Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
Mindent félretéve, el nem fogom hinni, hogy az amcsi 13-17 évesek többsége qwerty telókkal járkál. Merthogy ezekről szól a cikk.
A prediktív írásmódról (T9) hallottál már? Sokkal gyorsabb, mint bármilyen qwerty, az angol szlengben meg méginkább. Minden karaktert egyszer ütsz le és írás közben kitalálja a szót. Kis tanítgatás után egész használható. Gondolom akik SMS függők, azok ilyennel írnak. Engem is megfog az évi 10 SMS.
-
mrlujoak
veterán
"Ugyanakkor más kutatók felvetik az állandó „vigyázó szemek” problémáját: a fiatal sosem érezheti úgy, hogy végre egyedül van, még metrózás közben sem, hiszen a szülők bármikor elérhetik a zsebében lapuló készüléken keresztül. Ehhez kapcsolódóan felvetik a kérdést: vajon az sms és a hasonló technológiák hatással vannak-e az egyedüllétre..."
Tök egyszerű. Van azon a készüléken egy kikapcsológomb is, netalántán flight mód, ha a csemete szeretné a mobilját mondjuk zenehallgatásra (...) használni. Ergo ettől nem kell(ene) tartani.
Ha valaki pedig nagyon tart a nagy testvértől, az nem csak kikapcsolja a mobilját, amikor el akar rejtőzni, hanem az akkut is kiveszi, így aztán bemérni sem lehet...Nemmellesleg ha jók az információim, akkor az a leány korlátlan sms csomaggal rendelkezett, így a szülők sem haltak bele a számlába, de ennek következtében a porontyot sem intették mértékletességre.
Az biztos, ha az asztalnál, étkezés közben, vagy egyéb társasági, családi összejövetelek alkalmával is bőszen pötyögött volna, akkor kapott volna egy két fejmosást tőlem.
Ha ezt a szülő nem teszi meg, akkor rosszul neveli a nebulót, és ne is csodálkozzon, hogy elszalad vele a ló.mrlujoak
-
6473??? Ez már beteges... Havonta ha 3 sms-t küldök, inkább szóban.
-
Hunter2
addikt
8-9 éve mióta mobiltelefont használok jó ha 50 sms-t küldtem el.Sztem szóban sokkal több infót lehet elmondani ugyanolyan költséggel (pláne hogy a tarifacsomagomban ugyanannyiba kerül 1 perc mint egy sms)
-
Csyppa
senior tag
Kb. 3 éve küldtem az utolsó igazi sms-em. Azóta csak egy roaming aktiválást sikerült megírom a Vodafonenak egy évvel ezelőtt.
-
TheDragon007
senior tag
de sz*r tudni h már 21évesen is öreg vagyok
-
bubuka71
aktív tag
Hát úgy nézki hogy nem vagyok normális . Kb havi 5 sms-t írok . Fejlődnöm kell .
-
WonderCSabo
félisten
Hónaponta ~30 sms-t küldök. Biztos bennem van a hiba...
-
14adam
addikt
Én szerintem 4 év alatt irok annyit
Inkább msn,mert az ingyen van és gyorsabban letudom irni amit akarok.
-
hemaka
nagyúr
Hiába na, nem egyszerű egy randit lefikszálni sms-ben.
-
kozmate
tag
Amerikai anyuka nem ennyit fizet, hanem a tizedét. Arra mondja, hogy nem sok.
Nálunk tízszer annyit is el lehet kérni valamiért, és nem ez az egyetlen dolog...Két éves AT&T szerzdéssel veszel mondjuk egy 8GB-os iPhone-t akkor az előfizetés mellé választhatsz sms csomagot ilyen kondíciók mellett:
iPhone Text Messaging Unlimited $20.00/month
iPhone Text Messaging 1500 $15.00/month
iPhone Text Messaging 200 $5.00/month
None - $0.20 per message
Közelében sincs a magyar áraknak.
Természetesen a beszélgetés is töredéke az itthoninak. 99$-ért korlátlan. -
Szirti
tag
" a szülők bármikor elérhetik a zsebében lapuló készüléken keresztül"
Nincs azon a telefonon kikapcsoló gomb?
Nem normális szegényke, de ha jól esik neki hadd csinálja.
-
Killing
addikt
Mivel gondolom nem csak SMS-ezik (mert itt csak az volt leírva) akkor sztem már több mint 213000 Ft.- kb 230000.-Ft.-
De jó hogy ezeknek az Amerikaiaknak sok 230000.- a 'kicsi' fiuk/lányuk telefonszálájára.
-
Szokenesz
senior tag
6473 sms... hát basszus nem semmi :-O De mit lehet ennyit írni smsben? :-S Mondom én ezt úgy, hogy képes vagy fél napokat msnezni. Bár ha arra ingyen van vagy rohadt olcsón valószínű, hogy nekem is össze jönne :-D
6473 SMS × 33Ft* = 213.609Ft
Ezek után biztos is h kb. 100$ ért korlátlan SMS :-)* Normál Pannon díj csomagban.
-
Zoleszka
csendes tag
Most nem azért de havi 80-90 $ -ért unlimited SMS, meg 900 perc de hétvégén ingyenes hívás... Így azért nem nehéz SMS-ezgetni, hogy nincs úgymond korlát. Hiába ez Amerika...
-
M@trixfan
addikt
Beteges dolog ez már. A rendes kommunikáció híve vagyok, havonta 1-2 sms-nél többet sosem forgalmazok. Azon kívül, hogy komoly dolgokat úgysem lehet vele elintézni minek gépeljen az ember feleslegesen ha lehet valakivel rendesen beszélni is. Már néha Skype helyett is a mobilról hívom a barátaimat mert a havi 400 perc lebeszéletlen marad, franc szórakozik sms-sel...
-
Ste
addikt
a jelek szerint lényegesen olcsóbbak ott a távközlési díjak
-
simonzé
addikt
A 18 év alattiak miért nincsenek benne? 12-13 évesen már rengeteg üzenetet küldenek.
Egy ismerős csaj (akkor 16-17 éves) megismerkedett egy másik városban élő sráccal. Az első hónapban 12xx SMS-t küldött el. és csinált valami 60'000 Ft-os számlát.
H*lyepics?
Ezek az amcsi tinik olyan csomagot használnak ahol pár dollárért korlátlan mennyiségű SMS-t küldhetnek. Ezért nem csődölt be a család a 6500 üzenettől. -
simonzé
addikt
Londonban a metrón az esetek 80%-ában BlackBerryket kínoznak (mind QWERTY billentyűzettel). Ilyet nyom a tini, a nagymama, az üzletember. Minden más csak a futottak még kategóriában van. Mondjuk amíg 15 fontért kapnak 300 ingyen belföldi percet, 300 ingyen SMS-t, meg 300 MB netforgalmat az ingyen BlackBerryhez, addig nem is lehet ezen csodálkozni. Egyébként ott főleg emaileznek a kütyün, de rengeteg SMS röpköd ott is.
-
Morden24
nagyúr
Tudok angolul, így értelmezni tudtam a grafikonodat.
Azt is elhiszem, hogy akár a legtöbb qwerty-s telefon fogy a Jenkiföldén, azt meg látom, hogy a 18-24 évesek viszik a prímet egy több, mint 2 évvel ezelőtti felmérésen üzenetküldő szolgáltatások kategóriában.
De ad1: a cikk 13-17 évesekről szól, ami kiesik ennek a grafikonnak a hatásköréből; ad2: továbbra is kételkedem benne, hogy egy átlagos kistini funkció és nem dizájn alapján választja ki a telefonját.
De meddő a vita, ha nincsen valami statisztika a(z akár 100 dolláros) qwerty-kütyük eloszlásáról korkategóriára lebontva, akkor egyikünk sem lesz okosabb meg ügyesebbAmit eredetileg is mondani akartam: kibaszott sok sms-t írnak ezek a hülye usák kölykök. Bár továbbra is kétlem, hogy a qwerty miatt lenne ez, ha akár attól van, akkor is kurva sok
-
copin
őstag
A diagramm az SMS népszerüségét mutatja a korosztályok között. [link] Ezek árban vagy külsőben nem nevezhetőek átlagos qwerty-s telefonoknak. Jópár alig kerül többe 100$-nál ami még egy kamasznak sem vészes és ők használják a legtöbbet SMS-re a telefonjukat. Ha nem is az amerikai fiatalok többsége hord ilyet, de jóval elterjedtebb lehet náluk a qwerty, mint bárhol másutt a világon.
-
Morden24
nagyúr
Mindent félretéve, el nem fogom hinni, hogy az amcsi 13-17 évesek többsége qwerty telókkal járkál. Merthogy ezekről szól a cikk.
A videó meg azért nem reprezentatív, mert ezzel az erővel megnézhetnéd az én adatlapomat, és rám alapozva mondhatnád, hogy a magyar huszonéveseknek HTC Diamond-juk van.
Ha valami valid statisztikát tudnál erről mutatni, akkor elhinném, de egyébként no offense - lehetetlennek tartom, hogy azért írna a 13-17 éves amcsi Joe és Jane Somebody átlag 2000 sms-t, mert qwerty-jük van.
szerk.: A beszúrt grafikon hol írja, hogy ezek qwerty-s kütyük?
-
dy_nmq
aktív tag
válasz
kételkedem #8 üzenetére
én még ha fizetnének se tudnék annyi sms-t küldeni...
egyáltalán mi az olyan sok mondanivaloja? ezt nemértem.
-
rennes6
tag
Arra gondolhatott az eredeti forrás, hogy a metrón - vagy bármely más közlekedési eszközön - általában ismerős nélkül, "egyedül" utazik az ember. A metró az alagútban való haladással egyfajta elszigeteltséget is éreztet, mivel kifelé nem látsz teret, csak falakat. De ebben a helyzetben sem leszel "egyedül", amint mama rákérdez, hogy merre jársz. Régebben kimozdultál otthonról, és amíg nem értél el B pontba, semmilyen kapcsolatod nem volt az ismerőseiddel.
-
azbest
félisten
5 év alatt sikerült összehoznom 275öt... de ennek is egy jelentős része nyereményjátékos volt.
-
rennes6
tag
válasz
kételkedem #8 üzenetére
Az MSNBC szerint az összes forgalom volt 6473 sms, vagyis ebben a bejövők is benne foglaltatnak. De nem számít, akár meg is felezhetjük, hiszen 5 perc vagy 10 perc szinte mindegy.
-
adalbert1
veterán
Azt mondjuk hozzá kell tennem, hogy kifejezettem utálom az sms-t mint közlési formát, általában egy telefonhívással mindent gyorsabban el lehet intézni (na meg olcsóbban is, mintha 5-10 üzeneten keresztül menne a témázás egy olyan dolgon amit 1 perc alatt le lehet beszélni).
-
Frenky87
aktív tag
nekem a napi rekord 140 db sms volt 3 éve
[djuice nonstop sms rulz]
-
Morden24
nagyúr
A hatezer egy dolog, de ez:
Egy Nielsen-felmérés szerint az átlagos amerikai tinédzser közel kétezer sms-t küld el havonta, és mintegy 203 telefonhívást végez.
Bár nem világos számomra, hogy a 203 hívás az kezdeményezést vagy összesítettet takar-e (bár abból, hogy az sms küldött, gondolom a hívásnál is a kezdeményezett), de azért ez brutális.
Ritkán mondom ezt, de elakadt a szavam.
Írják, hogy a hatezer sms-es csaj textben vitatkozik a pasijával. Na de vazzeg, mikor jöttek össze?
De az is érdekelne, hogy az átlag sms milyen terjedelmű. 2-3 szó, esetleg 2-3 betű?A cikkben több kutató a helyesírási ismeretek hanyatlására, a csökkenő szókincsre és a fogalmazási képességek gyengülésére hívja fel a figyelmet.
Ez meg tény, viszont a chates csöcsséggel uscve együtt jött be, mindkettő tehet róla. Addig nincsen gond egyébként, ameddig a hogy-ot valaki "h"-nek rövidíti, mert nem fér bele a mondandó 160 karakterbe, vagy sietni kell, de én ezt írott formában is szoktam látni. Itt, a fórumon is.
Ott, ahol idő vagy pénz miatt nem indokolt ezeknek a rövidítéseknek a használata, nemes egyszerűséggel stilisztikai igénytelenségnek minősül, és rohadtul nem fiatalságot tükröz.
BiP: a fiatalok biztos úgyis Blackberryvel meg Sidekick-el ontják az sms-t, két kézzel qwerty-n pedig kicsit könnyebb pötyögni
Feltételezem, az usák fiatalok is a divattelókra buknak, nem az üzleti modellekre. Tehát max iPhone, nem qwerty-s BB.
-
Franklin
addikt
"a fiatal sosem érezheti úgy, hogy végre egyedül van, még metrózás közben sem..."
WTF!?!?!
Vajon melyik fiatal szeretné magát egyedül érezni metrózás közben? A metró az egy tömegközlekedési eszköz...
Valaki magyarázza el ennek a mondatnak az értelmét legyen szíves... :-DDD
-
BiP
nagyúr
Úristen!!!
Amúgy először nekem is az ínhülyegyulladás jutott eszembe, de aztán leesett, hogy amcsiban a fiatalok biztos úgyis Blackberryvel meg Sidekick-el ontják az sms-t, két kézzel qwerty-n pedig kicsit könnyebb pötyögni. (ettől még tuti nem egészséges a kéznek)De 5percenként egy sms akkor is beteg, bárki bármit mond.
Amúgy meg tuti, hogy azokat nem Arany János-i magasságokban teszi, hanem ezeket a 2 betű 1 szó átlagú (számomra) lassan kibogozható sms nyelven írja.
És hát az szerintem nem a minőség felé hajlik kedves professzor úr. -
kételkedem
addikt
Tételezzük fel, hogy napi 6 órát alszik.
30*18=540
6473/540= 12 (kerekítve)
Vagyis 5 percenként dob egy üzenetet. Ez nem kis teljesítmény, lássuk be! Ha ingyen küldhetnék sms-t, akkor sem tudnék egy hónapban 6473 db-ot megírni! -
copin
őstag
Meg is van az eredménye az állandó pötyögésnek
Azt hittem ínhüvelygyulladásról lesz szó, de úgy néz ki a csaj kezei bírják a kiképzést.
-
tsii_H
tag
ez tenyleg beteg... en egy evben irok kb 10-et... szemely szerint inkabb telefonalok, bar ez nalam abbol is ered hogy vilag eletemben utaltam sms-t irni, igy mire megirom azt hogy pl.: "hello, kesek egy kicsit, benyomok egy sört moo-nal" az nekem vagy 2-3 perc :S
amugy tenyleg erdekes hogy milyen hatasa lesz ennek hosszutavon a tarsadalomra... ami azt illeti mind kettoben latok raciot ami a cikkben le van irva. lehet pozitiv, meg negativ hozama is a dolognak, de az en eletemben tuti orokre hatso sorban marad az sms. -
Quiksilver
aktív tag
tyúúú aztaa.. 6473 sms egy hónap alatt
szép... vajon mekkora szemüvege lehet neki?
mert biztos árt a szemnek
-
adalbert1
veterán
Omfg... Szerintem az elmúlt 7-8 évben (mióta mobilom van) nem volt ekkora sms forgalmam ÖSSZESEN...
Wc-re is telefonnal jár vajon a kislány? -
Betegek...
-
jookomak
őstag
odáig még nem jutott el a fejlődésben.
tipikus eset, az emberek megveszik de inkább megkapják első előfizetéses telefonjukat, akkor az első számla tuti hogy iszonyat magas lesz.
a problémát abban látom, hogy nem bírják elvonatkoztatni a fontos kommunikációt a kevésbé lényegestől. ismerek én is ilyen csajt, szerencsére nem az én, hanem haver barátnője2 telefon, még szex közbe is képes felvenni "mert hátha fontos" alapon. az ilyen embernek mi lehet igazán fontos???? vagy mit gondol magáról, ki keresheti bármikor? legyen már egy határ...
-
gV
őstag
a lány hülye, sokkal gyorsabban tudna kommunikálni ha sms-ezés helyett a messenger mobil kliensét használná és hiába nem számít a költség azért valószínüleg olcsóbb is lenne
Új hozzászólás Aktív témák
it Töretlen a rövid szöveges üzenet népszerűsége, főleg a fiatalok körében. Egyes szakértők úgy vélik, a tömeges mennyiségű sms forgalmazása már betegség.
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Energiaital topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Íme az új Android Auto!
- Külpolitika
- Micro Four Thirds
- Hyundai, Kia topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest