Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Sürgős segítség kellene. GTX 280-at pasztázom éppen újra, de csak ezüstpaszta van itthon.
GPU körül sikerült összekennem ilyen kis pici fém szerű akármiket. De nem ám a sapka körül, a sapka alatt!!! Vhogy nekem mikor szétszedtem, akkor a sapka rajta maradt a réz bordán (azt nem is kentem újra, lévén tocsog a kenőcstől), viszont alatta botrányosan kevés anyag volt a sapka és a gpu magja között. Ide került az ezüst pasztám.
Vhogy így néz ki a dolog, ezen még van külön egy sapka, azon vannak feltűntetve a gpu paraméterei, szal sztem az gyárilag is rá volt ragasztva... (meg látszik rajta a ragasztó nyoma - a képen a fehér keretes részen) NEkem lejött. A gpu maga, meg mintha le lenne polírozva, szal biztos, h a sapka az gyári. Na szóval a képen láthatóak ilyen kis fém pöckök a chip körül, oda sikerült kennem ezüst pasztát.És nem tudom leszedni róluk maradéktalanul, se fültisztítóval, de ronggyal.
SEGÍTSÉG, KÉRLEK!!
Ez veszélyes? Hogy tudom lekaparni róla?
-
Teasüti
nagyúr
up!
-
Teasüti
nagyúr
Újrapasztázva már nem megy fel 112°C-ig akár (fánkot 112-nél lőttem le korábban, de itt még növekvő tendenciát mutatott a grafikon). Most xtreme burning opcióval is 105°C környékén stagnál. De még tocsogó pasztával is fél perc alatt felfut 100 fölé "hideg" bordáról indulva. Terheletlenül 60 körül van auto fordulatszabályzással. Levegője van, annyit szív amennyit nem szégyell. Hőátadás jó, mert ahogy fent van 100 fölött, úgy a hűtő külső felülete is forró lesz.
Most tulajdonképpen képtelen ellátni a feladatát a referencia hűtő?!?!
Vagy mi a kivert f@sz van itt? -
Teasüti
nagyúr
Gigabyte tech support-tal való levelezésemnek a kivonata:
[I]Model Name : GV-N28-1GH-B[...] is it a problem that the gpu goes up to 105°C?
[...] After checking with relevant department, the temperature you mentioned is still in the acceptable range.
[/I]Ezek szerint bírja. Nem fogom visszavinni, max ha megdöglik majd idővel.
-
Teasüti
nagyúr
válasz szasanyi #2370 üzenetére
Akkor ez csak akkor fog kiderülni, ha megveszi hozzzá a hűtőt.
Én így jártam a 76gt-vel és a zm80d-hp-val (meg előtte a 68ultrával is).
Jópár éve már cserélni akartam a 6800-on, mert csak. Boltban a srác - akiknél összerakattam a gépem - ránézésre aszonta nem fog rámenni, mert útban van egy kondi. Én elhittem neki, akkor még nem magam szereltem a gépeimet. Pár évre rá mégis megvettem, és vhogy gond és meglepetések nélkül rászerkesztettem. "Nem megy rá..." Nem az apja f@szát nem ment rá!76gt-re is ráraktam később. Azzal együtt árulom most.
A lényeg, h ha "szabványos" a felfogatása, akkor elvileg nincs semmi akadálya.Jah és zalmi oldalán ez van kiírva:
This product cannot be installed on nVIDIA GeForce 6800 GT and 6800 Ultra because they do not have 3mm heatsink installation holes. Also, this product cannot be installed on nVIDIA GeForce 6600 GT AGP, 6600 AGP, and PCx 5*** series products.
Akkor miről is beszéltem az imént? Régi hűtő, de felment az újabb generációra is.Sztem nyugodtan lehet kísérletezni, max túlad a hűtőn, ha sehogy se megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest