- Seed szerver topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Crypto Trade
- OpenWRT topic
- Windows 10
- Az USA el akarja adatni a Chrome-ot a Google-lel
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
Ezt kb annyira kell komolyan venni, mint a novemberi facebook elleni megsemmisítő támadást, de legalább jól el tudják majd magukat adni a médiában értekező "szakértők".
www.refujvaros.hu
-
Gadgetfun
tag
Azért én szívesen beleolvasnák pl. Viktor és droidjai közötti emailezésekbe, márha használják egyáltalán, ismerve OV vizonyát az ilyen "bonyolult" 21. századi technikákhoz...
[ Szerkesztve ]
"Minnél ostobábbnak gondolnak az emberek, annál jobban meglepődnek majd, amikor megölöd őket" - Jó, tudom hogy az "fan" de mikor bereggeltem elgépeltem, és lusta voltam kijavítani...
-
anulu
félisten
konkrétan "ifjúi hóbortnak" tart mindent. nem használ számítógépet, mobilja is azért van, mert csak.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Day 'n' Nite
tag
Szeritem a legnagyobb baj a hozzáállással van. Azzal hogy kárt okozunk, nem lesz jobb semmi. Esetleg, nagy ritkán a bekövetkező reakciókank van jó oldala, hatása, kb ennyi.
"...rámutat arra, hogy hol lakozik félelem." Pl nekem erre nem sok szükségem van, tudom azt nélkülük is.“Nem akkor alkottál tökéleteset, ha már nem tudsz mit hozzátenni, hanem ha már nem tudsz mit elvenni belőle.” /Antoine de Saint-Exupéry/
-
Solten
őstag
"...kiemelendő a hwsw.hu-n megjelent, Bodnár Ádám által jegyzett összefoglaló, ahol a szerző a tőle megszokott magas színvonalon elemzi a jelenséget..."
Szarkazmus?
Amugy hajra Anonymus, (szinte) minden a jelenlegi magyar kormany elleni lepest tamogatok.
[ Szerkesztve ]
Saor Alba
-
addikt
Akartam írni, hogy a cikk nagyon jó (főleg az eleje), azt az egyet sajnálom csak, hogy [gondolom a sietség miatt] maradtak benne elírások bőven. (Akartam írni példát, de mostmár nem találom őket ránézésre.)
#5 anulu
van OV-ről egy fotó, ahol egy MacBook előtt ül, azt hiszem otthon.#6 Day 'n' Nite
a DDOS-nek annyi kifejező ereje azért van, hogy csak akkor működik, ha elegen beszállnak, azaz az adott ügy sokaknak szúrja a szemét. ez a konkrét magyar esetben szerintem valóban értelmetlen, gyakorlatilag külföldön is is belföldön is már rengetegen kifejezték egyet nem értésüket (sőt kifejezték ennél Magyarország létében meghatározóbb kérdésekben is). fölösleges egy szerver-túlterheléses támadás. [igyekeztem az aktuál politikától olyan messze maradni, amennyire lehet.]---
ha viszont betörnek egy (vagy több) állami szerverre, annak azért lehet némi haszna. egyfelől fény derülne arra, hogy mennyire is gyenge a hazai IT infrastruktúra a biztonság terén (is) [bár ez se akkora titok, de így legalább 5 percig figyelnének rá olyan emberek is, akik eddig nem tették].
másfelől lehet, hogy megdöbbennék, hogy mi minden zajlik a mélyben, a már a felszínen is ennyi botrány van [itt is igyekeztem nem állást foglalni].legrosszabb esetben a kormánynak okot ad arra, hogy miért húzzák fel a nagy magyar tűzfalat (és akkor máris kevesebb lenne a külföldi kritika [elérhetősége])
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
kymco
veterán
Ja persze... ebből tényleg csak jó sülhet ki számunkra... max szolgáltatáskiesés, adatlopás esetleg a hibák elhárítására, a védelem megerősítésére költségnövekedés, végső soron adóemelés... pont ez hiányzik... így hát menj a fenébe Anonymus, és inkább szórakozz a facebook-kal, ahogy ígérted anno, de nem tetted meg...
www.refujvaros.hu
-
sh4d0w
félisten
"az Anonymous, illetve a köré csoportosuló emberek, aktivisták mozgalmának résztvevőit nem kis hiba „hackereknek” nevezni"
Köszi Pali, végre az újságírók közül valaki hajlandó volt ezt leírni.
kymco: miután így is, úgy is adót emel Kedves Vezetőd, akkor inkább kapjon a pofájába.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
ArchElf
addikt
Reggelre igencsak betojtak az eleink...
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
veterán
Hehe. Ha a szívemre hallgatok, akkor azért ott van, hogy "jajj, valamit kitaláltak úgyivegeleszavilagnakjaajjj"
Ha viszont racionálisan gondolkozok (és rám többségében ez a jellemző )
akkor azt mondom, hogy wtf meg egyebek is eszembe jutnak.
Perszepersze: halálos fegyver Mo ellen: biztos 700 lesz az EUR<>HUF konverzio, be is cseszne azt hiszemÜdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
Szerintem a demokratikus intézményrendszer szisztematikus lerombolása, az ellenzék elhallgattatása, a parlamenti törvényhozás teljes kifordítása önmagából, az információhamisítás nem sztereotípia, hanem maga a valóság. Olvasd el az 1984-et...
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Nem lesz belőle semmi, már egyszer be lett "fenyegetve" Mo., akkor sem lett:[link]
Pár finn hülyegyerek szórakozik és játssza a forradalmárt.Csak felkapta a magyar sajtó (aminek amúgy fingja sincs az egész témáról) és megpróbálja belelátni a saját vágyait meg kelteni a hangulatot.
Vicces ez a topik, a szabályzat alapján nem sok hozzászólás maradhatna moderálatlan.
-
julius666
addikt
Szerintem meg te erősen túlzol, még úgy is hogy valóban történtek (és történnek az IMF tárgyalások előtti kapkodásnak köszönhetően) csúnya dolgok, de azért marha messze vagyunk még egy totalitárius rendszertől. Az elég szomorú hogy több mint 20 évvel a rendszerváltás után még mindig az jelenti a politikai kultúrát egyeseknek hogy folyamatosan végletekben beszélnek.
-
sh4d0w
félisten
válasz julius666 #22 üzenetére
Valóban messze vagyunk? Mire kellenek helikopterek? Mire kellhet a megint kötelezővé váló sorkatonai szolgálat? Szomszédos országgal nem fogunk háborúzni, ergo a várhatóan fellángoló belső ellenállás elfojtására kellhetnek csak ezek, másra nem jók.
-
{Zodiac}
senior tag
jó kis cikk, köszönjük. amúgy én nem félek (kellene?)
Öntörvényű Sünmalac
-
julius666
addikt
válasz #73195264 #24 üzenetére
Nem nyert.
Azok globális jelentőségű dolgok voltak, annak több résztvevőt lehetett megnyerni. A lokális raidek eddig gyakorlatilag mind megbuktak.
Több ezren nem fogják raidelni a magyar kormányszervek portáljait (mert leszarják magasról), pár finn hülyegyerek meg nem csinál nyarat (megjegyzem a "nagy" raidek sem, max médiafelületet nyújtanak ami aztán már valóban gyakorolhat nyomást).
Ha meg 1337H4××0Rkodni akarnak, hát hajrá.
Nem lesz ebből semmi, naponta jelennek meg az ilyen röplapok meg felhívások. Többnyire csak pár idióta trollkodik, láthatólag sikeresen.
-
dajkopali
addikt
válasz #73195264 #28 üzenetére
ez nem egészen így van, csak mivel a sikeres akciók kapnak igazán nagy visszhangot, úgy tűnhet
most hirtelen csak a londoni tőzsde elleni akció jut eszembe - kis guglizással sokat lehet találni -, ami támogatók híján szimplán megbukott, pont a működési szisztéma miatt: ha nincs elég támogató a DDoS halott"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
julius666
addikt
válasz #73195264 #28 üzenetére
Mert eddig miket bukott be az Anonymous?
Napi szinten születnek ilyen röplapok, az hogy te eddig csak a nagyobb, sikernek elkönyvelhetőkről hallottál (a siker ugye relatív mit jelent, Assange-ék pl. ugyanúgy nem jutnak jelenleg pénzhez) az azért van mert a nemzetközi médiában csak ezek kapnak szalagcímet. Ezt a magyar raidet például szintén nem igazán kapták fel, csak a hazai média.
Már egy magyar felhívást amiből nem lett semmi linkeltem.
A facebook-os cucc az kamu volt, nem ők hirdették ki csak az ő nevükben valaki. Viszont amit eddig meg akartak csinálni azt meg is csinálták a legjobb tudomásom szerint
Látszik hogy fingod sincs az egészről.
Gondolom szerinted is az "Anonymous" egy hackercsoport ami egyként cselekszik.
Valójában minden ilyen kezdeményezés egyénektől indul és ha mázlijuk van elegen mögé állnak a célnak hogy legyen is valami, ha nincs akkor bukta lesz a raid. Meg persze ezeknek a nagy része eleve csak pár hülyegyerek arcoskodása akik azt hiszik így erőt fitotathatnak/trollkodás.Sokkal-sokkal többet láttok a dolog mögé mint ami valójából történik, bár ez is a cél.
[ Szerkesztve ]
-
Arena87
aktív tag
válasz Realradical #9 üzenetére
Ha már internet cenzúra: [link]
東方神霊廟 [Mausoleum of Divine Spirits] ~Ten Desires
-
Restart®
tag
Te hol olvastál arról, hogy a sorkatonai szolgálatot visszaállítják? Csak mert én nem láttam ilyet (persze, ez nem jelenti azt, hogy nincs ilyen cikk) Én úgy tudom, csak tartalékos állományt hoznak létre, ami nem egyenlő a sorkatonasággal! A katonaságot be szokták vetni természeti katasztrófáknál (pl.: árvíz), így nem csak háborúban jók. A másik, hogy semmi garancia nincsen arra (sajnos), hogy mondjuk 5 éven belül nem lesz háború (a német kancellár is példálózott háborúval)! Remélem, nem lesz viszont olyan, hogy a polgárok ellen vetik be a hadsereget.
"A vörösbor fáj, de azt mondja: "Jó lenne élni!" Ha többet iszol, így szól: "Élni kell!" Ha igen sokat iszol, ezt kiáltja: "Élni fogsz!" És ez akkor is szép, ha nem igaz." Rejtő Jenő
-
Realradical
őstag
Utánagugliztam. Tényleg durva, de még mindig lehetne fokozni. Nálunk pl. be lehetne vezetni, bizonyos megbélyegzett keyword-ök használata után (mint: bomba, le a kormánnyal, szabadság, korrupció)hogy, egy narancssárga elfüggönyözött ablakú Volgával el is visznek átnevelő táborba.
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
45C11M03
csendes tag
Eloszor is koszonom a cikket! Informativ volt es nehol meg mosolyra is huzta a szam szelet (Az „eszme” létezik, ám ez sem írható le tankönyvszerűen, hiszen amit biztosan lehet állítani, az az, hogy ellenállnak. Errol akaratlanul Hofi es az okolbe szoritott keze jutott eszembe. "Szabadsag, elvtarsak, szabadsag"). Reg olvastam magyar blogot, de most kivetelesen nem bantam meg. Egy dolog zavart csak, az pedig a cim, mivel nem Magyarorszagot, hanem OVt fenyegettek. Occupy Viktor
A kozszolgalati radioban a "titkos fegyverrel" vajon a LOIC-ra celoztak?
Meg vmi: ha esetleg erdekel egy interju egy anonnal az AnonOps csoport angol diviziojabol, ird ossze a kerdeseidet es megprobalom tovabbitani oket szemelyesen, amennyiben meg ott vannak a St. Paul's katedralisnal. Volt szerencsem az elso nap/este megcsodalni, h milyen is egy ilyen tuntetes kezdete, es beszelni par emberrel, azota viszont nem jartam arra. A media csoport hashtagje: #occupylsx
ASCII karaktereket a nepnek!
-
senior tag
Nagyon informatív, kíváncsi vagyok mi sül ki belőle...
essexboy
-
arnyekxxx
veterán
Mire kellenek helikopterek?
NATO tagok vagyunk, ezzel jár némi kötelezettség is, nem csak buszkén viselni a jelvényt. Pl néha kell venni eszközöket amik képesek müködni.
Mire kellhet a megint kötelezővé váló sorkatonai szolgálat?
Mivel ilyen nincs és nem is lesz előreláthatólag, így a kérdésed értelmezhetetlen.
Szomszédos országgal nem fogunk háborúzni,
Gondolja minden eccerű állampolgár 1-2 évvel azelőtt, hogy nekimegy egy szomszéd ország.
a várhatóan fellángoló belső ellenállás elfojtására kellhetnek csak ezek
majd behivják a ruszkikat leverni a parlament előtt komédiázó bohócokat, örömmel jönnek ujabb 40 évre, nem kell ehhez szállítóhelikopter meg sorkatona.
-
neverDell
tag
válasz arnyekxxx #38 üzenetére
Igen, egyelőre csak a hadkötelezettséget óhajtják visszaállítani, ha jól értettem (bár van olyan párt a parlamentben, amelyik a sorkatonaságot is szívesen visszaállítaná )
És hogy egy ilyen mire lehet jó? Pl. tisztelt kormányunk úgy érzi, hogy kezd forróvá válni a lába alatt a talaj, akkor általános mozgósítást rendelnek el, aki meg nem jelentkezik a kijelölt helyen, az go to sitt...
Akik meg bevonultak parancsszóra, azokkal elszórakoznak egy darabig, míg lelohad a "forradalmi hév"...
Nem ismerős valahonnan? (ide jönne egy smiley, ha nem kellene komolyan tartani egy ilyen forgatókönyvtől) -
arnyekxxx
veterán
válasz neverDell #39 üzenetére
Igen, egyelőre csak a hadkötelezettséget óhajtják visszaállítani
A hadkötelezettség, sőt a sorozás intézményi háttere eddig is megvolt, kizárólag a sorkatonai szolgálatot szüntették meg, ami így is marad. A változás annyi lesz, hogy az egyébként jelenleg is hadkötelezettek különböző rendszerekben szétszórtan levő adatait egybegyüjtik egységes adatbázisba.
akkor általános mozgósítást rendelnek el, aki meg nem jelentkezik a kijelölt helyen, az go to sitt...
ahogy ezt eddig is megtehette bármelyik kormány mert rendkivüli állapot kihiretésével kb korlátlan hatalmat adhat magának.
http://belfold.ma.hu/tart/rcikk/a/0/103541/1
2004.10.29 12:52
A honvédelmi kötelezettség nem szűnne meg, de a meghatározott magyar állampolgárok számára csak polgári védelmi kötelezettségre, védelmi helyzet és rendkívüli állapot idején hadkötelezettségre, rendkívüli állapot
Ehhez azonban a honvédelmi törvény mellett még az Alkotmány módosítása is szükséges, mert abban mondanák ki, hogy külső fegyveres támadás veszélye esetén vagy szövetségi kötelezettség teljesítése érdekében az Országgyűlés kétharmados többséggel megelőző védelmi helyzetet rendelhet el, amely felhatalmazza a kormányt a szükséges intézkedések megtételére. A megelőző védelmi helyzetnek azért van jelentősége, mert már a rendkívüli állapot kihirdetése előtt lehetőség lenne a sorkatonaság visszaállítására.
Juhász Ferenc szakminiszter tájékoztatása szerint a kormány nem kezdeményezi ismételten a honvédelmi törvény módosítását. A sorozás intézményrendszere tehát változatlanul fennmarad, ami - a tárca számításai szerint - évi 9,65 milliárd forint kiadást jelent az államnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
MacCaine
őstag
Kíváncsi vagyok, milyen akciók lesznek. Ha ezt is annyian támogatják, mint az lmp-s tüntetést a Kossuth téren, akkor gyakorlatilag semmi sem fog történni...
A hwsw cikke tényleg "színvonalas"...
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- War Thunder - MMO Combat Game
- Esik a hóóó!!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Seed szerver topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- 90 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070
- HP ProBook 640 G5 14" Intel Core i5-8265U 16GB Ram 512GB SSD /Újszerű, 1-Év garanciával, számlával!
- Western Digital WD Red 4TB 5400rpm 100/100 /3-hónap garanciával! (WD40EFRX)
- Dobozos Asus Maximus IX Apex /1-év garanciával, számlával!
- Dell T3610 E5-2650v2 8mag/16szál, 32GB Quad Channel /12-Hónap garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest