Új hozzászólás Aktív témák

  • csakb

    őstag

    válasz herhi #6749 üzenetére

    Előre leszögezem, hogy nincs gyakorlati tapasztalatom velük, csak azt mondom, amit a fórumokban eddig olvasottak alapján összeállt nekem, illetve amiket látok a vakuk összehasonlító oldalain (http://pttl.mattdm.org/).

    Az 58 AF-2 és az 540FGZ kétségtelen előnye, hogy nagyobb a kulcsszámuk. A Pentax vakun kevesebbet kell kavarni a menüben a dedikált gomboknak és a tárcsának köszönhetően, viszont valami elmebajos tervezés miatt, kikapcsolás után bizonyos dolgok defaultba állnak vissza (manuális beállítások, exp. kompenzáció).

    Az inkonzisztens expozíció leginkább a P-TTL rovására írható, legalábbis nekem ez jött le eddig. A 48 AF-2 talán nem tudja, de az 58 és az 540FGZ használható auto módban is, amikor a vaku maga mér fényt. Állítólag így adott szituációkban jobbak az expók.

    Az újratöltési idő elvileg pont a 48-asnál a legrövidebb, a nagyobb kulcsszámú vakuk lassabban töltenek. Az is lehet, hogy az akkujaid gyengék, vagy elhasználtak, vagy rossz a töltőd. Az 58 AF-2 és az 540FGZ power packkal is használható, ami jelentősen lerövidíti az újratöltési időt.

    Ezek mellett (ha jól sejtem), a jobb Nikon vakukat is tudnád használni a vázadon auto módban.

Új hozzászólás Aktív témák