Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Az úgy tetszik hogy 3 percenként váltogatják a nevét a rendszernek...
Blackcomb --->> Vienna ---->> Win7 ---->> Azure
Ha inkább a tényleges fejlesztésekre menne el a pénz nem pedig a marketingre akkor talán kaphatnánk egy normálisan használható rendszert, mert a Vista bizony nem az.Ez magánvélemény kéretik nem megkövezni.
-
Integra
titán
válasz Neil Watts #1 üzenetére
lehet hogy most hülyeséget mondok, de a win7 nem egyenlő ezzel az azure-ral.
de majd valaki úgyis kijavít ha orbitális hülyeséget mondtam...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
veterán
-
Gambit
őstag
válasz Neil Watts #3 üzenetére
Szerintem nem sok összefüggés van. Van egy fejlesztési büdzsé és egy marketing büdzsé. A név kitalálása pedig a marketing büdzsé kb. 0,0000000000000001%-át teszi ki. Vagy még annyit sem. Az ügynökségen a szövegíró ad 5-8 lehetséges nevet, amiből a microsoft választ egyet.
''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
floatr
veterán
Az Azure külön szolgáltatás, amit max annyira áttételesen lehet OS-ként értelmezni, mint a gugli szolgáltatásainak összességét.
-
FTeR
addikt
válasz Neil Watts #1 üzenetére
semmi közük egymáshoz.
blackcomb az xp-t követő, arra épülő os lett volna, amit félúton kukáztak és inkább az xp sp2 fejlesztésének álltak neki. ezután nekiálltak a longhorn fejlesztésének, ami később a Vista nevet kapta (code name vs. product name). aztán rövidke ideig vianne néven futott egy fejlesztés amit úgy emlegettek (vista megjelenésének környékén), h az lesz amit eredetileg a blackcomb lett volna, aztán egyszer csak jött a win7 mint code name, ami úgylátszik a végső termék neve is lesz (a sorszámot érdekes módon számították).az azurenak ehhez az égvilágon semmi köze. max annyi, h a server 2008 SCH* változata fut.
*ennek viszont elég sokat változott a neve, nme tom, most épp hogy hívják. ez az a szegmens, ahova ms 2006 elején lépett be.
-
DarkByte
addikt
Megnéztem a hivatalos oldalon a példa alkalmazásos videót (Hello, Cloud!) és átfutottam az oldalakt de nekem továbbra sem esett le hogy miben jobb is nekem ha a Cloud SDK -val dolgozom, a helyett hogy simán ASP.NET -ben elkészítem a webalkalmazásomat és kiraknám a vállalati szerverre vagy egy nagyobb publikus kiszolgálóra. Stílszerűen úgy is mondhatnám hogy ködös az egész. Úgy tűnik hogy ez dettó ugyanaz amit a Google már pár éve kitalált (Google Toolkit, API -k, Google Gears és társai).
[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
inkább az ms live összesége ;)
annyi történt, h közös nevezőre hozták őket és programozható hosting rendszert párosítottak hozzá.
azért a live szolgáltatások között akadnak olyan területek, ahol a google termékpaletta híján nincs jelen (pl.: mesh).én arra vok kíváncsi, h az office live-nál mit újítanak, mert balmer megint fikázott egy sort a google docs-on.
érdekes látni, h ms-ben hogy kezd érvényesülni balmer személyisége. -
FTeR
addikt
ms-nek is megvoltak ezek eddig, hosting címszó alatt pl eddig is megvolt a silverlight streaming (azért nem mindegy, h az a multimédiás app kinek is a szerverét terheli). kíváncsi vok, h lesz-e olyan ingyens mint a streaming.
sztem a lényeg abban van, h közös platformot gyúrtak belőle. -
Lenry
félisten
én ezt még mindig nem értem... mi a tököm az a cloud computing, és most ez az Azure... ez most hogy op.rendszer?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
dajkopali
addikt
wikipedia
sg
szótár
két videó
1
2
nem a klasszikus OS, de mivel bizonyos funkcióiban emlékeztet rá, illetve sok programkomponense azonos vagy hasonló (a Microsoft Core OS és az Azure csapata együtt dolgozik), ezért a marketing gyakran emlegeti OS-ként[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Dale
aktív tag
Úgy oprendszer hogy azt nyújtja a webes szolgáltatások készítőinek amit egy operációs rendszer szokott: absztrakciós réteg a hardware-rel való kommunikáció egyszerűsítésére, masszív erőforrás management.
Tehát ha te szeretnél egy webes szolgáltatást indítani, legyen ez mondjuk egy fotó megosztó website, elindulhatsz azon az úton hogy veszel szervert, összerakod, manageled, ha kezd kifogyni a szuflából mert népszerű a szolgáltatásod akkor bővíted, veszel új gépeket, láncba kötöd, megoldod az elosztott terhelést, backupolsz, mittomén... Ez nem mindenkinek járható út. Viszont választhatod az Azure szolgáltatást, ami egy portál ahol kapsz hozzáférést, tárhelyet és a rendszer szolgáltatásait kihasználva írhatsz egy klassz programot ami használ filerendszert, adatbázist, sok processzort... A háttérben pedig ott figyel sok sok szerver amiken sok sok virtuális gép üzemel, és a mindent irányító Fabric Controller majd eldönti hogy a programod hány gépen és melyikeken fusson párhuzamosan attól függően hogy mennyire CPU intenzív, ha frissíted a webes szolgáltatásodat akkor nem kell leállítani mert amíg az egyik gépen frissül addig a másikon még fut, ilyesmi.
Szóval amolyan "tárhely szolgáltatás" de ennél sokkal összetettebb dolog sok lehetőséggel, anélkül hogy saját gépparkot kellene építened és azzal molyolni napestig. A Fabric Controller azt is figyelgeti hogy épp melyik virtuális géppel és az azon futó programoddal mi van, ha nem válaszol leállítja, újraindítja, ha kell újratelepíti a virtuális gépet, vagy ha az egész szerver lehalt akkor kiküldi a szerelőt... Minden adatod 3 példányban létezik, megoldják a konkurrens írás problémáját neked, backupolnak mindent... Aztán a hónap végén megkapod a csekket hogy mennyibe került neked ez az egész, és valszeg olcsóbbra jön ki mintha a saját gépparkoddal látnád el ugyanezt a feladatot.
Itt utána olvashatsz és megnézheted a vezető fejlesztőt amint videón elmagyarázza hogy ezmiez. A lényeg hogy ez nem a Vista utáni desktop oprendszer.
https://enginedesigns.net
-
Integra
titán
van ráció ebben amit az ms is csinál, a google már megmutatta.
a sharepoint meg egész jól megy.
és valóban, a legkevesebbeknek van idejük arra, hogy szervert vegyenek, karban tartsák, egyáltalán foglalkozzanak vele.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Cathfaern
nagyúr
Akartam írni, hogy nem hiszem, hogy ez túl sikeres lesz, de olvasva ezt a hozzászólást, megértettem a dolog lényegét S így csak egyet tudok érteni Integra-val
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/, eladó SteelSeries Arctis Nova 7P: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
Lenry
félisten
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
bejmuller
aktív tag
Itt a Windows Az Úr?
Az ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D
-
veterán
-
Khan13
senior tag
Cloud computing elképzelés így nem rossz (kiszervezik a cégektől a szervereket magukhoz), de kíváncsi vagyok a szolgáltatás árára...
Új hozzászólás Aktív témák
- Dobozos Xiaomi Pad 5 6GB RAM, 128GB + toll, tokkal, fóliával, közel 1 év garanciával (emag), eladó!
- Eladó egy szép, dobozos, zöld, 8/128 Samsung S23! 2027.02.25-ig garanciás! QuadLock MAG tok!
- BlitzWolf BW-V2 1080P Android projektor eladó!
- Eladó a címben szereplő Xiaomi 14T Pro Titan Gray (szürke) 12GB/512GB telefon! Bontatlan, új!
- Szép Dell Latitude 9420 x360 Érintős "Kis Gamer" Laptop 14" -70% i5-1145G7 16/512 Iris Xe QHD+
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest