- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Hálózati / IP kamera
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 10
- Bitcoin topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- ASUS routerek
- Mikrotik routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az volt a kérdés, hogy mi köze az akksinak az autó árához. Meg hogy nem is 11 misi, hanem csak 4,2.
Erre írtam azt, hogy nyilván (Mertháthogy melyik topicban is vagyunk? Szóval nem is értem miért kell ezt magyarázni...) az a köze, hogy elektromos golfról van szó, és ezért kerül ennyibe. Nem írtam, hogy más elektromos autók nem kerülnek többe, mint a benzines/dízel megfelelőjük... -
KIRA\/NOVA
aktív tag
Köszi a választ kb 10 éves tudást frissítettél most
Vettem egy multi médiás bigyót nokiából van ha csak telefonálásra kell kibír 3-4 napot is töltésnélkül, folyamatos hangos zenehalgatást és GSM hálózattal 10-12óra szokott lenni (hálózat nélkül is) ez azért nem rossz eredmény de viszon nekem édes kevés mert én kombinálom és úgy már csak 6-8 órát bír..
Talán 2015re lesz ebből valami ha addigra nem találnak ki valami mást. -
Ferkósza
tag
-
dgabor80
tag
Nagyobb aksi mindenképp kéne...de mondjuk csak 30 ezerrel dobá meg a telefon árát, és 1 hetet bírna...ennyiért nem nekifogna az emberek 80-90%-inkább töltögetni?
A maradék 10%-ból meg nem biztos hogy kijönnek a sorozatgyártás költségei... -
JanR
addikt
És igen, újabb szuperaksis hír!
-
vimes
senior tag
Szép, csak mire ebből lesz valami, öt méteres szakállam lesz...
-
Rive
veterán
ezen a téren szerintem hiába is várjuk a forradalmasítást. az teljesen ellenkezne a fogyasztói-piaci dolgokkal. szerintem legalább 5 éve tudnának már többszörös kapacítású és többszázszoros élettartamú akksikat gyártani.
Egy akku fejlesztése nulláról ~ úgy fest, hogy:
- valami kutatócsoport nekiugrik megfelelő kémiai reakciót és alapanyagokat keresni, majd összehoznak egy prototípust, ez ~ 5-7 év
- ipari kutató/mérnökcsoport sorozatgyártásra éretté fejleszti, ez ~ 3-5 év
- felskálázódik a gyártás a kisméretű celláktól a nagyméretűekig, 3-10 évEzzel a rizses izével jó esetben ~ 2020 környékén találkozhatunk mobil eszközökben, majd úgy 2025 környékén már akár autókban is. Már, ha az össze felmerülő problémát sikerül addig megoldani, és a végén a pénzügy és termékpozícionálás is rentábilisnek gondolja az ügyet, valamint a cég is elél addig.
-
Höhöjj! Lesz itt annyi akksi, mint a pelyva!
-
dabadab
titán
Ahogy kivettem, nem konkretan a szilicummal van a gond, hanem a megfelelo nanoreszecskek eloallitasa a problema.
Egyebkent a Fold eseten a leggyakoribb elem a vas (bar ennek jo resze a Fold magjaban talalhato), a masodik leggyakoribb az oxigen, a szilicum csak a harmadik.
(#25) DithenS: igazabol nem tudom megtippelni, hogy mennyire lesz ebbol barmi is, mert azert persze vannak olyan felfedezesek, amibol tenyleg termek lesz, meg a meglevoket is fejlesztgetik - majd meglatjuk.
-
gghrtz
őstag
Ebbol se mostanaban lesz eredmeny. (Sajnis) Aki azt mondja, hogx a szilicium draga, es nehez beszerezni, az meg keressen ra, hogy melyik anyagbol talalhato meg a legtobb a Foldon...
-
DithenS
senior tag
-
dabadab
titán
válasz
KIRA\/NOVA #23 üzenetére
Az a baj, hogy a jelek szerint mindenféle információmorzsából tájékozódsz.
Amikről itt szó van, azok kutatási projektek, amik egy-egy konkrét problémát támadnak, de ha még önmagukban sikeresek is, nagyon messze vannak attól, hogy konkrét, kézzelfogható termék legyen belőlük, mert a jó oldalaikon (amiket a népszerűsítő cikkekben ki szoktak emelni) szokott lenni jópár meglehetősen problémás tulajdonságuk is (amik a népszerűsítő cikkekben (főleg a másod- meg harmadközlésekben) kevéssé szoktak szerepelni). Ahhoz, hogy tényleg gyártani lehessen, rengeteg pénzt bele kell ölni még az ilyen ötletekbe, a kész találmányok nem csak úgy a bokron teremnek. Márpedig bárki csak akkor költi el ezt a rengeteg pénzt, ha abból hasznot remél, akkor nem, ha csak a fiókban akarja tartani.
"Nem tudom de hallotále az ammoniás akkumulátorról, na azt is hasónlóan posztolták 2004-05ben de lehet hogy korrában bár ott azt írták hogy egy honapot is kibír 1 feltöltéssel legalábbis ezt olvastem a Telecom-os ujságban!"
Ez a mondatod egy állatorvosi ló, ezért végigmennék a főbb pontokon:
1. Az ember technikai újdonságokról nem a telecomos újságból tájékozódik, mert az nem arra való. Hogy mire, abban nem vagyok biztos, de hogy arra alkalmatlan, hogy bármi témában komoly információforrásként szolgáljon, az tuti.
2. Mit jelent az, hogy kibír egy hónapot egy feltöltéssel? A sima Li-ion meg a NiMH akkuk egy évet is kibírnak, ha elég alacsony áramot kell leadniuk (vagy elég sok cellát használnak), mert alacsony az önkisülésük.
3. Milyen problémák és hátrányak merültek fel?
4. Így utólag nehéz kitalálni, hogy mit olvashattál, talán ennek a kutatásnak az összefoglalóját, de itt olyan problémákról számolnak be, mint hogy
"Our redox battery needs an anionic membrane, which it not yet found." Magyarul nem sikerült igazán működöképes darabot készíteniük és nem is tudják, hogy lehetne.Ezek után szerintem olyan nagyon komolyan nem lehet azon csodálkozni, hogy nem roskadoznak a polcok az ammóniás aksiktól
"Nem hinném hogy a valakiknek megérné olyan aksikat gyártani amik tovább működnek mint a telefon!"
Ezzel az állítással az a baj, hogy gyakorlatilag az összes akksi tovább működik, mint a telefon. Régebben NiMH volt bennük, az tényleg sokáig bírta, mostanában (= ebben az évszázadban) meg a jóval könnyebb és nagyobb energiasűrűségú Li-ion, ami ugyan gyorsabban veszti a kapacitását, de tipikusan így is előbb kerül szemétdombra a telefon, mint hogy akkut kelljen benne cserélni - olyannyira, hogy mostanában egyre több telefonban nem cserélhető az akksi és ez kb. senkit sem érdekel, mert tudják, hogy úgysem kell benne cserélni.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Nem tudom de hallotále az ammoniás akkumulátorról, na azt is hasónlóan posztolták 2004-05ben de lehet hogy korrában bár ott azt írták hogy egy honapot is kibír 1 feltöltéssel legalábbis ezt olvastem a Telecom-os ujságban!
De azóta már találtak ki festék réteg akkumulátort is és etc.Nos akkor azok hova lettek?
Nem hinném hogy a valakiknek megérné olyan aksikat gyártani amik tovább működnek mint a telefon! -
Tombi
őstag
2015 a krumplihéj éve lesz. Hehe
-
dabadab
titán
"szerintem legalább 5 éve tudnának már többszörös kapacítású és többszázszoros élettartamú akksikat gyártani."
Igen, abszolut hihetoen hangzik, hogy teljes titoktartas es iszonyatos koltsegek mellett kifejlesztettek ezt a technologiat, aztan csak azert sem akarnak belole meggazdagodni.
-
Angel1981
veterán
Forradalom? BULLSHIT!
Az ipar már lassan 100 éve foggal körömmel harcol a forradalmi termékek ellen!
Majd szépen lassan bevezetik, amikor már nem tudják a meglévőt hová fejleszteni. -
törölt tag
Volt már nanotechnológiáról is szó. Ott is megjegyezték, hogy marha jó élettartamot lehetne elérni még faszább üzemidővel, csak épp baromi drága...
Most a rizspelyvával ugyanezt a hírt lenyomják. A népet szerintem az jobban érdekelné, hogy MIKOR lesz ELÉRHETŐ ÁRON a piacon?! Elvégre az esetek többségében a kutyát nem érdekli egy termék fejlesztése a vevők szempontjából. Jó legyen oszt csókolom! -
ripla
addikt
hányadik hír is ez így az elmúlt 10 évben? hagyjuk már. majd ha azt mondják, hogy tessék itt egy prototípus, lehet tesztelni, videó is van róla, akkor térjünk vissza rá. egy újabb hír, ami sosem valósul meg (?)
-
.mf
veterán
"A Stanford Egyetem egyik nanotechnológiával foglalkozó professzora, Yi Cui már nyolc éve dolgozik a lítiumos akkuk reformján. Ebbe a munkába kapcsolódott be a mostanra végzős Nian Liu, illetve a Stanford egy másik diákja, Zhenda Lu is,"
Csupa amerikai nevek
Szép-szép, de már hány ilyen szép tervet hallottunk, amikből az azóta eltelt x év alatt sem lett semmi...
-
DithenS
senior tag
Hát én nem tudom,ahány ilyen forradalmat hozó aksiről azt olvastam hogy legfeljebb 2017-ben,valóban sok új aksi van de mindegyikhez leghamarabb 2017! Úgyhogy 2017 Az aksik éve lesz!
De a viccet félre téve komolyan jó lenne már egy normális akku,azért az röhej hogy nekiálok valamivel játszani telón ami kicsikét hardver igényes fél óra alatt lemerül,ezért szinte értelmetlen erős telefont venni mert lemerül úgy is tök hamar.
Notikba is milyen jó lenne,az is röhej hogy videókat nézve 10 óráig még csak csak elmennek de amint hozzá nyúlsz máris 4 óra,amint játszatsz hopp fél óra.
De viszont nem is az a legjobb hogy 10x kapacítással bírnak hanem az hogy 1000 feltöltés után is 97%-os az állapotuk ami rettentően jó,a régi notimban 2 év után tönkre ment az aksi ami aztán 30,000Ft,hozzá tenném hogy 2 éve újonnan vettem a notit és egy nap egyszer töltöttem fel vagy néhe nagyon ritkán kétszer,de ez még 1000 feltöltés sincs. -
musculus
tag
(csak a szkeptikus kommentekert jöttem)
De azért szep lenne, a jelenlegi mobilhasznalatom miatt napi 3x töltöm a kis kinai tepsimet
-
Enxtheone
tag
Lol, szinte havonta van hír valami szuper aksiról
-
n00n
őstag
válasz
Silentfrog #3 üzenetére
Nem vagyok szakember a témában, de józan paraszti ésszel átgondolva egy szívritmus szabályzó töredéke áramfelvételben, pl. egy okostelefonhoz képest. Szerintem azzal, hogy bekapcsolod a kijelződet megnézni az időt több energiát fogyasztasz, mint a szabályzó egy év alatt.
Egyébként jó lenne, ha valami lenne, mert tényleg vicc, hogy naponta, másfél naponta tölteni kell egy okostelefont. Nekem már az is jó lenne, ha 3-4 napot kibírna.
-
válasz
Silentfrog #3 üzenetére
Azért, mert pl.: a szívritmusszabályzókban lítium jodid akkumulátort használnak, melynek rendkívül hosszú az élettartama (10 év), viszont nem bírja a nagyobb terhelést.
-
Psych0
őstag
Ha minden tízszeres kapacitásnöveléssel kecsegtető hír megvalósult volna, akkor már az eszközök a gyári töltéssel kibírnák az életciklusuk végéig.
-
ezen a téren szerintem hiába is várjuk a forradalmasítást. az teljesen ellenkezne a fogyasztói-piaci dolgokkal. szerintem legalább 5 éve tudnának már többszörös kapacítású és többszázszoros élettartamú akksikat gyártani.
kb mint a nejlonharisnya. azt is savval gyengyítik, mert amúgy soha az életben nem bírnád elszakítani! kb ilyesmit tudok elépzelni az akksiknál is. nagyon nem érné meg senkinek ha nem kellene néhány évente cserélni.
-
Silentfrog
veterán
Én nem értek az akkumulátorokhoz de az ,hogy lehet ,hogy bizonyos eszközökben irtótatos ideig képes működni egy áramforrás?
Pl a szívritmusszabályzók akár 10-15 évig is működnek újratöltés nélkül. -
Jól hangzik a tízszeres kapacitás. Épp ideje lenne valami áttörést elérni az akkumulátorok kapcsán, mert gyakorlatilag az összes elektronikával kapcsolatos technológia rohamosan fejlődik, kivéve az akkumulátorok.
-
xmaas
őstag
Erdekes dolog csak sajnos nagyon lassan halad a fejlesztes amig ezekbol kesz termek lesz addig sok viz folyik le a Dunan
Új hozzászólás Aktív témák
it A kísérleti elemek 1000 lemerülési ciklus után is 97 százalékos kapacitással működnek, a Stanford kutatói szerint hamarosan a sorozatgyártás is elkezdődhetne.
- ASUS Dual 4070 OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest