Új hozzászólás Aktív témák

  • KIZS

    aktív tag

    Érdekes módon nekem simán és gond nélkül ment elsőre a HDMI a TV-n, akármilyen felbontást is választottam. A céges projector viszont észre sem vette, hogy bármit is rádugtam volna.
    Most a monitoron használom a kütyüt mégpedig úgy, hogy az Auchan-ben vettem egy DVI -> DVI, HDMI elosztót 2500 pénzért és azt használom visszafele a képen látható módon.

    Tökéletesen működik, sőt az az érdekesség, hogy az 1080-as felbontás is látható a monitoron, holott a képernyő fizikai felbontása "csak" 1680x1050 (mondjuk nem is tökéletes a kép teljesen). Ezt a módszert esetleg érdemes TV-n is kipróbálni, mert szerintem amelyik TV-nek van HDMI bemenete, annak DVI is van.

    Antutu kérdés:
    Az Antutu eredmények nagyon függenek a felbontástól és a képernyő tájolásától. Nekem az a tapasztalatom, hogy 1080p-ben rendre 1000 ponttal kevesebbet kapok mint 720-ban, ha letenném 520-ra vagy 480-ra, akkor vélehtőleg újabb 1000 pontokat "nyernék" vele. Ha a tájolást állóra (mintha telefon lenne) kapcsolom, akkor újabb 1000-1500 pontot "nyerek". Szóval 480x800-as felbontásban, álló képernyővel simán ráver 30%-ot egy Galaxy S2-re (én azzal szoktam hasonlítgatni egy kollégámmal).

    Szaggatás:
    Elvben nem lenne szabad szaggatnia. Nyilván van olyan film ami képes megfektetni, de azért a fájlok többségét simán le kéne játszania. Az, hogy már az egérmutató is akadozva menjen, na olyannak meg végkép nem lenne szabad megtörténnie. Két esetet tudok elképzelni ami miatt ez lehetséges: 1 - valamit piszkosul csinál a háttérben (pl. dropboxot szinkronizál, appokat frissít), 2 - nem bírja a túlhajtást a proci (meg kell próbálni visszavenni 1.4GHz-re valami programmal)

    Ami nagyon gyenge a készülékben az a wifi és ez nagyon be tudja korlátozni. Filmlejátszásnál ez simán lehet az akadozás oka. Én egy régi routerből kiforrasztott külső antennával tuningoltam meg az enyémet amivel érezhetően jobb lett. Az armtvtech-en pedig nemrég felbukkant egy rk901.txt file (ami a beépített wifi valami vezérlő paramétereit tartalmazza) amit más készülékről lopak le. Ez tényleg mintha stabilabb lenne mint a gyári. Persze lehet csak bebeszélem magamnak.

    A modulok és firmware-ek felrakása már barna öves feladat. Én úgy szoktam csinálni, hogy az androidra felrakom a Busybox-ot és a DropBear SSH Server II -t. A linuxról rájelentkezek ssh-val, "mount -o rw,remount /system" -et kiadom az kütyün (mert a system eredetileg csak olvasható) és ott a /system/lib/modules, illetve a /system/etc/firmware könyvtárabka bemásolom a megfelelő modulokat és firmware fájlokat. Hogy melyik eszközhöz mik kellenek? Hát arra google tudja a választ. Jó esetben, mert néha az sem... Ha fent vannak, akkor "insmod /system/lib/modules/amikellmodul.ko" paranccsal lehet betölteni a modult aminek az eredményét a "dmesg" utasítással lehet megnézni. Sajnos az eredményt nem garantálja semmi, én pl. képtelen vagyok a bluetooth kütyümet munkára bírni, bár a kernel felismeri, ki-be kapcsolgatja, látszólag működik, de mégse. Valami tudásnak még nem vagyok a bírtokában...

    Ez a Finless 1.7 féle andorid amibe beleraktam a fentebb említett újfajta wifi firmware-t (és kiszedtem azt a randa UG802-es animációt), esetleg próbáljátok ki: http://dl.dropbox.com/u/44128030/system.finless17.kizs.img
    Ja, lentebb vettem a DPI-t is 120-ra, így értelmes méretűek az ikonok, nem néz ki "baba tv"-nek a desktop. Mondjuk én most monitoron használom 720-as felbontásban, szóval 1080-ban lehet a 120 már túl kicsi érték. TV-n nézve 1080-as felbontáson inkább a 160 vagy a 220 lehet a jó választás. Ezt a "ro.sf.lcd_density=120" sor átírásával lehet korrigálni a /system/build.prop fájlban (előte nyilván busybox, dropbear ssh, remount, stb..., majd újraindítás).

    A busybox-ssh játékot meg lehet úszni valami jófajta file manager app-pal (pl. "Root Explorer"), de én a hagyományos megoldások híve vagyok :)

    Ez pedig egy olyan boot.img amiben nincs benne az UG802 kép: http://dl.dropbox.com/u/44128030/boot.img
    És így szoktam felfalsh-elni:

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák