-
IT café
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xeon forever
addikt
En annyit tudok, hogy xeont csak xeonra szabad cserelni. (Esetleg az amd vonal most epp szoba johet, de az is csak addig amig a xeonok be nem hozzak a lemaradast)
[ Szerkesztve ]
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
xeon forever
addikt
válasz Speed® #16161 üzenetére
Pont, hogy szakmai szempontbol irtam, hogy olyan szolgaltatasok vannak a xeonokban/amd szerver vonalon amihez ha hozzaszokik az ember utana hianyzik. Nekem ilyen pl az ecc, a 4 csatornas mem controller, a sokkal tobb cache, es altalaban a tobb mag mint a desktop tarsaiban, persze kontra az alacsonyabb orajel.
[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
válasz rsanya87 #16224 üzenetére
DELL/HP/FUJI brand gepeket lehet jo aron kifogni.
https://hardverapro.hu/apro/dell_t3600_workstation_fel_konfig_xeon_cpu_4x3_6_g/friss.html
Illetve nekem ilyen van benne az egyikben.
https://hardverapro.hu/apro/intel_r_xeon_r_processor_e5-1660_6_12mag_3_30_3_90_2/friss.html
en ilyeneket vettem a csaladtagoknak...
Lehet itt jokat kifogni.
Saccra. http://cpuboss.com/cpus/Intel-Xeon-E5-1620-vs-AMD-FX-8350
Meg a nagyobbiknal. http://cpuboss.com/cpus/Intel-Xeon-E5-1660-vs-AMD-FX-8350[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
válasz kenand #16244 üzenetére
Egyebkent nagyon vigyazni kell ezzel a brand gep vasarlassal...Fuggoseget okoz
Nekem evek ota nem volt blue screen.Dell T5810-em lett a vege remelem.
Megvettem a gepet masfel ève 200k. (Akkor Meg volt rajta gyari gar. )E52680v3 plusz 32giga rammal. Mondom ha Mar akkor legyen kicsitt tobb ram, ett is 64 egybol+32k huf. Na utana neztem tamogatott az nvme ssd-rol bootolas, vettem is egy 256-ost hopp megint 25k(pcie adapterrel).
Nagyon tetszett szoval elindult a Lavina hdd-k "kuka" a gepbol. Jott Meg egy 512-es plextor 40k majd 1 terras xpg 52k, vegul mivel elfogyott a pcie lane kapott Meg egy 1 terras sata ssd-t 37 k.
Ok most Mar csak video kartya kell Ami bele is fer. Jott is velem szembe egy HP omenbol bontott rtx2080ti. 240k.
Dec 31 este Meg "gondolkoztam" egy doboz sör mellett, hogy iden miert is nem lett kocsi...[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
válasz kenand #16247 üzenetére
A legnagyobb atka aT3600 haznak, hogy csak 2db 3,5" rack van benne. Nem standard a 4db os 2,5" rack bele. Vadaszni kell. Illetve a sas vezerloje csak sata 2 es sebesseget tud. Ssd-t teszteltem bele es olvasas max 260 volt az ssd 520 as olvasasaval szemben.
Abban az esetben erdemes egy olyan setup, hogy a sata 0 portrol megy az oprendszer es a masodik pcie slotba beletenni pcie adapterbe egy1+terras nvme ssd-t a sebesseg miatt, illetve nagy szivas, hogy egy speci modja van a windows alatt a pcie 3.0 sebesseg aktivalasahoz. Valamiert a c602-n korlatozva van win alatt 2.0-ra.[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
válasz jokeph #16255 üzenetére
Ezt most azert kijavitanam...
Pcie 2.0 vs 3.0 kozott a kulonbseg a memorial iras olvasas a gpu felé. 2.0 kb 6000MBps 3.0 esetben pedig 12000MBps
Van olyan cim ahol latvanyos kulonbseg jott ki emiatt. Pl a 8GB-nal nagyobb vram os kartyaknal foleg. Ha jobban belegondolsz puszta matek, hogy a 2.0 nem tudja 1 mp alatt feltolteni adattal ha kellene. Egyebkent a legtobb esetben tenyleg eleg.PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
xeon forever
addikt
-
xeon forever
addikt
válasz DannyL81 #16262 üzenetére
https://focuscamera.hu/mushkin-8gb-800-ddr2-apple-mac-pro-ram-kit-2x4gb-p532434
#12623 Jokeph: Horro ara van...kb 16 giga arabol vettem a 64 giga ddr4 2133 ecc-t a mostani gepbe.
Raadasul ez fb dimm nem is tudom megy e benne egyaltalan...
Szerk.: Most olvastam vissza kenand irta, hogy zsákutca[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
Sracok... ÉS relative mindenkihez szol.
Amikor igy 2021 ben egy Dell T3600-ert 16 Giga rammal *Ecc E5 1620 proccal 625W tappal 34 k huf+posta volt jo vetelben @ hasonlo konfig stabilan kicsit tobb.
Egyszeruen jok a hetkoznapokban-...
Kb 1070 vga ig tuti, talan esetleg feljebb is.
Persze kicsit oreg gepek, de van pcie 3.0 sok ramra lehtoseg occson.
Anno a 775 xeon is azert jott kepbe mert a koraban jokat lehetett kihozni belole.
#Emre.
Van itthon T3600 vs T1600
inkabb sulyban nagy a kulonbseg mint meretben a ket haz kozott.
A regi IBM WS hazzal erkezett 771@775 Xeon sokkkal nagyobb volt.[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
válasz mikk2000 #16518 üzenetére
Alapbol is szivas volt az ahci+ssd, hdd vel nem volt gond. Gsata viszont nem intel controller. es ott volt w10 driver update. ha jol emléxem via chip volt, amit beletettek, de megnezem inkabb, majd reagalok a sajat kommentemre....
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Projektor topic
- Külpolitika
- Milyen videókártyát?
- World of Warships
- Android másképp: Lineage OS és társai
- További aktív témák...
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest