Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #20562 üzenetére

    "Rendszerfájlok lecserélésekor, patchelésekor besír az integritás ellenőrző."
    Ez így önmagában ugyan miért lenne már gáz? :U Tényleg borzasztó, hogy nem lehet csak úgy belepatch-elgetni rendszerfájlokba, bármilyen következmény nélkül... de ha rosszindulatú programokra gondolsz, lehet, hogy már nem is annyira az.
    Ezt a hybrid boot/shutdownnal kapcsolatos rendkívül misztikussá tett "rendszerszintű buherálás" példát én sem igazán értem, ehhez még parancssor sem kell feltétlenül, GUI-ról tök jól lehet állítgatni (egyébként Google segítségével akárki pár másodperc alatt megtalálja, pl. ez a cikk asszem első találat volt 3 másodperc keresés után). Amúgy igen, tisztában vagyok ezzel a problémával, amit említettél, egyszerűen ki kell kapcsolni ezt az opciót, és kész, nem igazán értem, hogy mosható ez össze azzal, hogy most az opera.exe hekkelgetéséről beszélünk, és hogy emiatt miért szar az egész úgy, ahogy van. Nem amiatt szar, mert nehezebbé tették az opera.pak, meg az exe patchelését, hanem amiatt, mert rengeteg beállítási lehetőséget kivettek, ami eddig bent volt, és a tervek sem nagyon biztatóak egyelőre, és tényleg úgy néz ki, hogy az Opera 12345. verziója idejére talán lesz is már valami használható böngésző, de ezeket már ezerszer átrágtuk. Csak ezt a Windows-fikázást nem kellene ebbe belekeverni, egyrészt mert lejárt téma a Windows-fikázás, másrészt jóval kevésbé indokolt már, mint régen (még ha nyilvánvalóan el lehet ismerni ettől függetlenül a különböző Linux-disztribúciók érdemeit is, meg az olyan apróságokat, hogy terminálból a függőségek milyen szépen behúzhatók Linuxnál (DE legalább már a web- és adatbázisszerver telepítését megkönnyítette már a Microsoft is a Web Platform Installerrel, hasonló függőség-behúzós módszerrel, szóval van itt is haladás), meg hogy a Microsoft még a mai napig képtelen volt a command promptot úgy megcsinálni, hogy arra normálisan, egér nélkül lehessen copy-paste-elni, stb.).

    Ez a "we can combine efforts and to make something for obtaining browser" nyelvtanilag elég furán hangzik :D pont így írta? Most amúgy ez elég sokértelmű mondat lehet, ha nagyon akarom, akkor így, ha akarom, akkor meg úgy értelmezem. :D

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák