-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gertitorpe
tag
válasz FollowTheORI #72069 üzenetére
Igen, a fizum euróban jön szerencsére, bár Magyarországon lakom.
5 éve egy OLED TV a vágyam, de sosem mertem rá annyit kiadni amennyibe az éppen aktuálisan kinézett modell került. Pár hete majdnem rendeltem 1.4 millióért egy 83 colos C1-et, de végül inkább a jobb képminőséget választottam a méret helyett. De mindegy is, ez is csak egy termék, ha 1 év múlva meggondolom magam akkor eladom a Samsungot és veszek egy másikat.
Majd elmesélem, hogy milyen. Bár nem vagyok hozzáértő, szóval méréseket ne tőlem várjatok.
Sokat foglalkozok a gazdasággal és ami az árakat illeti úgy általában, nem vagyok benne biztos hogy ekkora infláció mellett a várakozás továbbra is olcsóbb árakat fog eredményezni ahogy eddig.
Változnak az idők. Pl a másfél éves autómat ma többért tudnám eladni mint amennyiért vettem. -
gertitorpe
tag
válasz Ren Hoek #72765 üzenetére
Én előrendeltem a Samsung S95B-t de szerettem volna pontos képet ezért visszamondtam miután mindenhol azt írták hogy nem pontosan jeleníti meg a színeket és nagyon kikalibrálni sem lehet belőle.
Aztán előrendeltem a Sony A95K-t egy bécsi boltba, mondva hogy egyszer élünk és itthon még előrendelni sem lehet. Végül olvasva a pletykákat, hogy lehet Július-Augusztus előtt el sem kezdik szállítani a TV-t azt is visszamondtam mert nem akarok addig várni.
Végül fele áron megrendeltem a 65"-os Panasonic HZ2000-et, ami már korábban is tetszett de szerettem volna nagyobb TV-t. Végül a QD-Oled megbarátkoztatott a 65-ös TV gondolatával (55 colos sokéves LG-ről jövök) és rájöttem hogy abban a méretben van más kiemelkedő TV is, nem kell feltétlenül QD.OLED-re várni. Reménykedek benne, hogy a Panasonic panelje rendben lesz. Minden téren előrelépéssel számolok a régi ócska TV-mhez képest szóval nem igazán izgat hogy pár ms-el magasabb a latency, meg teljes képernyős fényességben picit elmarad a 2022-es WOLED szériától. A Blu-ray, remux mutasson rajta szépen és pontosan.
Az USA-ban ahol nincsen Pana, valószínűleg a C1 vagy a sony középkategóriája lehet az ár/érték bajnok.
-
gertitorpe
tag
válasz Sliderxy #73478 üzenetére
Az én érzésem az, hogy a folyamatosan gyengülő forint és az ellátási láncokban tapasztalt gondok miatt nem érdemes a korábbi nagy áresések folytatását várni. Lásd, a Sony nehézségeit, hogy a sokak által várt A90k-t egyáltalán piacra dobja. Több hónapos késésben vannak/lesznek mire az a TV eljut minden piacra.
Ezt persze sokminden felülírhatja és kár is lenne makroökonómiai fejtegetésbe kezdeni, de én nem várom hogy a mai árnál forintban sokkal olcsóbbak lesznek a TV-k. Vagy akár a használt autók.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest