Új hozzászólás Aktív témák

 • anulu

  félisten

  l*faszt. tudni akarják, ki és mit mond / csinál. felfordul a gyomrom ettől a mindent atszővő "terrorveszélytől". remélem, nyilvánosságra kerülnek azok a dokumentumok is, amik bizonyítani fogják, hogy csak az embereket akarták ellenőrizni

  "Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB

 • buzus

  aktív tag

  Basszus, tudtam hogy nem szabad felvenni Mohamedet ismerősnek :D Remélem jól meg leszek most monitorozva.

 • Dany007

  veterán

  válasz anulu #1 üzenetére

  A terrorveszély csak egy jó ürügy arra, hogy bárki után szabadon kémkedhessenek. Mivel a sok marha azt is megosztja facebookon ha éppen szart egy nagyot, így meg nem nehéz nyomon követni egy ember teljes életét, napi rendjét, kapcsolati rendszerét vagy akár azt, hogy mikor épp hol van.

  És ezek szerint van olyan (szerv/hivatal) akit ez nagyon érdekel és nagyon fontosnak tartja. Nyilván okkal, bár én is kíváncsi lennék erre az okra.

  Egyébként nem kell online élni az életet és meg is van oldva a dolog. Már akit ez zavar. Engem spec. frusztrálna a dolog, ha bárki, akár idegen, akár ismerős tudná, hogy mikor épp mit csinálok, mik a szokásaim, mikor hol vagyok, mit szeretek mit nem és épp mi történt velem... Sokakat ez egyáltalán nem zavar, ami nem is probléma. De valamiért egyre több országban a "felsőbb körök" igen nagy érdeklődést mutatnak ezen információk iránt... Ezen azért érdemes elgondolkodni. Szerintem biztos, nem a terrorveszély az elsődleges és kizárólagos ok.

  [ Szerkesztve ]

 • anulu

  félisten

  válasz Dany007 #4 üzenetére

  a foursquare amitől hülyét tudok kapni ilyen oldalakon. nyílt wifi, telefon megtalálja, azonnal postolja fb-re, h hol van az illető

  "Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB

 • buzus

  aktív tag

  válasz dabadab #2 üzenetére

  Ha ezt előbb tudom megyek a kis kannával leszívni azt a cirka 10 tonnányi olajat :)
  (Indiában vagyok

  [ Szerkesztve ]

 • Kassadin

  addikt

  válasz Dany007 #4 üzenetére

  Szerintem fogalmuk sincsen hogy mit jelent az hogy adatokkal való visszaélés...

  [ Szerkesztve ]

 • BonFire

  veterán

  válasz Dany007 #4 üzenetére

  Viszont vannak, akik nem tudják a házukat elhagyni, viszont szükségét érzik társasági kapcsolatoknak, és az esetek nagy részében ezt csak a Facebookon keresztül tudják megvalósítani. Tehát nem ördögtől való az. Ha te idegenkedsz tőle, nem kötelező benne résztvenni – ilyen egyszerű a dolog.

  A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

 • Dany007

  veterán

  válasz BonFire #8 üzenetére

  "Viszont vannak, akik nem tudják a házukat elhagyni, viszont szükségét érzik társasági kapcsolatoknak, és az esetek nagy részében ezt csak a Facebookon keresztül tudják megvalósítani. "

  Oh, nem mondod. És a FB előtti időket hogy élték túl az ilyen emberek? :D
  Elmondom neked, még egy anyuka, aki újszülött gyermekével van otthon, még ő is képes kimozdulni, és társas életet élni úgy, hogy 3 óránként szopiztatni kell a gyereket meg pelenkát cserélni.

  De nem is erről van szó. Hanem ha az illető már mindenféle szart, személyes infot megoszt a neten szinte bárkivel, akkor ha esetleg azt valami módon felhasználják ellene, akkor tessék kussban ülni és hallgatni, mert tudta nagyon jól, hogy mit csinál.

  Egyébként a FB adatbiztonsági része egész jól skálázható, tapasztaltam. De ha így, mint a cikkben is, kormányszinten akarnak belenézni az emberek adataiba, akkor az ellen nagyon nincs mit tenni. Aztán lehet sipákolni a személyes adatok védelmével de egyrészt ha már megosztja a neten akkor már fölösleges, másrészt a nemzetbiztonsági érdekre való hivatkozás elég sokmindent felülírhat.

  "Tehát nem ördögtől való az. Ha te idegenkedsz tőle, nem kötelező benne résztvenni"

  Nem is veszek részt. Már jóideje sehol sem.
  Egy idő után én is azt vettem észre, hogy az ismerőseim (és tényleges ismerősök, nem csak számnövelő emberek) orbitális baromságokra használják a FB-ot. Volt köztük elvétve 1-2 tényleg érdekes post, hasznos info, de a többségi hülyeség fa***ság - mert nem tudom másként nevezni - mellett eltörpült az érdemi info.

  Persze ettől függetlenül fent vok kamuprofillal mindkét nagy ilyen oldalon. De csak azért, hogy kutathassak mások után ha szükséges :) Miért? Mert megtehetem - törvényes keretek között. Az már más kérdés, hogy én az infot nem használom fel senki ellen. De legyen szó akár egy ügyfélről, akár bármilyen más ismerősről valamelyik közösségi oldalon biztos találok róla jópár infot, csak kíváncsiságból is. És elvileg ez nem zavarhat senkit, hiszen mindenki önszántából osztotta meg az infókat.

  De egyébként már évtizedek vagy évszázadok óta létezik az a trükk, hogy bűnözők kifigyelik az áldozat szokásait, napirendjét, majd mondjuk mikor elmegy nyaralni szépen kirabolják a házat. Idén is lehet elég sok ilyenről hallani, főleg a Balaton parton. Ilyenkor az emberek próbálják elkerülni ennek a látszatát. Valakivel rendszeresen ürítik a postaládát, esetleg megöntöztetik a növényeket, van ahol időzítve még a világítást is be lehet kapcsolni, hogy úgy tűnjön van otthon valaki.

  Ezzel szemben az ilyen közösségi oldalakon az emberek önszántukból osztják meg a világgal épp aktuális mindenüket. És nem, nem csak a közvetlen valódi ismerősök vannak az ismerősök között. Legalábbis a legtöbb embernek nem!
  Gondolj csak bele, emberünk megy a postára és halálra unja magát a várakozásban. Telefonról unalmában postolja FB-on, hogy épp a postán rohad, várja a magánnyugdíjpénztári kifizetését és mennyire unalmas.
  És innentől kezdve ha akad az ismerősei között egy vállalkozó szellemű egyén, akkor ő akár célpont is lehet. Hiszen tudják, hogy hamarosan lesz nála egy rakás készpénz.
  Embert meg öltek már meg 10 ezer forintért, vagy 2 doboz cigiért is.
  Persze, ez nem törvényszerű, sőt, egyáltalán nem valószínű. De amikor sok embernek, főleg a fiatalabbaknak 3-4 vagy akár 5-600 ismerőse is van a FB-on köztük elképzelhető, hogy van egy olyan, aki hajlamos ilyen tettekre. Hiszen max 100-150 valós ismerőse lehet egy embernek, akit tényleg ismer és napi-heti kontaktban van (erről amúgy készült tanulmány is). Ergo a maradék 4-500 ismerősről nem tudhatja biztosan az ember, hogy mennyire megbízható.

  De ettől függetlenül tényleg nem ördögtől való. Csupán az emberek javarésze nem képes megfelelően kezelni a személyes adatait.
  És hidd el, előbb utóbb felnő egy olyan generáció, akiknek már az életük részét képezi a FB és ez az irdatlan információáramlás és ők képesek lesznek ezt kihasználni / felhasználni mások ellen.Csak idő kérdése.

 • Cyberpunk

  félisten

  válasz anulu #1 üzenetére

  Egyetértek. Nemrég a gyerekpornó meg a pedofília. Ezzel egyet is értek, de akik ezt akarják amúgy is hozzájutnak.
  Most meg a terrorveszélyre hivatkoznak mindenhol. De a vak is látja hogy ez egy globális összeesküvés;]
  Poloskázzák be mindenki házát, hallgassák le a mobil/vezetékes hívásokat. Világítsák át az SMS/email üzeneteket. Szűrjék és cenzúrázzák a világhálót. Rakjanak minden nyilvános/nem nyilvános helyre térfigyelő kamerákat. Plusz mindenkinek a bőre alá egy implantátum GPS nyomkövetéssel, hogy mindig tudják hol jár vagy járt az illető.
  Kihagytam még valamit, egyéb ötlet?:D

  A viccet félre téve. India? Még is ott a lakkosság számát figyelembe véve hány százalék az aki internet hozzáféréssel rendelkezik otthon? Én már komolyan kezdem azt hinni hogy a kormányok egyes helyeken már csak az ilyen eseményekre várnak. Mert tudják hogy akkor általános a felháborodás a történtek miatt.

  "You said you'd always be there for me.... but you're not..."

 • dabadab

  titán

  válasz Cyberpunk #10 üzenetére

  "India? Még is ott a lakkosság számát figyelembe véve hány százalék az aki internet hozzáféréssel rendelkezik otthon?"

  Egy haverom amolyan hatizsakos turistakent jarja Azsiat, meselte, hogy valami istenhatamogotti thai kisvarosban (ahol turistak nem jarnak) lakott egy ideig, egy kb 20 m2-es hazikot berelt, amiben folyoviz nem volt (kozosen hasznalt pottyantos budi az udvaron), de internet igen. Vietnamban (ami szinten rettenetesen csoro orszag) meg minden tele van internetkavezokkal. Szoval meglepne, ha Indiaban nem lenne sokszazmillio internetezo.

  DRM is theft

 • Cyberpunk

  félisten

  válasz dabadab #11 üzenetére

  Hát elképzelhető:) De meglepő hogy alapvető dolgok nem elterjedtek annyira, de az internet az van;]

  "You said you'd always be there for me.... but you're not..."

 • dabadab

  titán

  válasz Cyberpunk #12 üzenetére

  Az internet alapvetoen olcso es baromira hasznos dolog, ezert konnyen terjed, mint ahogy pl. a mobiltelefon is (Afrikaban van olyan, hogy valaki kinn lakik a pusztaban es be kell mennie a legkozelebbi varosba, ha fel akarja tolteni a mobiljat (vezetekes telefont meg kb. senki se latott)).
  A technologia siman tud nagy ugrasokat csinalni, lattam fenykepeket valami vilagvegi etiop buszrol: ezereves volt, kb. a raaggatott szonyegek meg egyeb diszitoelemek tartottak egybe (mondjuk a fekrendszeren ez nem segitett, egy hegyi osvenyen nekicsuszott egy sziklanak) de a szivargyujtoban ott figyelt az fm transzmittere mp3 lejatszo.

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

Új hozzászólás Aktív témák