Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Helyes. USB-C mindenkinek.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
kzcs
tag
Ne szarakodjon senki az EU-val, ez tegnap is kiderült.
-
user12
őstag
Ha az Apple-t kövezik a Lightning miatt, az olcsóbb tabletekre is kerüljön USB-C - mivel szinte kivétel nélkül Micro-USB van rajtuk
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Ricardo
titán
" A kritikusok szerint persze a Lightning-jogdíjakat félti az Apple, amelynek újabb töltőit eleve meg kell venniük a fogyasztóknak, ha ki akarják használni az új modellek gyorsabb töltési rendszerét – a külön leszállított, külön csomagolt töltő pedig a profitot ugyan növeli, de a környezeten nem sokat segít (ahogy a Samsungnál sem, a prémium szegmensben). A visszajelzések szerint pedig a többségnek nem kallódnak felesleges, modern gyorstöltők a fiókban. "
Ez a lényeg. Nem csomagolunk töltőt, mert már tuti van a usernek. Igaz hogy az lassú, mert ugye évről évre modellről modellre gyorsul a töltési szabvány. Ha ki akarod használni (és miért ne akarnád?) vedd meg külön. Természetesen külön comagolva, szállítva, raktrozva. ez gyártótól függetlenül egy zöld köntösbe bújtatott lehúzás.
-
strogov
senior tag
Azt is ugyanúgy ki lehet dobni.
Apple oldaláról nem látom az értelmét az akadékoskodásnak. Hacsak az nem, hogy csakazértis. A legtöbb cuccuk már C-s. Csak a telefonokon, és a legolcsóbb tablet-en van lightning. Ergo sok user-nek már most csak a baja van a lightning-gal. Nagy jogdíjat se szedhetnek belőle, a legtöbb füles nem használja, a kábel öntőkön meg nem keresik halálra magukat. Legtöbben iphone-on már eleve a vezetéknélküli töltést használják.
Semmi értelme ragaszkodni a lightning-hoz, mégis szívoznak. -
Cathfaern
nagyúr
Szerintem ez simán csak része a nagyobb EU elleni játszmának. Ugye több hadszíntéren hadban állnak, kicsit feszítik itt még a húrt, aztán nagy kegyesen lecserélik USB C-re és megpróbálják felhasználni ezt más csatákba, arra hivatkozva, hogy itt engedtek az EU-nak, akkor az EU is engedjen máshol.
SteelSeries Arctis Nova 7P eladó: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
Szabi®
addikt
""a legtöbb füles nem használja, a kábel öntőkön meg nem keresik halálra magukat. Legtöbben iphone-on már eleve a vezetéknélküli töltést használják.""
Ez szépen kivan sarkítva ... Abba még véletlenül sem gondoltál bele, hogy nem iphone 11-12-13-at használnak többségében globálisan, hanem régebbi típusokat ... -
rajd
tag
Na meg a 3,5mm jack-et is hozzák vissza!! Viccet félretéve, mennyire jó volt már amikor merült az ember telefonja és külön kellett olyan kollégát keresni akinek Ericssonja volt úgy mint neked, mert a Nokiások meg a Motorolások sem tudtak kölcsönadni töltőt másnak ugye. Na az volt a környezetszennyező igazán! 😉 Pártolom az egységesítést, az egyik oka hogy nem gondolkodtam még iPhone vásárlásban hogy külön tyúkbél kell ahhoz is. Még...
-
joey04
titán
Akkor jön a csatlakozó nélküli iphone. eszméletlen balfasz ez az eu, a usert szopatja hosszú évek óta minden döntésével, meg a ms, apple, google szopatásásval.
-
addikt
"minden döntésével" Igen, azért nem kerül extra pénzbe, hogy más EU-s országokból romaing mentesen tudsz telefonálni. De biztosan van ezer másik jó törvénykezés is.
Amúgy ha a nagy cégek nem lennének megregulálva időnként akkor nagyon furcsa dolgok lehetnének a piacon, akár biztonságot is tekintve.Amúgy szerintem vicc ez a kardoskodás az Apple részéről. Semmiből nem tartana C-t tenni rá azt jónapot. De akkor bárki tudna rá kábelt tákolni, az leégeté a készüléket meg nem lenne meg az Apple experience... jah...
[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
zizidor
őstag
A következő menet pedig az lesz, hogy az egységes csatlakozó még nem szentírás. Hiába az USB-C, amikor az egyik PD, a másik VOOC, a harmadik meg ki tudja milyen egyedi töltés vezérlést alkalmaz.
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
cog777
senior tag
Szep cel erdekeben dontot igy az EU, de azert a listat bovithetnek mar, mert ennyi nem eleg.
Pl a boltokban lehessen mar ujratolteni a mososzert, sampont stb anelkul hogy megvennem a muanyagot.
Az elektronikai arukra hosszabb garanciat kenyszeritsen ki az EU stb.HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
DEJVID
őstag
Egér, bill, fejhalgató, füllhalgatók ezek mind lightningosak.
Amúgy nem vagyok annyira elájulva a C-től. Mondták annó, hogy direkt úgy tervezték, hogy a kábelen lévő csatlakozó kopjon el, ne az aljzat a készüléken. Ehhez kép az S8+ telefonomból, kijárnak a kábelek, pedig ugyanazt a hármat használom felváltva, mióta megvan a készülék.
[ Szerkesztve ]
-
net84
őstag
Szep es jo elkepzeles, csak ebben a formaban szerintem hulyeseg. Reszletesen kellene szabalyozni, ha mar egysegesitesre torekszunk. Semmivel sincs kevesebb tolto adapterunk otthon, mint korabban, pedig kifejezetten elonyt elvez nalunk az az eszkoz, ami USB-C porttal rendelkezik.
A napokban futottam bele abba a hibaba, hogy egy akkus gepen ott az USB-C, a dobozba pedig mellekelve egy tolto. Utobbit elcsomagoltam, ugysem kell alapon. Csakhogy lemerult es nem ertettem, miert nem eled fel a mobiltoltore csatlakoztatva. Kiderult, ez a gonc 9V-al toltendo. Igy vehettem elo a sajat adapteret, majd dughattam el ujra, nehogy a gyerek racsattintsa valamelyik USB-C toltos kutyujet. Aztan ott a masik hiba, hogy az egyes mobilgyartok gyorstoltoi sem feltetlenul kompatibilisek mas eszkozokkel. Nem kellene a gyorstoltes, csak normal 2A-val toltson. De veletlenul sem megy, csak akkor, amikor a kabelt lecserelem sima 2A-s kabelre. Az Iphone-t tobbek kozott a lightning miatt sem kedveltem. Most is pup a hatamon, de vettem egy USB-A to Lightning kabelt, a dobozban levo USB-C vegu melle es letudtam minden feluleten a toltest.
A masik, ami szurja a szemem, az az okosora toltes. Mi a gond a sajat bolcsovel valo toltessel (normalisabb orak 2-4 hetente kernek enni)? Mar csak egy batar nagy USB-C port hianyzik rola…#17 DEJVID - az uj MAC-en minden USB-C-s, meg is lepett rendesen.
[ Szerkesztve ]
Read only...
-
Az asztalomon van
Lightning:
- iPhone
- iPad
- Magic Keyboard
- Magic Trackpad
Type-C:
- Sony bt fejhallgató
- Logitech MX Master 3
F*sz kivan, hogy két különféle kábelt kell használnom a töltésekre.Érdekes, hogy amikor 5-6 éve az Apple a Macbookokkal "ráerőltette" a népre a Type-C-t, akkor ment a süketelés, hogy jó a type-c, minden más sz*r, haladni kell a korral stb.
Most hogy az EU is ezt mondja, ugyanezek az emberek ágálnak e tervezet ellen.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
<Adamsky>
nagyúr
Valaki megette az EU-nál a birkózósz@rt. Hát, hajrá, de előbb a facsét küldjék el a búsba! Utána jöhet az alma ... one thing at a time!
-
válasz aprokaroka87 #20 üzenetére
Írtam én bármit is az eladott darabszámokról?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
cog777
senior tag
-
joey04
titán
válasz benedekco #12 üzenetére
ja meg elvettek egy csomó jó befektetési lehetőséget. én amúgy ketté és magasról hogy milyen luk van a telefonomon, csak maga az elv nem tetszik, hogy majd ők megmondják. ha azt akarja az apple, legyen rajta micro usb akár. aztán majd ha nem tetszik az embereknek, vesznek mást. a roaming meg egy teljesen más tészta.
[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz benedekco #14 üzenetére
Nem az a gond, hogy van Usb C, meg hogy hány terméken van, hanem az, hogy kötelezni kell a másik gyártót aki más szabványt fejlesztett a saját készülékéhez. Ráadásul az usb c 1 év használat után nálam egy "lötyögö" hulladékká vált, szemben a lightning-al, ami sok év használat után is masszívabb.
-
addikt
Nálam meg nem vált lötyögő hulladékká 1 év után. Nem lehet hogy nem a szabvánnyal van a baj, hanem a használt komponensek minőségével? Műanyag és műanyag között is van különbség.
Azért mert a Trabant nem vállt be neked, nem feltétlenül a koncepcióval azaz a négy kerekű autókkal van a gond.re: joey
Szóval a befektetések ide tartozik, de a romaing ami pont telekom rendelkezés az meg nem.
Csak annyit mondtam, hogy a "minden döntés" kifejezés nem feltétlenül helytálló. Szóvá se tettem volna ha valami olyasmit mondasz, pl hogy "túlnyomó többsége ezeknek a fajta rendelkezéseknek nem előrevezető" vagy akármi.
Ez pont a "de mit adtak nekünk a rómaiak" című eset.[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Szabi®
addikt
válasz benedekco #27 üzenetére
"Nálam meg nem vált lötyögő hulladékká 1""
Mindjárt gondoltam. Erre már az első hozzászólásodból rájöttem. Az autós példád meg nem releváns, ha meg mégis az, még neked is megtetszhet a ligthning .... Öngól ..
Akkor másképp fogalmazok, nekem semmi bajom nincs a lightningal ... Így már jó ?
-
hallador
addikt
Én örülök ennek. Menjen az Apple füvet legelni.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
rozsomak123
csendes tag
"Az Apple többször felszólította az EU-t, hogy a közös töltő ötlete árt az innovációnak"
és hány innováció merült el a mély vízben pénz, profit és a kakaskodások miatt. Ha innovációt akarnak, akkor tegyék meg együtt. Hozzanak ki egységes dolgokat vagy fogadják el objektíven a jobbat és adják ki egységesen. A mesék mindig szépen hangzanak ! -
RandomName
senior tag
Olyan van, hogy a zsebszösz betömörödik a csatiba, és emiatt lötyög a csati.
Tűvel ki lehet szedni."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
"Bár az eredeti ötlet több mint egy évtizede röppent fel, az EB csak tavaly állt elő (világelsőként) a tervezettel, "
Nem teljesen így van.
Kb 10 éve megtörtént az egységes töltőcsatlakozó bevezetésének első üteme. Ez volt a micro usb. Most a jelenlegi ütemben már csak generációs váltás van, micro és c között."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
törölt tag
Ez már hanyadik namostmáraztántutibiztoshogyezleszafrankó "szabvány" ? Nekem még mindig az eggyel előtte lévő MikroUSB-**szomsetudjadeasszemB típusú töltőm van
-
DEJVID
őstag
válasz RandomName #32 üzenetére
Hú, váó! Ha fele ennyi retek lett volna benne, azon is meglepődtem volna Köszi!
-
net84
őstag
válasz rozsomak123 #30 üzenetére
Biztos tunt el innovacio a penz miatt. Ebben talan az Apple is nagy huncut (az MS mellett).
Azonban az egysegesites netto hulyeseg, ha csak a csatolo felulet a lenyeg. Ha pedig a toltesi rendszert is egysegesiteni akarjak (aminek igazan lenne ertelme) azert mar az osszes nagyobb gyarto kopkodni fog. A mobilok, okoseszkozok mellett itt megy a legnagyobb verseny.Milyen jo, amikor a Xiaomi hyper vagy Super charger csak a Xiaomit tolti gyorsan, sot egy Nintendo-t tolteni sem tud, csak egy mezei 2A kabel csatalkoztatasa eseten. Huawei annyival jobb, hogy a mellekelt gyari kabellel lehet tolteni masik eszkozt is, de a gyorstolto funkcio csak a sajat eszkozevel mukodik. Aztan ugye kell az autoba is egy garnitura kabel, aminel megint nem tudok egysegesiteni, mert egyes eszkozok hisztisek es csak a sajat kabelukkel kepesek 2A felett felvenni a toltest.
…aztan ott a szabvanyosnak tuno hulyeseg (amit mar fentebb emlitettem), amikor USB-C a tolto csati, de fix 9V/1,5A (sot, talaltam 12V-os verziot is mar) a toltesi igeny. Igy csak a sajat adapterevel mukodik (vegigprobaltam mindenfele hyper/super/normal mobil tolto fejet, meg sem moccantja az akkut). Csereben ez az adapter nagy valoszinuseggel hazakuldene egy mobil vagy barmi mas szabvany toltesu eszkozt.
Ez az adapteres/toltofejes anomalia sokkal jobban zavar, mint a kabel. Az asztalom amugy is tele van a legkulonbozobb kabelekkel (USB-A to USB-A/B/C/mini/micro/stb. - nemelyikbol egybol tobb fele), ehhez egy lightning mar fel sem tunik. Ugyis lesni kell, hogy melyiket melyik adapterbe lehet begyomoszolni. Az Apple-nel vettem most eszre, hogy a legkevesbe hisztis. Eddig barmilyen adapterbe dugtam be a mezei USB-A to Lightning kabelt (nem gyari), mindig vette a toltest normal toltesi sebesseggel. Persze a gyorstolteshez itt is kell a gyari adapter es kabel kombo.
Egyszoval legyen egyseges USB-C csatlakozo felulet egysegesitett toltofejekkel. Legyen szabalyozva, hogy mit lehet gyors/super/hyper/villam/kiskakukk/stb. sebessegnek hivni es ez menjen is barmilyen teljes erteku USB-C kabellel, ne csak s gyarival… Lefele pedig kompatibilisnek kellene lennie az osszes toltofejnek/kabelnek. Aztan ez vonatkozzon mindenkire, aki USB-C aljzatot tesz a kutyujere, legyen az mobil, periferia, kisvonat, kalapacs vagy barmi. Na egy ilyen utan nezzuk meg, hogy mekkora lesz a hiszti az IT/Telekommunikacios szektorban. Meg kik fognak meg tarsulni ehhez az ellenallashoz.Read only...
-
DEJVID
őstag
válasz RandomName #45 üzenetére
A szabványt próbáltam szídni
-
zizidor
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Microsoft Excel topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kuponkunyeráló
- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- BestBuy topik
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Bomba áron, üzletből, garanciával, DeLL XPS 17 9710 i7-11800H/16GB RAM/512SSD/RTX3050/FULLHD IPS
- ASUS DUAL RTX 3050 OC eladó! Fóliás! Garanciával, számlával!
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel!!! Garancia + számla!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X + RX 6800 16GB! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- Laptop szerviz - Alaplap javítás ingyenes bevizsgálással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest