Új hozzászólás Aktív témák

  • saelin

    veterán

    válasz Wesder #234789 üzenetére

    Szerzői jogok miatt szerintem nem működne az, hogy pénzt kereshet valaki vele. Tele van a Dreamverse copyright karikkal (egy tucat Nintendo, Capcom, Star Wars stb figurával) és mint tudjuk a kiadók az ilyenre ugranak. Ha nagyon fizetni akarsz egy kreátornak, akkor Patreon-on keresztül megteheted. A youtube-os emberkék már régóta élnek ezzel a lehetőséggel.


    hombre[EU]
    Most is vannak művek amiket remixelhetsz. Van hogy konkrét játékot vagy animációt tesznek ilyenné, amit szabadon bővíthetsz. Ezt úgy oldották meg, hogy a remixelt mű adatlapján meg fog jelenni az eredeti alkotás, sőt még az abban felhasznált elemek is, hogy honnan származnak. Itt nem bűn ollózni, mert ez az egész lényege, hogy community project-eket felhasználva építesz valamit. Jelenleg én csak azért nem élek ezzel, mert vannak sötét foltjaim. A sculpting (szobrászkodás) már egész jól megy, de a logikai kapcsolókkal még mindig csak barátkozom.

    Pl ugrálós platformer játékot izzi pizzi összerakni, akár gyűjthető bizbaszokkal, scoreboard-al stb. Ahol kezd bonyolódni a dolog az már az inventory- és enemy system vagy egy saját karakter megalkotása. De találkoztam már city sim-el is... Nem is merek belegondolni annak hogy nézhet ki a logikai felépítése. Arra rettentően kíváncsi vagyok, hogy idővel hova fejlődik a Dreams, mert itt nincs vége azzal, hogy kiadták a játékot. Ezt a Media Molecule is elmondta, hogy hosszútávra terveznek.

    "It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

Új hozzászólás Aktív témák