- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- OpenMediaVault
- Starlink
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
válasz Sutymorgo #6375 üzenetére
Szia!
Nem szükséges!Elég,ha langyos és szellős helyen van...Az Én több,mint 5éves oldatommal is sokkal hamarabb lemaratható a panel!Célszerű a nem használt üres felületeket egy nagy "szigetté" összehozni a negatív pólussal,hogy tovább tartson a FECL4-ed!Kivéve a nagyfrekvenciás nyák.-ok!!!Ott megváltoznak az elektromágneses erővonalak irányai!Ergó --->selejt lesz
Undoroid
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
Undoroid
őstag
válasz Sutymorgo #6374 üzenetére
Szia!
Sok ventivel volt már dolgom!Az Én régi RADEON 9800Pro-m is a HIS remekművével volt felszerelve!
Nos,nem csak a venrit kellene kitakarítani,hanem a hűtő lamellái közül is ki kell szedni a porgalacsinokat!Az olaj a csapágyazásba nem mindíg segít!Saját tapasztalatom,hogy valami nemtúl ragadós kenőzsírral kell lekenni a motor csapágyait.Ez lecsillapítja a keletkező rezgéseket/kotyogásokat!Ne túl sokat ,mert "leragad" a propeller és szorulni fog... ---> leéghet az elektronika benne!
mod:A hűtést csak akkor módosítsd,ha már tényleg menthetetlen az előző...
Undoroid
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
didyman
őstag
Oljallal SOHA nem kenünk meg csapágyat! Az olaj arra jó, hogy a maradék zsírt is kimossa a golyók közül, remek hangot adva nekik ezzel. A zsír viszont nehezen jut be oda, mivel a csapágyak rendszerint zártak (nem a szó ipari értelmében, a kosár két oldalán egy-egy fémgyűrű van). Ide speciális, lágy zsírok (pl. a topaz) be tud jutni-idővel. Az olaj a sikló helyeken tud enyhíteni a bajon (és rendszerint a csapágyas ventik is a tengelyükkel zörögnek, mert ugye logiksan a csapágy belső peremén szépen el tud csúszni a tengely, nincs rögzítve rajta..), de itt is tartósabb a zsír (de csak lágy zsiradékot használj). Ha már egyszer olaj került bele, akkor sajnos a fene meg is eszi a hangját .
[ Szerkesztve ]
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
draff
aktív tag
Hát bizony, egyszer csak nekem is nekiállt darálni a venti a videokarimon. Párszor leolajozgattam ugyan, de a módszer többnyire már csak "halottnak a beöntés".
Volt a régi számítógépemben a procin olyan venti, ami még golyóscsapágyas, így aztán beáldoztam. Szétbarmoltam a ventit és a kioperált csapágyat beleadoptáltam a videokártya ventijébe a siklócsapágy helyére (méretben megegyeznek). Azóta úgy siklik csendesen, mint hal a vízben.
Akinek nincs ilyen szétverhető ventije, az vehet pl. az SKF boltban szubminiatűr golyóscsapágyat, bár ott eléggé drágán mérik a minőséget, többe kerülne az egész, mintha megvenné a ventilátorral együtt másutt.
(pl. golyóscsapágyas 4 cm-es ventit lehet néha vadiújonnan kapni a Mogyoró komputerbontóban. A multkoriban 300 pénzért mérték PII hűtőbordával együtt.)
A minicsapágy kis kézügyességgel és türelemmel a videokártya ventijébe a régi helyére simán beültethető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Formula-1
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest