• gabor7th

  őstag

  "A cél az, hogy az adatelemzés, a mesterséges intelligencia, a blokklánc technológia, a felhő, valamint IoT-eszközök segítségével megoldást találjanak a katasztrófák okozta társadalmi problémákra."

  Vagyis megint azokat a technológiákkal kéne valamit kezdeni, amikről korábban ódákat zengtek, hogy " ez lesz a jövő", kiépítettek egy csomó infrastruktúrát, de arról már fogalmuk sincs hogy konkértan mit tudnának velük kezdeni.

  "A Call for Code program révén olyan alkalmazások fejlesztését tervezik, amelyekkel a helyi közösségek egyszerűbben felkészülhetnek a katasztrófahelyzetekre. Egy várható időjárási változás esetén például az érintett terület gyógyszertárait jóval hamarabb figyelmeztethetik egy időjárási adatokat és logisztikai információkat elemző rendszer segítségével, hogy több gyógyszerrel, palackozott vízzel és egyéb eszközzel szerelkezzenek fel. Ezek a technológiák arra is alkalmasak, hogy megjósolják, mikor és hol lehet a legsúlyosabb a katasztrófa, így a katasztrófavédelem jó előre felkészülhet a helyzet biztosítására."

  Az időjárást eddig is a legszuperebb számítógépekkel akarták megjósolni, és sokszor nem sikerül. De látom ebben a példában is a lényeg a többletvásárlás. Amúgy, akkor tessék csinálják meg ezt a "remek" ötletet. A szuperszámítógépek eddig is számolták mikor lehet rossz idő és a tévéből mindenki tudhatta.

  "Az IBM a fejlesztéshez szükséges eszközöket és technológiát is biztosítja a jelentkezők számára, akik ingyenes programozói tréningeken is részt vehetnek. A nyertes csapat a pénznyereményen túl hosszú távú fejlesztési háttértámogatásban is részesül az IBM és a Linux Foundation jóvoltából, így a prototípus fázisig eljutott ötletüket éles körülmények között is működő alkalmazássá fejleszthetik."

  Viszont ha lesz valami valóban pénzt érő ötletük gondolom az a cégé lesz és az fog sok-sok pénzt keresni vele.

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

 • gabor7th

  őstag

  "De látom ebben a példában is a lényeg a többletvásárlás. " Meg persze valami állandó állami pénz, a nagyon "fontos," nélkülözhetelen szolgáltatásukért amit már eddig is elláttak mások hatékonyabban.

  [ Szerkesztve ]

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

 • Polarstar

  PH! nagyúr

  Egyre több számítógép, egyre több processzor, egyre drágább programok hatékonyan megtippelik majd, amit fej-írás alapon történő saccolás is jól megjósol? :DDD

  Menjenek inkább szemet szedni az óceán mellé rettenetesenfontos gépnyomogatás helyett.

  BlackBerry Key2, Telegram newschannel-> t.me/crossnordic ursa.major-et-tutanota.com BBMe: EF02F120

 • Peppa

  kvázi-tag

  Amikor lett egy lézeres távmérőm, két-három hétig mindent megmértem, ami fizikailag megmérhető volt... A kezdeti őrület után egyszer csak kiderül, hogy valójában hol hasznos ez az AI-nek nevezett valami. Valamire biztosan jó.

 • bkercso

  PH! nagyúr

  LOGOUT blog

  A jobb időjáráselőrejelzéshez elengedhetetlen a több és pontosabb mérés. Tudtommal jelenleg ez a fő korlát és nem a számítási kapacitás.

  Hifi erősítők, DAC-ok, tápegységek készítése: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/index.html