- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Lolita kód
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- ASUS routerek
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Kivágtak egy darabot a Metából, Zuckerberg pedig folytatta a kirúgásokat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
Alig várom, hogy most már minden random weboldal fényképeket vagy videót kérjen rólam meg a személyimről.
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
pechman8
aktív tag
Ezt úgy tudom elképzelni, hogy egyszer elkészítek egy ilyen "azonosítósdit" azután azt használom mindenhol. Nem kell mindenhová külön... Más: csak nem tart 2 évig.... A Nagyapám ezt mondta: " A legroszabb gyümölcs is beérik 1 év alatt"...
Saját korlátaimból nem léphetek ki, mások adottságaiba nem léphetek be.
-
nobeige
tag
Érdemes olvasgatni az utolsó bekezdésben linkelt tervezetet és a függelékeit. Agyrém. STASI 2.0
-
Reggie0
félisten
Egyszerubb lenne a gyerekeket eltiltani az internettol. Legalabb megoldana a telefon- es jatekfuggoseguket is, jobban tudnanak a tanulasra koncentralni. No meg az MMO jatekokat sem tennek tonkre a kisebbek azzal, hogy meg keptelenek felfogni a jatekot, a strategiat, csak kisirja az accoutot valamelyik szulotol.
-
Puma K
veterán
Megint egy olyan a gyakorlatban életképtelen megoldást kínálnak egy olyan problémára amit az emberek nemtörődömsége, tudatlansága és végtelen tájékozatlansága szült...
Gondolkodni és következetes lenni meg ki fog...? Valami majom politikus-törvényhozó aki a föld felett hárommal létezik és köze nincs a valósághoz...?
Agyrém az egész, hogy az emberek mennyire visszafejlődnek. A gyerekeket meg kellene hagyni gyereknek. Járjon közösségekbe, járjon emberek közé, menjen ki a többiekkel sportolni-mozogni valamit... ne ilyen alaplapra szült netről rendelős és mindenféle mentális problémával rendelkező életképtelen valami termelődjön ki...
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
arty
veterán
utolsó bekezdésedre: és ezt hogyan kell elérni?
egyáltalán: kié az európai gyermek? a szülőé? a nemzetállamé? az EU-é?
kinek felelőssége és kötelessége elérni, amit elvársz?szerintem erre nincs jó válasz, pláne egyszerű nincs... ÉN szeretném meghatározni, hogy mi legyen az ÉN gyermekeimmel... DE tudom, hogy vannak olyan emberszabású társaim, akiknek szülni sem szabadott volna és félek a kölkeiknek sincs semmi esélyük, "semmi jóra"
most akkor CSAK rájuk vonatkozzon valami? abszurdum. pedig.... nem, az náci. szóval, nemtom.
stadion, kisvasút, freemail, digi, vodafone
-
Gargouille
őstag
-
Reggie0
félisten
válasz
Gargouille #7 üzenetére
Mondjuk a szuleshez valo jog korlatozasa es a felelotlen gyermeknemzes buntetese mar idoszeru lenne. Gyakorlatilag az allattartas szabalyait szigorubban veszik es jobban szabalyozzak, mig a gyereket barmilyen putriba lehet szulni es leszarni, ha meg elveszi a gyamugy, akkor jon a siras, hogy anyagi helyzett miatt hogy mereszelnek ilyet tenni.
Osztrakoknal mar vizsgazni kell az allattartonak, mielott kutyat tarthat...[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
Mondjuk volt már olyan tulkapás, hogy anyagi helyzet miatt emeltek ki gyereket... és az állami gondozás nem túl jó alternatíva egyébként se.
Örökbefogadni bezzeg évtizedes vállalkozás, azoknak a szülőknek bezzeg brutális horrort kell átélniük, hogy nevelhessenek egy gyermeket. Más meg csak kipottyantja és óriási a mozgástér a
neveléstgondozást illetőenMert alapjog, hogy borzalmas szülő legyél. Szerintem sincs ez így rendben, de amíg Európa/Magyarország fogyóban, nem hiszem h lesz ebben előrelépés.
-
fatpingvin
senior tag
oké, és akkor az én kérdésem a következő: a kibertérben leginkább veszélyeztetett korosztállyal (50+) mikor fognak végre foglalkozni?
ja várj, kibújik a szög a zsákból, ez az egész nem a felhasználók védelméről szól hanem arról hogy mindenki személy szerint azonosítható és követhető legyen hogy hol jár és mit csinál a világhálón.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Reggie0
félisten
Amugy sok ilyen visszas dolog van. Pl. a BTK bunteti a testverek kozosuleset, van ra magyarazat is, mert a szuletendo gyerek komoly genetikai rendellenesseggel szulethet nem elhanyagolhato esellyel. Ezzel szemben a down korosok(vagy barmilyen nagy esellyel oroklodo, komolyabb genetikai rendellenesseggel rendelkezo szemely) kozosuleset nem bunteti. Teljesen inkonzisztensen kezelik a kockazati tenyezoket, mintha meg az 1800-as eveket irnank. Ha van egy elv, ami menten a torvenyeket hozzak akkor teljesen logikatlan azt nem a teljes spektrumban ervenyesiteni, hanem csak reszlegesen.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
senior tag
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #12 üzenetére
Marmint melyik resze? Nem a testverek kozotti kozosulest akarom engedelyeztetni, hanem az olyanokat tiltani, amelyek hasonloan veszelyes a szuletendo gyermekre.
De ha azt nezed, hogy biologiai tenyezok ilyen szintu figyelembevetele naci dolog, akkor ugyanezt miert nem naci dolog testverek eseten?
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
-
Gargouille
őstag
válasz
fatpingvin #12 üzenetére
+1 csatlakozom
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
fatpingvin
senior tag
anélkül hogy nagyon belemennék a biológiai vonatkozásokba, eléggé non-issue a down-szindrómával élők gyerekvállalása már csak az elég minimális szexuális aktivitás okán is.
amúgy meg ismét remekül sikerült keverni a szexet a gyerekvállalással, gyönyörű maszatolás.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #17 üzenetére
Latom nem erted. En arra vilagitottam ra, hogy ha van egy elv ami menten a torvenyeket megirjak, akkor azt az elvet ne csak kipecezett csoportokra ervenyesitsek, hanem normalisan. Ez magyarorszagon nagyon is issue, kb. az elet minden teruleten.
Amugy de, issue, 5-10 eve meg kampanyoltak is amiatt, hogy gondnoksag alatt levok eseteben hogy korlatozzak oket a gondnokok ezekben. Ahogy a szavazati joguk hianya miatt is ment a kampany... Bezzeg 18 ev alatti szavazas tiltasat nem akartak feloldani, csak magukkal akartak kiveteleztetni.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
senior tag
van down-szindrómás rokonom, messze a legszerethetőbb és emberileg az egyik legnormálisabb tagja a vér szerinti "családomnak", nem kell kioktatnod a kérdésről, képben vagyok.
egyébként már az elves kérdésben is maszatolsz: az elv az lenne hogy ne vállaljanak gyereket olyanok akiknél valószínűsíthető hogy a gyereknek komoly problémái lesznek (már ez is eléggé slippery slope szerintem és magam részéről nem értek vele egyet de erről messzemenőleg lehetne vitázni) ehhez képest mit ír a törvény? hogy testvérek ne szexeljenek. ebben a kérdésben nem szeretnék állást foglalni, csak rávilágítani erre az ordító dsizparitásra: a szex és a gyerekvállalás a koton és egyéb fogamzásgátlási technikák feltalálása óta két egymástól elég határozottan elszeparálható kérdés.
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #19 üzenetére
Pontosan, ezzel egyetertek. De akkor miert is van ilyen torveny? Mert akkor azt sem indokolja semmi.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
senior tag
ezt kérdezem én is, de a te eredeti felvetésed nagyon nem erre vonatkozott. vagy legalábbis nagyon nehéz lett volna így értelmezni.
a törvények soha nem voltak és soha nem is lesznek a moralitás mércéi. szóval törvényekből kiindulni ebben a kérdésben szerintem komolytalan.
az másik kérdés hogy milyen elveket kéne törvényekbe foglalni, de ugye a törvény itt is csak egy eszköz, a helyes(nek gondolt) működésmód formális desztillátuma (kéne hogy legyen ugye egy normális országban, aztán persze ott van a valóság, ahol a törvénykezés jelentős része tulajdonképpen csak az éppen uralkodó réteg érdekeit hivatott kiszolgálni, de ez ugye meg már egy másik kérdés)A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #21 üzenetére
Nem ebbol indultam ki, hanem +1 peldanak hoztam fel, hogy milyen inkonzisztensen kovetik az elveket. Amibol kiindultam az pl. az allattartas es gyerektartas szabalyozasaban a feleloseg kerdeskore, ami meglepo modon az allattartas eseten szigorubb es az allat erdekeit jobban ervenyesitik, mint a gyerek erdekeit.
[ Szerkesztve ]
-
nobeige
tag
Nem tudom, nem érzem annak. Hogyan lehet megvalósítani az Option D és Option E részeket (ráadásul a döntéshozáshoz ajánlott változat az Option E) anélkül, hogy a szolgáltatást nyújtó a saját infrastruktúráján elemezné a felhasználó által küldött tartalmat? Szerintem ennek a javaslatnak a célja a végpontok közötti titkosított adatforgalom ellehetetlenítése. Vagy a készüléken, még titkosítás előtt? És detektálás esetén megy az értesítést a megfelelő szerveknek? És az Option D és E esetén nem az ismert CSAM mintákhoz hasonlítás megy, hanem új CSAM után kutatás. Fals pozitív, fals negatív, stb veszélyeivel.
-
Gargouille
őstag
Szerintem félreértetted, amit írtam. Nem arra gondoltam, hogy szabályozni kellene az utódnemzést, hanem arra, hogy a jelenlegi generáció (értsd. mi) emberileg eléggé hulladék és nem kellene belőle még egy. Láthatóan a "menjen ki a levegőre, meg közösségbe, meg sportoljon..." lózung mantra nem tette ezt a generációt (sem) jobbá, gyanítom attól, hogy a következő generáció kockul meg a netről rendel, sem lesz rosszabb. Vagy ha igen, akkor nem ettől.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
arty
veterán
válasz
fatpingvin #19 üzenetére
nyilván a személyes "érintettséged" okán reagálod túl reggie0 problémafelvetését
pedig nagyon is valósan mutatta be, mennyire tákolt a törvénykezésünk.... és nyilván tisztában vagy vele, mennyire képes gondoskodni a down szindrómásokról az állam, tehát bizonyosan érzékeled a probléma nagyságát isinnen már tényleg csak egy lépés azt belátni, hogy tenni kellene a megelőzésért, ahelyett hogy első mondat után lenácizunk valakit
(ez itt nem történt MÉG meg, de várható
)
szerintem a szex oké, mehessen testvérek, downkórosok, stb között - amennyiben vállalják, hogy nemzőképtelenné teszik őket ezt megelőzően
IGEN, a születendő gyermek érdekében gondolom ezt. IGEN, értem én, koton, csakhogy nem tud ott lenni az állam, hogy fel is húzza a delikvensre, minden alkalommal...
-
fatpingvin
senior tag
nem reagálok túl semmit, arra reflektálok hogy a jelenlegi elbaszott törvénykezést ne tekintsük már kiindulópontnak, illetve arra hogy az állam ne pofázzon már bele a polgárok életébe ilyesfajta mikromenedzseléssel.
a törvénykezésnek általános baja egyébként minden szociális területen hogy eszköz próbál lenni a társadalmi problémák kezelésre, amire ugyebár eredendően alkalmatlan, ahelyett hogy egy keretrendszert adna arra hogy a realitások talaján maradva mi lenne az optimális cél, a megvalósítást pedig az ellátórendszerre hagyná a szakpolitikák mentén. ez kb az összes területen tetten érhető.
mondok egy eklatáns példát: kábítószerkérdés.
látszólag sikerült szem elől téveszteni hogy mi az eredeti cél: megakadályozni hogy emberek tömegei essenek ki a társadalom keretrendszeréből, így a munkaerőpiacról is és terheljék le az egészségügyi ellátórendszert. a feketepiac kérdése ugyancsak ide tartozik, bár nem feltétlenül szorosan és szükségszerűen.
az összes példa a téren remekül mutatja hogy a tiltás, akármilyen szigorú büntetéssel kombinálják ezt a célt NEM éri el, ugyanis elvből nem alkalmas rá, révén nem a valódi problémát kezeli. növeli a látenciát, nehezíti az ellátórendszer működését és egy csomó erőforrást használ el teljesen eredménytelenül.
remekül látszik hogy azokban az országokban van érdemi javulás és fejlődés a téren ahol a drogpolitikát nem az agyatlan punitív retorika mentén húzták fel hanem a ténylegesen előálló problémák valódi okaival kezdtek foglalkozni.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Reggie0
félisten
válasz
Gargouille #24 üzenetére
Igen, ezt is irtam. Ha eltiltjak a nettol oket akkor majd kimennek a levegore es a levegon se a mobilt nyomkodjak
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #26 üzenetére
Azert nem teljesen mikromenedzseles ez. Mondjuk nyilvan nem a kozosulest kene tiltani, hanem a szulest ezekben az esetekben. Ha megis megtortenik akkor pedig hosszu bortont kell kiosztani es legalabb addig sem jon a kovetkezo felelotlenul vallalt gyerek es igy a buntetesnek lesz tarsadalmi haszna is.
[ Szerkesztve ]
-
WTF2
kezdő
Ilyenkor hol vannak a jogvédők, akik már akkor rágták a sz*rt amikor egy ártalmatlan sütit dobott egy weboldal?
Most meg hogy egy totális , személyre szabott digitális ID van itt előkészülőben, na most ilyenkor hol vannak?
-
WTF2
kezdő
válasz
fatpingvin #30 üzenetére
De ez ötször durvább mint a süti... a süti max egy pc-hez köthető, ez meg személyre szabott digitális ID, ha ez nem ütközik személyiségi/jogi problémába akkor semmi.
-
fatpingvin
senior tag
-
arty
veterán
Valószínűleg elegük lett a "jogvédőző fajtádból" és rádhagyták, hogy a továbbiakban akkor oldjátok meg ti.
Szóval... hogy állsz, hogy álltok?
#26 fatpingvin
tehát jelen esetben mit kellene tenni a törvénykezésnek? mi lenne a keret a további fogyatékos gyerekek megszületésének megakadályozására?[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
senior tag
nem tudom, nem vagyok szociális szakember, viszont a kérdésfelvetés már önmagában erősen irányított, úgyhogy én visszalépnék eggyel és átfogalmaznám:
problémát jelent-e össztársadalmi szinten és ha igen akkor konkrétan mit az, ha a születések egy meglehetősen kis hányada (gyakorisági statisztika, ez már inlkább az én terepem...) valamilyen genetikai okokra visszavezethető sérüléssel adódik.
erre én a választ nem tudom, személyes véleményem az, hogy ez az össz születések számának egy már alapvetően igen kicsiny szelete, most hogy az amúgy is igen kis arányban jelenlévő down-szindrómások saját szeleten belül is igen kis arányú utódnemzésén rugózzunk, én ezt nettó szarrágásnak érzem, ez véleményem szerint nem szól másról mint arról hogy egy sérülékeny csoport baszogatásával elmondhassuk hogy mi aztán foglalkozunk a problémákkal. ami persze nem igaz ebben az esetben.
a kérdéskör másik oldala hogy egy normálisan működő társadalomnak (mint például a magyar pont nem ilyen) nem egy számottevő többletteher (ha lehet egyáltalán használni a teher szót ebben a kontextusban) az értelmi sérült polgártársakat a társadalom funkcionális részeként támogatni.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
arty
veterán
válasz
fatpingvin #34 üzenetére
oké, ez így jogos
és valószínűleg igazad van, a társadalom szarrágásával kapcsolatban is..... (basszus, hát még én is ráugrottam a témárapedig valszeg lenne 700 komolyabb kiadás, amit felül lehetne vizsgálni
)
-
fatpingvin
senior tag
köszönöm ezt a választ, őszintén üdítő hogy van ilyen hozzáállás is a fórumon. mélyebben nem szeretnék a kérdésbe belemenni ugyanis mint írtam nem vagyok szociális szakember, annak meg nagyon nem vagyok híve hogy szakmai kérdéseket szakmaiatlanul vitassak meg, a fotelhuszár megmondóemberkedés a halálom, egy dolog az egyéni vélemény és meglátás, másik az hogy ha ezt valaki összetéveszti egy szakmai állásfoglalással, akárcsak a saját magáét is.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
bambano
titán
na, a politikus elfekvő megint nagyot domborított.
mondanám, hogy fusson, ki merre lát, de merre?fel szoktak merülni olyan vélemények, hogy a szavazást kössük valami alap iq teszthez. ezt átalakítva javasolnám, hogy amikor az európai tanácsban leteszik az esküt, előtte legyen pár, kicsi egyszerű teszt az eu-s jogokból. aki nem ismeri az eu-s jogot, azt hajítsák ki a francba.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
daninet
veterán
ez nem éppen így működik. Felnőttként persze neked könnyű azt mondani, hogy gyereknek nincs számítógép/internet stb. viszont ők ebben nőnek fel. Ha eltiltanánk őket az azzal lenne egyenértékű mintha neked a bringádat vették volna el gyerekkorodban a szüleid (most betippeltem valamit, keresd az analógiát a gyerekkorodban). Ők ezt látják maguk körül, mindenki ezt csinálja (beleértve a felnőtteket), tudják, hogy szórakoztatást nyújt. Kb az ellenkezőjét éred el vele, ha eltiltod.
A megoldás az internethasználatra való oktatásban, monitorozásban és némi korlátozásban keresendő.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
Új hozzászólás Aktív témák
it Az elképzelések csak helyeselhetőek, de minden a végrehajtókon, az iparon és a tagállamokon múlik.
- 2023 Apple Mac Mini M2 8/10 8GB/256GB SSD - Bontatlan! ÚJ! Átvehető!
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Üzleti Laptop 14" -50% AMD Ryzen 5 PRO 4650U 16Gb 256GB SSD FHD IPS HUNBILL
- Nintendo Switch V2 CFW 2568GB okosított + Atmosphere + PixelShop
- Új Dell Inspiron 15 "Kis Gamer" Laptop -35% Bivaly i5-1135G7 4Magos 8Gb 512GB SSD FULLHD IPS
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3050Ti 4GB FHD 144Hz!
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest