-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nikka
csendes újonc
Sziasztok,
1060 3gb nagyon nem ajánlott FHD-ra? Nem tervezem nagyobbra cserélni a monitort/TV-t, és igencsak vonzó, hogy lényegesen olcsóbb, mint a 6 gb-os.
Nagyon sok helyen olvastam hogy a 3gb-os rossz vicc az Nvidiától.
Egy R9 390-et váltana ( 600w-os táppal is úgy érzem, hogy nem elég neki )
Esetleg még Asus Turbo, KFA2 FE ami érdekelne referenciahűtéssel. Mit javasoltok?
-
Nikka
csendes újonc
válasz sakal83 #7805 üzenetére
80 most a keret rá. FHD-n játszom, nem tervezem lecserélni a kijelzőt jobbra egyenlőre.
Azért néztem ref hűtést, mert tervben van, hogy minél kisebb házba költöztetem a gépet és oda nem javasolt a custom hűtő.
Sajnos AMD-vel most úgy érzem, befürödtem, így csak a zöld marad.
Más: szerintetek lesz árcsökkenés a CES után? Esetleg csökkenhet az 1070 ára ha kijön az 1080Ti? Ha igen, egy hónapot várok, és lehet 1070 lesz, úgy tudom, ég és föld a különbség az 1060 és a 70 között. ( És a lehetőség is adott lesz hogy 1440-re váltsak, de legalább lesz értelme, szemben egy 1060-al ).
Fontos az időtállóság, a mostani r9 előtt egy 550Ti volt ( R9-et két hónapja vettem ).
[ Szerkesztve ]
-
Nikka
csendes újonc
válasz sakal83 #7811 üzenetére
Mennyire kicsi házba? Mindegyik 1060-as keveset eszik, így kis hőt termel. Én nem foglalkoznék refszerű hűtővel.
Bitfenix Phenom vagy Fractal Node 202 van tervben, de előtte a kártya, addig mennek a Zalman Z1 Neo-ba.
Kicsit ellentmondást érzek ( nem kötekedés ), de ha kevés hőt termel, nem bírkózik meg azzal a minimális hővel a ref hűtés? Értékállóság itt nem érdekel, pár évig biztos nem lenne lecserélve.
Elfogult vagyok az R9 után, pedig MSI Gaming, jó hűtéssel, mégis egy Fallout 4 megakasztja közel ultrán, úgy, hogy közben 60 fokosra melegíti az alaplapot meg a memóriát. Néha gondol egyet, és elkezdi fullon pörgetni a hűtést; olyan hangja van, mintha menne a mosógép.
-
Nikka
csendes újonc
Nem érdekel a fogyasztás, az viszont igen, hogy 60 fok van egy elvben egész jól hűtő házban, 4 db 12 centis hűtő mellett. Ezért is merült fel a referenciahűtés, mert evidens, hogy az R9 nem mehet egy Node 202-be.
@Hash:
Az MSI Gaming hűtése egy vadállat, csak sajnos tényleg annyira melegszik a kártya, hogy számomra már a zavaróan zajos kategóriába esik.
[ Szerkesztve ]
-
Nikka
csendes újonc
De, azért remélem ( nem tudom )
Viccet félretéve, az előző kártyám egy Asus 550Ti volt, az egy ventije nagyjából nulla zajt generált, így ezek a böhöm másfél kilós kártyák nekem szörnyen zajosnak tűnnek. Vagyis konkrétan az R9.
Nincs viszonyítási alapom. Rosszul gondolom, hogy az 1060, ha kevesebb hőt termel, exponenciálisan kevesebb hőt és zajt generál?
-
Nikka
csendes újonc
Sziasztok,
Asus Turbo féle referenciahűtés mennyire problémás zaj és melegedés szempontjából? Hallottam hogy az amúgy referencia órajelek mellett képes nagyon zajos lenni a hűtő és gagyi műanyag fedlapja van. Látott, használt már valaki ilyet?
Kis házba menne, ezért sajnos a custom hűtés nem előnyös. Köszönöm!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Béta iOS-t használók topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest