Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Lenry

  nagyúr

  LOGOUT blog (1)

  Pedig tudja, ahogy ma már szinte minden szövegszerkesztő is.
  Notepad++-ban Alt-Shiftet nyomva tartod miközben a nyilakkal kijelölsz.

  Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

 • Frawly

  őstag

  Nem is a Notepad-et írják, hanem a Notepad++ progit, az egy egész másik szoftver, semmi köze a Windows beépített Notepadjához. De ezt az ún. blokk-kijelölést tudja minden komolyabb szövegszerkesztő (értsd: plain text editor), UltraEdit, ConTeXT, Sublime, stb..

  Ami nálam a régi időkből szokás maradt: kétpaneles fájlkezelők használata, még a DOS-os időkből, Norton Commander (néha floppyról Volkov), majd DOS Navitgator. Windows alatt Windows Commander, amit átneveztek Total Commanderre, majd Double Commander. Aztán ahogy váltottam Linuxra, ott Double Commander, terminálban Midnight Commander, de most már csak terminálban használok Vifm-et. Ilyenek nélkül nem tudom normálisan használni a gépet, nem is értem, hogy egyesek hogy vannak el Windows Intézővel meg hasonló, egypaneles fájlböngészőkkel. Illetve mikor fájlokat másolok, mozgatok, mindig a bal panelből másolom a jobb panelre. Így rögződött be.

  Sok évig szokásom volt, hogy Windowsban is kiirtottam minden csicsát, és Win9x klasszik kinézetet állítottam be, de ezt a szokásom a Win7-tel feladtam. Vista nekem kimaradt. Ami talán még a régi időkből beidegződés, hogy az Asztalra csak a legszükségesebb ikonokat teszem ki Windows alatt, dokumentumot pedig soha. Erre még régen volt szükség az erőforrások kímélése miatt, de az áttekinthetőségnek is jót tesz.

  Illetve a mai napig gyártok a háttértárakon ilyen random betűs ideiglenes mappákat, aa, bb, stb., ha valamit ügyködni kell, hogy tudjam, ha később elfelejteném letörölni, akkor a nevéből is lássam, hogy semmi értelmes, fontos nincs benne, törölhető.

  „Az Audacity egy kereszt-emelvény többsávos hangszerkesztő”

Hozzászólok Aktív témák