Új hozzászólás Aktív témák

  • ingalls

    senior tag

    Nem akarom a cicergéssel szétspam-elni a topikot, de megosztom a jó tapasztalatomat:

    Volt korábban egy HX620W-am, amit évek óta használok, gond nélkül vitte minden gépemet. Decemberben vettem egy 970 Strix-et, és bánatomra nagyon hangos volt. Visszavittem, kaptam egy cserét, az is cicergett. Aztán ezen a héten lecseréltem a kártyát egy Asus Black-re. Mikor beraktam, meglepett, hogy talán még hangosabb is volt, mint a Strix-ek. Írtam ide a fórumra és többen javasoltátok, hogy próbáljam ki másik táppal. Végre rászántam magam a beavatkozásra (nagyon fázom az ilyen jellegű amortizáló türelemjátékoktól) és tettem is egy gagyi 500 W-os FSP tápot a rendszer alá. Az eredmény az volt, hogy magas fps mellett is szinte alig hallottam a cw-t, még nyitott ház mellett sem.
    Persze nem akartam rajta hagyni a vasat egy ilyen bóvli tápon, ezért vettem egy fokkal jobbat, egy EVGA Supernova G2 750-et (himpi ajánlását megfogadva). A fejlemlny a Corsair és az FSP táphoz képest, hogy 144 fps mellett a játékok alatt már csak a ventik hangja hallható!

    Mostantól én is arra buzdítok minden fórumtársat, hogy mielőtt hanyatt-homlok viszi/küldi vissza a 970-eket cw miatt, előbb mindenképpen próbálja ki egy akármilyen másik táppal a rendszert, hátha (nem feltétlenül jobb lesz, de) változik a hallható cirmogás. Ha változik, reménykedhet benne, hogy nem a vga lesz a kellemetlen jelenség egyetlen magyarázó eleme.

    És köszönet mindenkinek, aki segített pontot tenni a cicergős kalandom végére! :R

Új hozzászólás Aktív témák