Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Ma már mobiltelefon nélkül meg se lennénk. Hasznos találmány!
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
jozefgucci1
addikt
Hasznos és néha idegesítő találmány.Azért 90 -óta rngetefet változott minden .Az árak a készülékek stb.Emlékszem 97-ben vettem az első mobilomat egy Nokia 5110-est vmi hororr áron akkor.Csúcsidőben 360Ft/perc azon kívül 160Ft/ percélt beszáltem.Ma igaz csoportos kedvezménnyel de minden időben 14 Ft ért beszélek .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
nagyúr
válasz jozefgucci1 #2 üzenetére
Jaja, rengeteget változott a technika és olcsóbb is lett. Én jelenleg 9Ft/percért beszélek minden időben.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Apollyon
Korrektor
Dzsízösz!
Azért az a 360 ft-os percdíj nem gyenge még a mai forint értékének figyelembevételével sem!
Nekem amúgy 19 Ft minden időben, de semmi kedvezmény nincs hozzá.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
8zabi
őstag
nekünk volt ilyen motorola aktatáskatelefonunk, még a számára is emlékszem azóta is
szüleim vették / lízingelték, már nem emlékszem, hogy 120 vagy 150 ezer volt 1994 körül -
bambano
titán
nekem az első komolyabb w900-as akció óta van mobilom, nagyjából 14 éve, ha jól emlékszem. Ugyanaz a szám, ugyanaz a szolgáltató. Ideje lenne, hogy itt tolongjon az ajtó előtt a westel, hogy megjutalmazzanak a hűségemért (más olvasatban: ostobaságomért )
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
marsu
veterán
Sziasztok!
Én 1997-1998 körül vettem első mobilomat, a Westel900 első hűségidős akcióiban amikor a Nokia 1610 és a Ericsson GA318 volt akcióban 25-30-000.- pénz körüli áron. Előtte nem nagyon lehetett 100.000.- alatt mobilt venni, hát lecsaptam a lehetőségre. Akkor "Szervusz" díjcsomagom volt 99.- +áfa percdíjakkal SMS küldésre az Ericsson telefon nem volt alkalmas ...
Ennek most 12 éve már ... Előtte csak a Westel450-es "aktatáskás" telefonok voltak, horror áron ...
Ejjj, ... azok a régi szép idők!
[Mod:]
Az első hűségidős akció ez volt Én a későbbi akciók között vettem az Ericsson GA318-at ...
[ Szerkesztve ]
Press any key to continue ...
-
WonderCSabo
félisten
hetvenes évek elején született meg az amerikai filmekben már látott autótelefon
Ez mi volt? Adótornyok szolgálták ki ezt is? Meséljen már vki, pls!
-
bambano
titán
válasz WonderCSabo #10 üzenetére
felraktak pár adótornyot és néhány kötött frekvencián telefonálhattál, mint egy cb-vel. Nálunk a rendőrség meg a bm használt ilyet.
-
marsu
veterán
Lehetséges, már nem emlékszem pontosan. Az biztos hogy a 1610 olyan egyszerű telefon volt mint egy kavics. Akkoriban céges telefonként kaptam olyat és bár örültem hogy klassz hogy nekem is van mobilom, magamnak már nem vettem olyat ...
Bár az Ericsson sem volt egy nagyon "okos telefon" ...
-
siriq
őstag
Nekem is 95-ben lett meg az elso mobilom. A tegla sony ericsson. Azota is csak sony-m van, a haver meg nokias. neki aszem 1610-s volt majd jott a hihetetlen 2110.
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
marsu
veterán
Az még nem volt SonyEricsson, csak simán Ericsson ...
A Sony kezdetben saját gyártású telefonokkal volt jelen, aztán később fonódtak össze az Ericssonnal ...
Pár éve jártam Stockholmban, és a Technikai Múzeumban megnéztem az összes Ericsson mobilt ... Volt választék rendesen. Azok közül nem mind volt kapható itthon is.
-
tomp
félisten
Milyen gyönyörű, hogy a cikket mobilon olvasom. :-)
-
szp1
addikt
Hello
Nosztalgiát ébresztett bennem a cikk, 1994-ben kezdtem a "mobilozást" egy maxon carryphone típusú "bunkofonnal":
.
Akkora akkumulátor volt benne, mint egy VHS kazetta, és állandóan töltőn kellett tartani.
Mivel szolgálati ( értsd: céges ) cucc volt sokat használtam autóban is.
Érdekes látvány volt, ahogy a szolgálati Wartburg 1,3 tetejére kiraktam a mágneses antennát és nekiálltam telefonálni a fekete kagylóval..
Emlékszem 100 ezer felett volt az ára ( 1994 ! ) és valami horror percdíja volt - és ha engem hívtak akkor is kellett fizetni, nem is keveset.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
siriq
őstag
Igaz igaz. Megszokas nagy ur. Nem jut eszembe a tipusa a telefonnak. Abbol a teglabol 2 fele volt. Az egyik mar tudot sms-t fogadni ha jol emlekszem a masik nem. Az enyem tudod, csak egybe jelent meg az sms, magyaran nem rakot spacet a szavak koze(ezert szoltam hogy pontot rakjanak ha kuldenek uzenetet). 9-s volt a tipus szamban.
gery dee: az az Nalam is hanyszor le esett a foldre. max az aksi repult ki belole es semmi baja nem lett. Az antenna rogzitese nem volt a legjobb. 1 ev utan mar inkabb lefele fityegett, hiaba allitottam fel.
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
HARDVERAPRÓD
Nekem volt nokia 1610 előtte az ericson téglafon gumiantennás...Hát heteket elment egy töltéssel. Volt térerő még a pincében is.Rengeteget változott azóta a világ.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
HXY
addikt
300 000 Ft mai pénzben mennyinek felel meg?
-
zazahoho
őstag
ezt a reklámot nézzétek meg ha jól emlékszem egy totálkár kifizetéséből vettem horror áron
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
Myers
senior tag
Azért volt előnye is, hogy nem voltak régebben mobilok: lehetett a buszon aludni.
Manapság ha valakinek csörög, 10mp míg előkotorja, aztán elkezdi nézegetni, hogy ki az, ez még 5 mp, majd nagy nehezen felveszi. Na jó, valakinél ez az egész 3mp alatt megvan.
De még ennél is rosszabbak az mp3-as lejátszót hallgatók: némelyiknek (kb minden 5-nél) úgy szól, hogy 10 méterre tőle simán hallom, hogy mit hallgat.
http://www.muszaj.hu/
-
bambano
titán
Kapcsoljuk be a saccolómétert
A taxis sztrájk idején az volt a kiváltó ok publikus része, hogy 50 forint fölé akarták emelni a benzin árát. Ez pár nap híjján 20 éve volt (1990. október végén). Most 350-370 forintot karcolgatja a benzin ára. Ez 300 forint emelkedés, ha feltételezzük, hogy lineárisan emelkedett az ár, akkor ebből 60 forintot emelkedett a sztrájk és a 2010-es nokia megjelenése között, tehát valahol 100-110 forint körül járhatott akkor a benzin.Ez alapján akkori 300k 1.1 mostani misi körül lehet. A becslés egyértelműen nem pontos, de valamit talán érzékeltet.
Amikor elkezdtem gimibe járni, az első hamburgeremet 20 forintért vettem. Akkor még nem volt mekk, ez egy utcai bódéban áruló maszek hamburgeres volt. A dátum: 1987-1988. Mostanában egy hasonló kategóriás hamburger (nem menüben, gyalog), 1000-1200 forint. Ismét lineáris növekedést feltételezve 500 forint környékén kellett volna lenni a hamburgernek, de nem volt annyi szerintem. Ha ezt fogadnánk el, akkor meg 840k mai forint lenne az akkori 300k. Ha a hamburger utcai árát kevesebbnek fogadjuk el, mint 500 forint, akkor ez a 840k több.
Amikor megvettem az első mobilomat, egy 2010-est, már nem emlékszem fillérre a fizetésemre, de valahol 27-30k között kereshettem. Ugyanazért a melóért (akkor még nem volt közalkalmazotti törvény, most van), 270-300k körüli pénz jár, ezzel számolva meg akkori 300k ma 3 misi.
Ez utóbbi adatot kicsit túlzásnak érzem. Szerintem a reális szám a 840 meg az 1.1 között van.
-
Arena87
aktív tag
Fúúú, az jó mobil volt, apám is egy olyat vett, anno. Annak semmi baja sem volt, ha véletlenül elejtetted és koccant egyet. Mondjuk akkoriban a vezetékes sem volt olcsó, és tárcsázós internet ftw.
Szép emlékek.東方神霊廟 [Mausoleum of Divine Spirits] ~Ten Desires
-
veterán
Úristen, az nagyon sok, én 95-ben vettem az első mobilomat egy Nokia 2010-es volt, mai napig megvan. Az került 80.000ft-ba + a kártya hozzá 25000+fa. Percdíj az 100ft körül mozgott.
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Apollyon
Korrektor
Valóban, ezt én is akartam mondani, de elfelejtettem leírni
Elég sokáig volt amúgy a másodperc alap, még a PannonGSM-féle BEE csomagom volt, kb úgy 2002-ben, na és az idő tájt szűnt meg a másodperc alap, így már annyira nem is volt jó az a csomag.
Hja és azért szűnt meg, mert azt hazudták hogy "nincs rá igény". Pedig pont volt, és ezért kellett hazudniuk hogy megszüntessék mert kihasználták az emberek... Vitamax csomag a vodánál egy ideig volt, mármint a "sima". Annak pont az volt a lényege, hogy mp alapú volt, ezáltal drágább is, hogy minél több pénzt lehessen szedni. Aztán meg átment az is perc alapúba, így az emberek meg habira vásárolták meg.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
szp1
addikt
Érdekességképpen: ez
a Benefon Delta volt a következő, még mindig 450-es.
Aztán 1997-ben váltottam GSM-re, NOKIA 2110.....[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
marsu
veterán
Emlékeim szerint a minimálbér 1997-1998 körül 17.000.- Ft körül volt de lehet tévedek ...
Ahhoz képest ezek ám az árak!
-
dabadab
titán
Azoknak a fiataloknak, akiknek már túl sokat nem mond az, hogy "akkoriban a vezetékes telefonokra éveket kellett várni": szüleim 1976-ban igényeltek telefonvonalat és 1989-ben (igen, 13 év múltán) kaptak levelet, hogy akkor most már nemsokára bekötnék. És ez nem valami kivételesen elhúzódó ügy volt, hanem normális ügymenet.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
rainmen
aktív tag
Vezetékes telefon: 1993-94 körül igényeltük, 1996-ra kötötték be. Igényléskor le kellett tenni az asztalra 38000 Ft-ot.
Mobiltelefon: 2000.február.11-én vettem a budaörsi METRO áruházban. Csak azért autóztam fel, hogy elköltsek rá 21990 Ft-ot. Egy Motorola M3588 volt, WESTEL kártyás előfizetéssel, 99 Ft-os percdíjjal. Félperc alapú számlázás, viszont az első 3 mp ingyenes volt! Kb 5 perc alatt beszéltük meg haverral ingyen, hogy a harmadik srácnál találkozzunk...
-
mrlujoak
veterán
Öregszünk. Ez van.
Annak viszont örülök, hogy a mobiltelefónia az én generációmban kezdődött.
Akár szó szerint, hiszen 1983-ban születtem, csakúgy mint az első igazi mobiltelefon (Motorola DynaTAC).Jómagam már az újabb generációhoz tartozom, mert először mobilom 2001-ben lett, ami a Vodafone kínálatából került hozzám. Egy Sony J6.
Ma is működik, nemrég vettem bele új akkut, így aktív használatra is alkalmas.
Emlékszem, akkor olyan feltöltőkártyás tarifám volt (sima Vitamax) amit másodperc alapon számlázott a voda, és használhattam az akkor még PannonGSM hálózatát is, plusz költség nélkül.
Ha jól emlékszem 2003-ban szakadt meg ez a hálózatmegosztás, de addigra már elég szép lefedettséget nyújtott a Vodafone.
Azt a számot használom azóta is. Jövőre ünneplem a 10 éves évfordulót.Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
siriq
őstag
Nem az enyem volt a nokia. Igy nem emlekszem pontosan. Ha hamarabb adtak ki akor hamarabb. Azt tudom a havernal lattam eloszor nokia communicatort. Hogy mi a tipusa? Gozom nincs.
Elfekvoben meg van par telefon a soha nem hasznalt szekrenyemben. Az egyik USA-bol egy motorola, ami nexteles, bar mint ha azt is felvasaroltak volna. Most nezem a sprint vette meg.
Sot meg ketto jott vele haza mellette(2db T 28-s).[ Szerkesztve ]
-
jozefgucci1
addikt
Azért az nagyon dúrva , hogy mint azt a 2. posztomban is írtam 97-ben vettem egy praktikumos mobilt ami azóta is megvan anyukámnál.Rendszeresen töltögeti havi átlag 3500 Ft-al aszem.Mikor tavaj új telefont akart venni és bement ,hogy esetleg a régi 12-éves aktív számra jár e valami kedvezmény , akkor azt mondták , hogy megnézik kb két nap mire választ kap.Visszament és a hölgy közölte ,hogy a kedvezmény mértéke 800 Ft amit engednének az új telefon árából ? Ez egy vicc .Mennyire nem becsülik a kispénzű és hűséges ügyfeleket.
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
Lompos48
nagyúr
Tizenhárom éves első telefonom. A mai napig fungál(na), ha nem kellene állandóan töltögetni, pedig 70 óra (!) stand-by volt neki frissen. Nameg negyedkiló! És 4 x 16 karaktert tudott ecccerrrre kiírni.
[ Szerkesztve ]
-
marsu
veterán
Nekem a régi telefonjaim közül egy Ericsson SH888 készülékem van meg, ami a mai napig teljesen jól működik.
Az aksija is jó, pár napot simán kibír. Gyárilag kártyafüggetlen. De súlya ennek is jelentős.
-
Lompos48
nagyúr
Ja, igen. Megérdemli, hogy a nevet is ideírjam, amit a keresztségben kapott: Sony_CM_DX_1000
Új hozzászólás Aktív témák
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest