Új hozzászólás Aktív témák

  • ldave

    félisten

    pzstm fórumtársammal ma voltunk Bécsben a Game City rendezvényen, ahol a PS4-et is volt lehetősünk kipróbálni a Knack című játék személyében (volt még Driveclub is, de abba a sorba nem álltunk be).

    Sajnos maga a gép el volt zárva egy átlátsz műanyag doboz mögé, szóval nem lehetett nagyon megnézni, megérinteni vagy meghallgatni, egyedül a dobozból kilógó kontrollert lehetett kézbe venni.

    Maga a DS4 számomra abszolút pozitív élmény. Először is picivel nehezebb, mint a DS3, ami nekem bejön, az anyaga is jobb lett szerintem, kicsit érdesebb, kevésbé csúszik az ember kezében. Aztán a két markolat érzésre messzebb került egymástól, mint a DS3 esetében, és az íve is változott, fura érzés volt DS1-2-3 után kézben tartani, az az "ismerős, de mégis picit más érzés" :) Az analóg karok jók, bár nekem a régivel se volt bajom, bár fura, hogy van a kis pereme, eddig teljesen domború volt a kar feje. A hátsó trigger gombok nagyot változtak, a két felső ívesebb lett, az alsók pedig az analóg karokhoz hasonlóan inkább homorúak lettel.

    A touchpad viszont szerintem értelmetlen, kényelmetlen elérni (mondjuk nekem az átlagnál rövidebb ujjaim vannak) és nem érződik természetes mozdulatnak, hogy oda középre nyúlkálok. Számomra ez a DS4 egyetlen gyenge pontja, amúgy egy nagyon jó kontrollert készített a Sony. Akik DS3-ról váltanak hamar megszokják szerintem, akinek pedig ez lesz az első konzolja, az elsőre szeretni fogja.

    A Knack már érdekesebb történet, nem nevezném system seller címnek. Magát a főhőst leszámítva akár egy PS3-as cím is lehetne, semmi extra nem volt, ráadásul a játék nem is volt folyamatos. Nem tudom mennyire volt béta a hardver és a szoftver, de párszor nagyon zavaróan beszaggatott. A főszereplő kis robot viszont aranyos karakter és amikor a pálya végére sokezer darabból áll már össze, azt tényleg elhiszem, hogy a PS3 már nem lenne képes kiszámolni és mozgatni.

    Ezen kívül még a Destiny-t lehetett megnézni, de az csak az E3-as vagy Gamescom-os demó lejátszása volt, videó formájában. Állítólag PS4-en futott. Na, az viszont már inkább a system seller kategória (lenne, ha nem jönne a PS4 mellett minden másra is :) ) Nekem nagyon tetszett, a látvány picit a Halo-t idézte, szóval nem a Crysis féle realisztikus irány, hanem inkább egy picit a művészibb kategória, ami a szememben egy jó nagy piros pont. A játékmenet jónak ígérkezik ezzel a coop-multi keverékkel, ha lesz PS4-em, akkor ez a játék biztos ott lesz majd a polcon (bár ha jók lesznek a tesztek a PS3-as verzióról, akkor lehet azt veszem meg).

    pzstm jóvoltában itt a DS4 a kezemben :)

    [ Szerkesztve ]

    A Slime draws near! Command?

Új hozzászólás Aktív témák