett meg, hogy a kis (nevezzük) Pistikének, kéne valami számítógép, mert hát középiskolába megy, a régi gép meg régi. Rögtön össze is firkantottam a szerény anyagi lehetőségek (150-160 ezer ft volt a keret asszem) mellett egy asztali gépet. Erre jött a nagy tiltakozás, hogy NEM, NEM... Asztali gépet azt nem. MERT : Igaz, hog a szobában lesz az asztalon évekig, de majd Pistike megy főiskolára/egyetemre, és akkor tudja majd magával vinni a gépet. Szülőknek megpróbáltam elmesélni, hogy az 4 év múlva lesz aktuális, addigra egy ennyiből vett laptopot bőven cserélni kell, de nem hallgattak rám, Pistike majd ezt viszi tovább. Végül lett valami 2C/4T csoda, 4GB RAMmal, meg 500GB-os HDDvel, meg valami mobility VGA-val, Pistikének GAMELNI. Hogy 4 év múlva tudja hurcolászni tovább tanulni a gépet ...
    Na ez annak kapcsán jutott eszembe, hogy ma hallottam, hogy Pistike holnapután ismét a kilencediket kezdi, mert az előző kör harmatos volt mint a gépe teljesítménye játékok alatt, ezért osztályt ismétel. Tehát a tavalyi - már akkor is gyenge - gépének ezekszerint még mostantól számítva kell minimum 5+ évet kibírnia ... Hát nem mernék rá fogadni, hogy menni fog.

    Na, az ilyeneknél nem látom a mentséget a laptopra. De arra sem, hogy megkérdeztek ... (pénzt persze nem kaptam a tanácsaimért)

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák