Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #6463 üzenetére

    "[...] a flashes csilivili fosoktól való mentességet.
    Az automatikusan induló hang/videó pedig azonnal feketelistára dobja a szememben. :D"

    Egyetértek, nagyon béna, amikor egy oldal egy az egyben rákényszerít pl. akármilyen "külső" program telepítésére (pl. Flash Player, Shockwave Player), no meg sokszor időigényesebb is az oldal betöltése, és zavaró lehet a sok-sok animáció. Erre egy tipikus példa ez az oldal, ami akármilyen profi (?) is, akkor is idegesítő, hogy a rendelkezésre álló felületnek kb. csak a 40%-át használja ki, apró betűk vannak rajta, minden össze-vissza mozgolódik, csicsás, túl mesterséges, agyonszínezett...
    Ja igen, és mi a francért kell egy oldalra popupot rakni? Ez is minősíti azt, aki készíti az oldalt... :D
    ---
    Az Operának is lehetne kicsit agresszívabb médiakampánya :D Ha több felhasználó szokna rá, lehet, hogy ez is legalább olyan dinamikusan fejlődne, mint a többi böngésző, mert pl. még többen rugdalnák a fejlesztőket :D
    ---
    "akkor mit vársz egy ilyen trehány cégtől?" (Google)
    Eddig az itt írtak (pl) alapján úgy tűnt, igencsak pártolod a Google-t, mint céget :D (nehogy elkezdd felhozni a mellette/ellene szóló érveket, nagyon hosszú lenne :DDD meg ez nem is az a topic)

    ---
    "Ja, hogy folyamatosan ezt csinálja? Azt hittem, hogy ez csak egyedi alkalom volt."
    Nem folyamatosan, alkalmanként. Ebből RIOS hibára lehetne következtetni, de mondom, más böngészőnél nem tapasztaltam ezt: direkt amikor többször is előfordult ez a probléma, egyből áttértem a Chrome-ra, ott nem fordult elő a hiba, aztán vissza Operára, ott megint. De aztán egyszer csak megjavult... :F Számomra nem igazán tiszta a dolog.
    ---
    Operában a letöltéseknél van egy igen zavaró dolog: ha pl. a fájl neve valami.akarmi.rar, akkor sokszor azt "hiszi", hogy az "akarmi" a fájl kiterjesztése, nyilván az előtte lévő pont miatt, így a letöltött fájl neve valami.akarmi lesz, a rar kiterjesztést már nekem kell hozzáadnom. De más böngészőknél ezt sem tapasztaltam.
    Van erre annál értelmesebb megoldás, mint mögéírni a kiterjesztést kézzel?
    10-esben ez a probléma már megszűnt?

    ________________________________________________________
    (#6464) cousin333:
    Kipróbáltam az Opera Mailt, nagyon kényelmetlennek és szegényesnek találtam, még az Outlook Express-hez (!) képest is. Emellett az sem igazán tetszett, hogy nem lehet HTML-ben szerkeszteni (a 10-esre még nem tértem át), így nem lehet képet sem beszúrni a levelekbe (amire szükségem van), és most hirtelen még meg nem mondom, hány szempont miatt nem voltam képes megszokni a beépített levelezőt. Bár lehet, hogy a 10-esben lévő verzió már jobb.
    Outlook Express-ben az áttekinthetőség és az igen letisztult, egyszerű felület tetszik (utóbbi talán megvan az Opera Mail-nél is, előbbi már kevésbé mondható el (legalábbis én nem tudtam megszokni), de valahogy a hely-kihasználtság meg a beállíthatóság OE-ben komplexebb, minden egyszerűsége ellenére).
    ---
    "Az Opera ellenben mindent egybeintegrál, az eredmény kisebb kód, jobban egybecsiszolt elemek, egységesség. Cserébe kevesebb beleszólásod van az egészbe."
    Így már érthetőbb. :R Ez alapján valóban könnyen belátható, hogy miért előnyösebb, ha nem tudod teleszemetelni a programot mindenféle külső addonnal.
    ---
    Érdekes egyébként, hogy a FF agresszív médiakampánya mintha a felhasználókra is kihatással lenne. Ha egy megrögzött Firefox-buzinak kijelentem, hogy én márpedig Operát használok, mert az fasza, akkor hirtelen átcsap "hittérítőbe", és feltétlenül meg akar győzni arról, hogy márpedig a FF az milyen hűdejó... És ilyenkor finoman közlöm vele, hogy higyje el, hallottam már elég pro és kontra érvet, de attól még, mert tépi a száját, nem fogok áttérni az ő kedvencére. :D Áhh, ez kábé olyan unalmas, mint régebben az AMD vs. Intel, ATI vs. Nvidia harc volt...

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák