Hirdetés
- Synology NAS
- A globalizáció megfordulásához vezet az USA Kínával vívott chipháborúja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Súlyosan megkérdőjelezték a Microsoft AI-irányelveit, csak a profit a lényeg?
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Küszöbön a TikTok teljes betiltása
- Mobilinternet
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Linux Mint
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enton
addikt
Várjuk szeretettel a részleteket.
A google meg fulladjon bele a servereibe. Az a kevés video ami van fent róluk a neten az éppen érdekes de igazából semmitmondó."mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Ligend
tag
Mint IT-s, díjazom a kezdeményezést. Ha valóban publikálni fogják a szóban forgó adatokat, hasznos és tanulságos olvasmány lesz mindenkinek, aki üzemeltetői oldalról foglalkozik adatközpontokkal.
Nem utolsó sorban jó reklám minden hardver-beszállító cégnek, akik eszközeit a Facebook felhasználja.
Az ostobaság ellen az istenek is hiába hadakoznak.
-
stevve
nagyúr
"„Úgy hisszük, ideje eloszlatnunk azt a tévhitet, hogy az online vállalkozásoknál a legnagyobb befektetési költség az infrastruktúra létrehozása”"
Kifejthetné, mire gondol... például a felhőnél a vas adott, így olcsóbb, de a szoftver marha drága. Ég és föld. viszont oka van, amiért az Amazon vagy a Google nem adja ki a felhőt üzemeltető park adatait. Ez nem maradiság, biztonság.
A robbanásszerű fejlődés része az is, hogy most lassul a fejlődés és bekebelezik a kicsiket?
Felnőttek? Ja... inkább összeszedtek annyi pénzt, amennyit már elfogadnak a másik oldalon. Az a kezdeményezés, amit a végén említ a cikk, nem ugyanaz, mint transzparenssé tenni a szerverparkokat. ez egy új infra összeállítása, ha jól értem, de akkor meg ellentétben van az elején mondottakkal.
Eh, mindegy, a lényeg, hogy amíg ők maguk nem játszanak tisztán, menjenek a fenébe az energiatakarékossági maszlaggal is.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Nem tudom elképzelni, hogy a fenébe tudja a Google a központok helyét és felépítését titokban tartani, hiszen nem épp 2 ember dolgozik ezeken a helyszíneken. Ha valaki elszólja magát, akkor jön a Google kommandója, és 10 km-es körzetben megsemmisít mindenkit, vagy hogy van ez?
-
julius666
addikt
Hát elég hétpecsétes titokként őrzik a pontos részleteket, Google-ös előadótól gyakran hallottam amikor a részletekre kérdeztek rá hogy erről nem beszélhet.
A versenytársak nyilván nagyjából tisztában vannak vele, a nyilvánosság számára a központok helye azonban nem is különösebben érdekes. A lényeget, avagy a Google szerver-stratégiáját (hogy nem bazi drága izomszervereket vesz hanem a legolcsóbb desktop alkatrészekből rahedlit) úgyis tudni, a többi pedig pár szakmabélin meg a konkurencián kívül nem nagyon érdekel senkit.
-
bambano
titán
ez a felhőnél a vas adott duma de jó... én is locsolom a kertet, mégse nő ki belőle felhő alá való vas...
a cikk pont arról szól, aki a felhőt építené...
a kezdeményezésről meg annyit, hogy ami nem ökörség benne, azt a guglitól lopták. szép munka volt, adathörcsög.
Ha nekem egy beszállító elkezdené magyarázni, hogy másfél rack unitnál csak egy kicsit magasabb szerverházat ad, amiben van 6 memóriaslot két cpu-hoz, így egy 42 unitos szekrénybe 30 alaplap fér, azon sokáig röhögnék.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
stevve
nagyúr
"ez a felhőnél a vas adott duma de jó... én is locsolom a kertet, mégse nő ki belőle felhő alá való vas...
a cikk pont arról szól, aki a felhőt építené..."
A vas adott arra vonatkozott, hogy a ma elérhető hardver jó a felhős működésre, de szoftveres téren kb. 0, ami irdatlan plusz költség mindenkinek. Nincs egy értelmes monitorozó, nincs garancia még arra sem, hogy az SLA valóban úgy teljesül, ahogy az papíron van. Nincs olyan toolkit, amit kkv-k használhatnának. Erre értettem.
-
attila9988
őstag
Jó kis reklámkampány. Kíváncsi vagyok mikor kezdenek majd végre pofára esni a felhős cégek... Akkor végre nem kellene minden nap azt a sok marhaságot olvasni, hogy "ez a jövő", meg "legyen minden a neten mert az olyan jó"...
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
jerry311
nagyúr
Má nemazé, de a 30-szor kicsit több mint 1,5 az összesen több mint 45.
Nem is igazán értem, hogyan pakolnak ezek 30 ilyen szervert egy 42U rackbe.A 6 memória slotot legfeljebb képen láthattad.
"The AMD motherboard is a dual AMD Opteron® 6100 Series socket motherboard with 24 DIMM slots."
"The Intel motherboard is a dual Intel Xeon® 5500 or Intel Xeon® 5600 socket motherboard with 18 DIMM slots."UI: Mellesleg most néztem a mechanikai leírását: 2.6 inch egy szerver ház, ami kicsit alacsonyabb, mint 1.5U, csak 1.4848U. Valaki elírt valamit, de így sem akar kijönni a 30 szerver / 42U rack.
[ Szerkesztve ]
League of Legends: spambox
-
Szmeby
tag
"Facebook az új adatközponti leírásban szinte minden részletet meg kíván osztani: nemcsak a hardveres kiépítést jellemzőit, de még az ezen eszközök elhelyezésére használt épületek műszaki leírását, tervrajzait is."
Ki az, aki a saját házának tervrajzát, (biztonsági elemek) műszaki leírását meg szeretné osztani a világgal? Egy idióta vagy egy manipulatív tolvaj. Szerintem.
Nevezzetek paranoiásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
it A közösségi oldal elég erősnek érzi magát ahhoz, hogy egy olyan kezdeményezés élére álljon, mely a jövő adatközpontjainak minőségét kívánja befolyásolni.
- TCL LCD és LED TV-k
- Általános videofelskálázót hoz a Microsoft
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Philips LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Androidos tablet topic
- Törölte a Thunder Bay projektet az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- GAMER PC ::: WIN11 // R5-4500 // 16GB // 5700XT // 500GB // 1000GB
- PlayStation 4 Pro 500 Million Limited Edition 27456/50000
- Bomba áron GIGABYTE G5 gamer laptop!/I5-11400H 16GB 512 GB SSD Nvidia RTX 3050 Ti 4GB 144 Hz FHD IPS
- Kivételes áron DELL G15 5510 Gamer Laptop/ I5-10870H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 3060 120 Hz Garancia/
- I7 6700K félkonfig
- GAMER PC ::: WIN11 // i5-8600K // Z370 // 16GB // GTX1070Ti // 240GB // 2000GB
- GAMER PC ::: i3-9100F // 16GB // 1650 4GB // 500GB // 500GB
- GAMER PC ::: // i3-10105F // 16GB // 1660S // 1000GB // 500GB
- Samsung Odyssey G7 32 colos gamer monitor
- GAMER PC ::: i3-12100F // 16GB // RTX3060 // 1000GB // 500GB
Állásajánlatok
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom
Cég: Keylight Studio Kft
Város: Budapest