Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Döglött Róka
veterán
Kivalo hir. Akkor most essunk neki az akkus keziszerszamoknak.
-
himpike
aktív tag
Nem vágom mi a dráma, nem töltőt cserélek csak kábelt.
-
zizidor
őstag
Tulajdonképpen tök mindegy, mert a kínaiak már rég megoldották ezt a problémát. Korrekt áron lehet venni olyan kábelt, amin van Mikro-USB, Type-C és Lightning csatlakozó is, oszt' jónapot. Jó pár éve használunk ilyeneket.
-
törölt tag
válasz
thiclyoon #62 üzenetére
Itt van erről kicsit több infó még (főleg a background részben): [link]
Az EC próbálta tovább vinni az eredeti '11-es megállapodást, de nem jutottak vele előrébb érdemben, ezért '20-ban az EP közbelépett, ami (nekem úgy tűnik), hogy tényleg törvény értékű szabályozás már, nem csak megállapodás. Ugye az EU szervezeteinek nem azonos hatásköre és eszközei vannak, csak általában mindenki úgy kezeli őket, hogy "az EU", ami ilyen formában nem igaz. -
thiclyoon
aktív tag
válasz
RandomName #61 üzenetére
Köszi!
"A 14 mobiltelefon-gyártó megállapodott abban, hogy 2011 folyamán bevezetik az új egységes mobiltöltőt az európai piacra."
Tehát akkor ez nem konkrétan európai / EU-szintű szabályozás volt, hanem 14 gyártó megállapodása (szerintem nem 14 gyártó volt összesen, de ha mégis, akkor sem előbbi volt, szimplán minden gyártó belement - a különbség ott van, hogy ezesetben az új gyártók tehetnek a szabályozásra). Részletkérdés, de oké.
"Az egyetértési megállapodást a következő vállalatok írták alá: az Apple..."
"Az Európai Bizottságtól kapott mandátumuk alapján az európai szabványügyi testületek (a CEN-CENELEC és az ETSI) harmonizált szabványokat adtak ki, amelyeket 2011‑től be kell tartani az adatátvitelre képes, az egységes mobiltöltővel kompatibilis mobiltelefonok gyártásánál. Az egységes mobiltöltő mikro-USB csatlakozóval működik. Az egyetértési megállapodás értelmében a mikro-USB csatlakozóval nem kompatibilis telefonoknál engedélyezett az adapter."Tehát kiadtak egy szabványt, amit be kell tartani azokban az esetekben, amikor a mobiltelefon képes adatátvitelre, és kompatibilis az egységes mobiltöltővel
Szóval ha az Apple kiadja a telefonját nem kompatibilisen (lásd jelen helyzet is), akkor rá nem vonatkozik ez az egész. De ekkor köteles mellékelni egy adaptert? Ez sincs az iPhone-oknál, szóval itt az engedélyezettet szó szerint kell érteni - biztos létezik Lightning - microUSB adapter ugye...
(Az angol megfogalmazásnak megfelel a fenti magyar fordítás ezen része: "standards to be adhered to by data-enabled mobile phones compatible with the new common charger as of 2011".)
----------
Elolvasva sötétebb kép rajzolódik ki bennem, mint amit boldog tudatlanként elképzeltem. Szóval az EU és 14 gyártó elfogadott valamit, ami kimondja, hogy "ha a kiadott mobiltelefon kompabitilis a microUSB-vel (és képes adatátvitelre), akkor meg kell feleljen az EU adott szabványának." Ennél azért őszintén szólva kicsit többet vártam volna
Mondjuk így értelmet nyer az, hogy miért tudták a gyártók lecserélni C-re a portokat: egyszerűen egy C-s telefon nem kompatibilis a microUSB-vel, így semmilyen szabályt - pontosabban legalábbis a fent linkelten találhatót - nem kell betartania.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy inkább ne tették volna, vagy hogy rossz volt amit tettek, sőt, sokat köszönhetünk annak, hogy már 2011-ben sikeresen elindult egy ilyen folyamat. Mindazonáltal szerintem ez, és a sokak fejében élő "az EU előírta a közös töltőt" egymás közelében sincs* - ismét csak a fentiek szerint. És - saját következtetés, de - ha az EU előírja a C-s töltőt, akkor sem lesz itt forradalom az Apple részéről, hiszen a fentiekkel egyenértékű, csak C-re vonatkozó megállapodást szerintem bármikor aláírnak. Hátrányuk legalábbis szerintem nem származott / származna belőle, akármilyen port neve is szerepel benne.
*: lásd: 1-es, 3-as, 5-ös hozzászólás, és még sorolhatnám - nem személyes, hiszen én sem voltam ezekkel tisztában (sőt, még most sem állítom ezt, csak a fentit elolvastam, mert szégyenszemre magamtól nem találtam meg eddig
és mivel késő van, bőven lehet, hogy elsiklottam valami felett, vagy rosszul értelmeztem, nyugodtan javítsatok ki. És - ha ez mind igaz (hangsúly a "ha"-n
) -, akkor nem igaz, hogy kötelezővé tették volna a microUSB-t vagy akár a C-t (ha ugyanilyen a rá vonatkozó szabály), se első, se sokadig ütemben.)
-
RandomName
senior tag
válasz
thiclyoon #60 üzenetére
0:20 van, és ittas vagyok.
De. Az európai unió honlapján hozzáférhető információk vannak mindkét átállás direktíváiról..
Szerintem talán a hup.hu-n be is linkeltem ezeket, majd megkeresem, és akkor ide is kiteszem, de az nem ma lesz.
Na.
A régi megvan: [link]
Szerk..: Azért 2011-ben már ugyanúgy jócskán dübörgött a micro, mint most a c..... -
thiclyoon
aktív tag
(A lentiekhez nem találtam megfelelő forrást, hátha ebben jártasabbak tudnak mondani bármit
)
Számomra az "illik" és a szabályozás nem tud meglenni úgy, hogy ugyanarra vonatkozik. Tényleg nem tudom, van / volt ilyen szabály (akár EU-ban, akár máshol), ami előírta a microusb-t? Ha igen, akkor kellett benne legyen egy határidő (legalábbis én biztosan tettem volna bele), illetve akkor jogilag miért úgy csinálták, hogy csak Androidra vonatkozzon? (Emlékeim szerint butatelefonoknál azért ez nem volt annyira elterjedt, de ha igen, akkor a fenti rész szóljon úgy, hogy "miért úgy csinálták, hogy az iPhone-on ne legyen kötelező"?).
Engem nem különösebben érdekel, hogy mi van rajta, c-t se szeretem, bár a microusb-nél fényévekkel jobb. Lightning számomra a kettő között van, van szempont amit tekintve jobb, mint a c, de nem vagyok általánosságban az egységesítés ellen (a legjobb az Apple szemszögéből a "magsafe + c" jellegű macek és eszközök elterjedése lenne, bár kérdéses hogy telefonra / tabletre rá mer-e bárki tenni 2 viszonylag nagy csatlakozót).
#59: ezt elfogadom, mindenesetre én biztosan a fenti módon csináltam volna (lehet ezért sem vagyok ott
). Amúgy ha jól tudom, az autókra vonatkozó károsanyag-kibocsátás limitének bevezetése is így megy, de talán a benzinesek kitiltására is van egy konkrét határidő. Ez is folytonos lenne amúgy, hiszen ha valaki például pont az egységesítés előtt vesz eszközt, akkor ő még tud régit is venni (na meg a gyártók ugye hamarabbra is hozhatják a váltást, ezzel megint csak heterogénebb lesz a váltás ideje).
"amikor a micro usb-t első ütemben kötelezővé tették": a fenti kérdések akkor ide is passzolnak. Nem mintha jogász lennék, de a Samsung vagy más nagyobb gyártó helyében azért biztos felemeltem volna a hangom, ha az Apple-nek nem kötelező, mindenki másnak meg igen. Tudtok erre linket (mármint nem az Apple-elleni dologra), hogy mikor, hol, kinek tették kötelezővé? Nekem a google csak "propose", "not giving up", "plans", "try to" és hasonló cikkeket dob ki, időben pedig vagy 2010-es évek eleje (microusb-vel kapcsolatos), vagy 2020 körülit (c).
-
RandomName
senior tag
válasz
thiclyoon #57 üzenetére
Köszönjük érdeklődő kérdését.
Ezt hívják átvezetésnek.
Nincs ellentmondás, mert itt 5-10 éves lefolyású dolgokról írunk.
Anno pl a Niif-en láttam egyetemi előadást arról, hogy most dolgoznak azon, hogy a GPS elérhető legyen mobiltelefonban, 10 év múlva.
És 10 év múlva meg is lett a Galaxy spica, és a társai.
A fejlesztéseik folyamatosak, amikor a micro usb-t első ütemben kötelezővé tették, már az sem egy éves volt. De mivel már biztosan működött, rá lehetett építeni az első fázist. Most ugyanez van, a második ütemben,
A szabványosítás megtörtént, volt zárt/nyitott tesztfázis, mi meg halandóként csak annyit látunk, hogy az utolsó előtti lépcsőben pár év alatt elterjesztik, és amikor a marginális felé megy elfogadják szabványnak.....
És hidd el, ha ez most így bejelentés, akkor 5 éven belül látsz új, jobb csatlakozót, és kb 10 év múlva ugyanez a beszélgetés annak a topicjában valakivel ugyanígy meg fog történni. -
zizidor
őstag
válasz
thiclyoon #57 üzenetére
A generáció váltás sem varázsütésre megy. Van egy bizonyos átállási idő, de az új kütyüknek már "illik" az új szabványnak megfelelni.
Az Apple kardoskodása se nagyon védhető, miután a legtöbb eszközön ők is Type-C portokat használnak (thunderbolt pl). A kiegészítőkre hivatkozni meg öngól, hiszen akkor nem dobták volna a jack csatlakozót sem.
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
RandomName #33 üzenetére
Kb 10 éve megtörtént az egységes töltőcsatlakozó bevezetésének első üteme. Ez volt a micro usb. Most a jelenlegi ütemben már csak generációs váltás van, micro és c között.
Egy kis ellentmondást látok itt
értem hogy generációváltás, de akkor mikor kijött az első c-s telefon (meg utána a többi), akkor azok megszegték ezt az egységes töltőcsatlakozóra vonatkozó szabályt (microusb)? Vagy mégsem történt meg a bevezetés? Ha tényleg bevezették, hogy egységes legyen a microusb-t tekintve (nem tudom így volt-e), akkor nem egyszerre kellett volna lecserélni a gyártóknak ezeket (a generációváltáskor), pl. úgy, hogy "minden telefon, ami 20xx. 01. 01. után jön ki, az csak c-s lehet"?
-
zizidor
őstag
válasz
#06911232 #51 üzenetére
Nem cserélik le 2 évente, de a mikrousb komoly korlátot jelent(ett) a további fejlődéshez. A Type-C is megy majd a kukába, ha már nem lesz megfelelő.
Univerzális attól lesz, hogy használható rengeteg (szinte minden) eszköz csatlakoztatására, még akár monitorokhoz is, és töltésre is alkalmas. Plusz még a Thunderbolt. Egy mostani notebook vígan használható lenne csak Type-C csatlakozókkal.
-
Syl
nagyúr
-
DEJVID
őstag
válasz
RandomName #45 üzenetére
A szabványt próbáltam szídni
-
net84
őstag
válasz
rozsomak123 #30 üzenetére
Biztos tunt el innovacio a penz miatt. Ebben talan az Apple is nagy huncut (az MS mellett).
Azonban az egysegesites netto hulyeseg, ha csak a csatolo felulet a lenyeg. Ha pedig a toltesi rendszert is egysegesiteni akarjak (aminek igazan lenne ertelme) azert mar az osszes nagyobb gyarto kopkodni fog. A mobilok, okoseszkozok mellett itt megy a legnagyobb verseny.Milyen jo, amikor a Xiaomi hyper vagy Super charger csak a Xiaomit tolti gyorsan, sot egy Nintendo-t tolteni sem tud, csak egy mezei 2A kabel csatalkoztatasa eseten. Huawei annyival jobb, hogy a mellekelt gyari kabellel lehet tolteni masik eszkozt is, de a gyorstolto funkcio csak a sajat eszkozevel mukodik. Aztan ugye kell az autoba is egy garnitura kabel, aminel megint nem tudok egysegesiteni, mert egyes eszkozok hisztisek es csak a sajat kabelukkel kepesek 2A felett felvenni a toltest.
…aztan ott a szabvanyosnak tuno hulyeseg (amit mar fentebb emlitettem), amikor USB-C a tolto csati, de fix 9V/1,5A (sot, talaltam 12V-os verziot is mar) a toltesi igeny. Igy csak a sajat adapterevel mukodik (vegigprobaltam mindenfele hyper/super/normal mobil tolto fejet, meg sem moccantja az akkut). Csereben ez az adapter nagy valoszinuseggel hazakuldene egy mobil vagy barmi mas szabvany toltesu eszkozt.
Ez az adapteres/toltofejes anomalia sokkal jobban zavar, mint a kabel. Az asztalom amugy is tele van a legkulonbozobb kabelekkel (USB-A to USB-A/B/C/mini/micro/stb. - nemelyikbol egybol tobb fele), ehhez egy lightning mar fel sem tunik. Ugyis lesni kell, hogy melyiket melyik adapterbe lehet begyomoszolni. Az Apple-nel vettem most eszre, hogy a legkevesbe hisztis. Eddig barmilyen adapterbe dugtam be a mezei USB-A to Lightning kabelt (nem gyari), mindig vette a toltest normal toltesi sebesseggel. Persze a gyorstolteshez itt is kell a gyari adapter es kabel kombo.
Egyszoval legyen egyseges USB-C csatlakozo felulet egysegesitett toltofejekkel. Legyen szabalyozva, hogy mit lehet gyors/super/hyper/villam/kiskakukk/stb. sebessegnek hivni es ez menjen is barmilyen teljes erteku USB-C kabellel, ne csak s gyarival… Lefele pedig kompatibilisnek kellene lennie az osszes toltofejnek/kabelnek. Aztan ez vonatkozzon mindenkire, aki USB-C aljzatot tesz a kutyujere, legyen az mobil, periferia, kisvonat, kalapacs vagy barmi. Na egy ilyen utan nezzuk meg, hogy mekkora lesz a hiszti az IT/Telekommunikacios szektorban. Meg kik fognak meg tarsulni ehhez az ellenallashoz. -
DEJVID
őstag
válasz
RandomName #32 üzenetére
Hú, váó! Ha fele ennyi retek lett volna benne, azon is meglepődtem volna
Köszi!
-
törölt tag
Ez már hanyadik namostmáraztántutibiztoshogyezleszafrankó "szabvány" ? Nekem még mindig az eggyel előtte lévő MikroUSB-**szomsetudjadeasszemB típusú töltőm van
-
RandomName
senior tag
"Bár az eredeti ötlet több mint egy évtizede röppent fel, az EB csak tavaly állt elő (világelsőként) a tervezettel, "
Nem teljesen így van.
Kb 10 éve megtörtént az egységes töltőcsatlakozó bevezetésének első üteme. Ez volt a micro usb. Most a jelenlegi ütemben már csak generációs váltás van, micro és c között. -
rozsomak123
csendes tag
"Az Apple többször felszólította az EU-t, hogy a közös töltő ötlete árt az innovációnak"
és hány innováció merült el a mély vízben pénz, profit és a kakaskodások miatt. Ha innovációt akarnak, akkor tegyék meg együtt. Hozzanak ki egységes dolgokat vagy fogadják el objektíven a jobbat és adják ki egységesen. A mesék mindig szépen hangzanak!
-
hallador
addikt
Én örülök ennek. Menjen az Apple füvet legelni.
-
Szabi®
addikt
válasz
benedekco #27 üzenetére
"Nálam meg nem vált lötyögő hulladékká 1""
Mindjárt gondoltam. Erre már az első hozzászólásodból rájöttem. Az autós példád meg nem releváns, ha meg mégis az, még neked is megtetszhet a ligthning .... Öngól ..
Akkor másképp fogalmazok, nekem semmi bajom nincs a lightningal ... Így már jó ?
-
Nálam meg nem vált lötyögő hulladékká 1 év után. Nem lehet hogy nem a szabvánnyal van a baj, hanem a használt komponensek minőségével? Műanyag és műanyag között is van különbség.
Azért mert a Trabant nem vállt be neked, nem feltétlenül a koncepcióval azaz a négy kerekű autókkal van a gond.re: joey
Szóval a befektetések ide tartozik, de a romaing ami pont telekom rendelkezés az meg nem.
Csak annyit mondtam, hogy a "minden döntés" kifejezés nem feltétlenül helytálló. Szóvá se tettem volna ha valami olyasmit mondasz, pl hogy "túlnyomó többsége ezeknek a fajta rendelkezéseknek nem előrevezető" vagy akármi.
Ez pont a "de mit adtak nekünk a rómaiak" című eset. -
Szabi®
addikt
válasz
benedekco #14 üzenetére
Nem az a gond, hogy van Usb C, meg hogy hány terméken van, hanem az, hogy kötelezni kell a másik gyártót aki más szabványt fejlesztett a saját készülékéhez. Ráadásul az usb c 1 év használat után nálam egy "lötyögö" hulladékká vált, szemben a lightning-al, ami sok év használat után is masszívabb.
-
joey04
titán
válasz
benedekco #12 üzenetére
ja meg elvettek egy csomó jó befektetési lehetőséget. én amúgy ketté és magasról hogy milyen luk van a telefonomon, csak maga az elv nem tetszik, hogy majd ők megmondják. ha azt akarja az apple, legyen rajta micro usb akár. aztán majd ha nem tetszik az embereknek, vesznek mást. a roaming meg egy teljesen más tészta.
-
Syl
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #20 üzenetére
Írtam én bármit is az eladott darabszámokról?
-
<Adamsky>
nagyúr
Valaki megette az EU-nál a birkózósz@rt. Hát, hajrá, de előbb a facsét küldjék el a búsba! Utána jöhet az alma ... one thing at a time!
-
Syl
nagyúr
Az asztalomon van
Lightning:
- iPhone
- iPad
- Magic Keyboard
- Magic Trackpad
Type-C:
- Sony bt fejhallgató
- Logitech MX Master 3
F*sz kivan, hogy két különféle kábelt kell használnom a töltésekre.Érdekes, hogy amikor 5-6 éve az Apple a Macbookokkal "ráerőltette" a népre a Type-C-t, akkor ment a süketelés, hogy jó a type-c, minden más sz*r, haladni kell a korral stb.
Most hogy az EU is ezt mondja, ugyanezek az emberek ágálnak e tervezet ellen. -
net84
őstag
Szep es jo elkepzeles, csak ebben a formaban szerintem hulyeseg. Reszletesen kellene szabalyozni, ha mar egysegesitesre torekszunk. Semmivel sincs kevesebb tolto adapterunk otthon, mint korabban, pedig kifejezetten elonyt elvez nalunk az az eszkoz, ami USB-C porttal rendelkezik.
A napokban futottam bele abba a hibaba, hogy egy akkus gepen ott az USB-C, a dobozba pedig mellekelve egy tolto. Utobbit elcsomagoltam, ugysem kell alapon. Csakhogy lemerult es nem ertettem, miert nem eled fel a mobiltoltore csatlakoztatva. Kiderult, ez a gonc 9V-al toltendo. Igy vehettem elo a sajat adapteret, majd dughattam el ujra, nehogy a gyerek racsattintsa valamelyik USB-C toltos kutyujet. Aztan ott a masik hiba, hogy az egyes mobilgyartok gyorstoltoi sem feltetlenul kompatibilisek mas eszkozokkel. Nem kellene a gyorstoltes, csak normal 2A-val toltson. De veletlenul sem megy, csak akkor, amikor a kabelt lecserelem sima 2A-s kabelre. Az Iphone-t tobbek kozott a lightning miatt sem kedveltem. Most is pup a hatamon, de vettem egy USB-A to Lightning kabelt, a dobozban levo USB-C vegu melle es letudtam minden feluleten a toltest.
A masik, ami szurja a szemem, az az okosora toltes. Mi a gond a sajat bolcsovel valo toltessel (normalisabb orak 2-4 hetente kernek enni)? Mar csak egy batar nagy USB-C port hianyzik rola…#17 DEJVID - az uj MAC-en minden USB-C-s, meg is lepett rendesen.
-
DEJVID
őstag
Egér, bill, fejhalgató, füllhalgatók ezek mind lightningosak.
Amúgy nem vagyok annyira elájulva a C-től. Mondták annó, hogy direkt úgy tervezték, hogy a kábelen lévő csatlakozó kopjon el, ne az aljzat a készüléken. Ehhez kép az S8+ telefonomból, kijárnak a kábelek, pedig ugyanazt a hármat használom felváltva, mióta megvan a készülék.
-
cog777
senior tag
Szep cel erdekeben dontot igy az EU, de azert a listat bovithetnek mar, mert ennyi nem eleg.
Pl a boltokban lehessen mar ujratolteni a mososzert, sampont stb anelkul hogy megvennem a muanyagot.
Az elektronikai arukra hosszabb garanciat kenyszeritsen ki az EU stb. -
zizidor
őstag
A következő menet pedig az lesz, hogy az egységes csatlakozó még nem szentírás. Hiába az USB-C, amikor az egyik PD, a másik VOOC, a harmadik meg ki tudja milyen egyedi töltés vezérlést alkalmaz.
-
"minden döntésével" Igen, azért nem kerül extra pénzbe, hogy más EU-s országokból romaing mentesen tudsz telefonálni. De biztosan van ezer másik jó törvénykezés is.
Amúgy ha a nagy cégek nem lennének megregulálva időnként akkor nagyon furcsa dolgok lehetnének a piacon, akár biztonságot is tekintve.Amúgy szerintem vicc ez a kardoskodás az Apple részéről. Semmiből nem tartana C-t tenni rá azt jónapot. De akkor bárki tudna rá kábelt tákolni, az leégeté a készüléket meg nem lenne meg az Apple experience... jah...
-
joey04
titán
Akkor jön a csatlakozó nélküli iphone. eszméletlen balfasz ez az eu, a usert szopatja hosszú évek óta minden döntésével, meg a ms, apple, google szopatásásval.
-
rajd
tag
Na meg a 3,5mm jack-et is hozzák vissza!! Viccet félretéve, mennyire jó volt már amikor merült az ember telefonja és külön kellett olyan kollégát keresni akinek Ericssonja volt úgy mint neked, mert a Nokiások meg a Motorolások sem tudtak kölcsönadni töltőt másnak ugye. Na az volt a környezetszennyező igazán! 😉 Pártolom az egységesítést, az egyik oka hogy nem gondolkodtam még iPhone vásárlásban hogy külön tyúkbél kell ahhoz is. Még...
-
Szabi®
addikt
""a legtöbb füles nem használja, a kábel öntőkön meg nem keresik halálra magukat. Legtöbben iphone-on már eleve a vezetéknélküli töltést használják.""
Ez szépen kivan sarkítva ... Abba még véletlenül sem gondoltál bele, hogy nem iphone 11-12-13-at használnak többségében globálisan, hanem régebbi típusokat ... -
Cathfaern
nagyúr
Szerintem ez simán csak része a nagyobb EU elleni játszmának. Ugye több hadszíntéren hadban állnak, kicsit feszítik itt még a húrt, aztán nagy kegyesen lecserélik USB C-re és megpróbálják felhasználni ezt más csatákba, arra hivatkozva, hogy itt engedtek az EU-nak, akkor az EU is engedjen máshol.
-
strogov
senior tag
Azt is ugyanúgy ki lehet dobni.
Apple oldaláról nem látom az értelmét az akadékoskodásnak. Hacsak az nem, hogy csakazértis. A legtöbb cuccuk már C-s. Csak a telefonokon, és a legolcsóbb tablet-en van lightning. Ergo sok user-nek már most csak a baja van a lightning-gal. Nagy jogdíjat se szedhetnek belőle, a legtöbb füles nem használja, a kábel öntőkön meg nem keresik halálra magukat. Legtöbben iphone-on már eleve a vezetéknélküli töltést használják.
Semmi értelme ragaszkodni a lightning-hoz, mégis szívoznak. -
Ricardo
titán
" A kritikusok szerint persze a Lightning-jogdíjakat félti az Apple, amelynek újabb töltőit eleve meg kell venniük a fogyasztóknak, ha ki akarják használni az új modellek gyorsabb töltési rendszerét – a külön leszállított, külön csomagolt töltő pedig a profitot ugyan növeli, de a környezeten nem sokat segít (ahogy a Samsungnál sem, a prémium szegmensben). A visszajelzések szerint pedig a többségnek nem kallódnak felesleges, modern gyorstöltők a fiókban. "
Ez a lényeg. Nem csomagolunk töltőt, mert már tuti van a usernek. Igaz hogy az lassú, mert ugye évről évre modellről modellre gyorsul a töltési szabvány. Ha ki akarod használni (és miért ne akarnád?) vedd meg külön. Természetesen külön comagolva, szállítva, raktrozva. ez gyártótól függetlenül egy zöld köntösbe bújtatott lehúzás.
-
user12
őstag
Ha az Apple-t kövezik a Lightning miatt, az olcsóbb tabletekre is kerüljön USB-C - mivel szinte kivétel nélkül Micro-USB van rajtuk
-
kzcs
tag
Ne szarakodjon senki az EU-val, ez tegnap is kiderült.
-
Helyes. USB-C mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
it Egy EP-képviselő szerint a politikusok és a tagállamok még idén megállapodhatnak erről.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 Gen2 - Ryzen 7 4700U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo L13 Yoga Gen4 - AMD Ryzen 7 7730U I 16GB I 256SSD I 13,3" Touch I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi 13T Pro 512/12GB Kék / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 29WP500-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest