- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaki7
tag
Még új vagyok ezen a listán, mindenkit üdvözlök!
Most kezdem a 3D nyomtatást és találtam magamnak egy belépő szintű gépet, a Geeetech Acrylic Reprap Prusa I3 Pro B-t 62 000-ért házhoz szállítva Európából (elkerülendő a vámosokkal való találkozást )
Jó választás ez szerintetek?
Tudtok valahol Geeetech Acrylic Reprap Prusa I3 Pro C-t? Ez ugyan az a kit, de kétfejes. -
szaki7
tag
Innen rendeném: http://www.ebay.com/itm/Duty-free-Geeetech-Acrylic-Reprap-Prusa-I3-Pro-B-3D-imprimante-MK8-free-shipping-/231911254318?hash=item35fefce92e:g:5DEAAOSwo4pYR3Rj#shpCntId
Ez azért tetszik, mert hiába látok Kínában egy jobb ajánlatot, ha a megérkezésekor a vámosok rátesznek egy vagyon áfát, vámot, meg kitudja mit ki nem találnak még.
Az EU-ból feladva EU-ba, semmi sarcot nem tehetnek rá! -
szaki7
tag
válasz Vasshammer #2541 üzenetére
Mikor vetted innen az Anet A8-at?
http://www.ebay.com/itm/Anet-A8-3D-Printer-DIY-i3-Upgradest-High-Precision-Reprap-Prusa-3d-Drucker-DE-/142311185133?hash=item2122685aed:g-oAAOSwTuJYxgt4Azért kérdezem, hogy ha most megrendelem nekem is az eredeti mainboard-dal küldi-e?
[ Szerkesztve ]
-
szaki7
tag
válasz Vasshammer #2553 üzenetére
Megrendeltem, hamarosan kiderül, hogy mi érkezik?
-
szaki7
tag
Megérkezett az ANET A8.
Az ebay-en így hívják:
3D-Printer-3D-Drucker-I3-Pro-C-Extruder-Komplettpake-Prusa-Reprap-DIY-PXTudtok nekem egy jó összeszerelési leírást ajánlani?
Egy darab, homályosan másolt A4-es lapot mellékeltek, abból kellene összerakni. -
szaki7
tag
Büszkén jelentem be, hogy megvan az első 3D nyomtatóm!
Végre volt időm összerakni az ANET A8-at és szépen működik.Csak egy kérdésem van (amin a haladók mosolyogni fognak), hogy a hotbad-en milyen anyag van?
Mivel lehet pótolni?
Látszólag egyszerű maszkoló szalag.
Nagyon jól bírja az elkészült darab leválasztását, de eddig még csak PLA-val nyomtattam 50 Cfokos hotbad-en.
A következő darabom ABS lesz és ahhoz 98 C hotbad kell. Attól tartok a maszkolószalag ráég. -
szaki7
tag
PLA tartóssága/lebomlása?
Egy tartályfedelet kellene nyomtatnom, amin rendszeresen kicsapódik a víz, vagyis általában vizes.
PLA-val nyomtathatom?
Bírja a vizet, nem penészedik?Sajnos tapasztaltam, hogy ABS-el sokkal nehezebb nyomtatni, még 99 Cfokos hotbeddel sem tapad rendesen a sárga maszkolószalagra.
-
szaki7
tag
válasz beis-compo #2990 üzenetére
Köszönöm, megnyugtattál a PLA lebomlásával kapcsolatban.
Egy max. 50 Cfokos vizes oldat van a tartályban, nyugodtan nyomtatom a tartályfedelet PLA-ból.Úgy látom, a PLA "környezetbarát és lebomló" tulajdonságai csak reklámszövegek (szerencsére).
-
szaki7
tag
válasz beis-compo #3014 üzenetére
Köszönöm!
Akkor inkább ABS irányába nyomulok.
Hotbed 99 Cfok, üveglap, hajlakk.
Remélem sikerülni fog. -
szaki7
tag
ABS nyomtatás közben leválik az üveglapról.
A heated bed 100 Cfokos, az ABS 230 Cfokos.
Az üveglapot zsírtalanítottam, lefújtam hajlakkal, nem értem hozzá, nehogy koszos legyen.
Szép nagy brim-et használok.Tíz perc nyomtatás után leválik, többszöri próbálkozás után is.
Mit rontottam el? -
szaki7
tag
válasz janek69 #3024 üzenetére
A 3D nyomtató tucatnyi szabályozó hurokból áll.
(Mérünk, összehasonlítunk a kívánt értékkel és beavatkozunk ha kell, mindez végtelen ciklusban.)A szabályozó hurkoknak kellemetlen tulajdonságuk, hogy képesek belengeni (gerjedni) az időállandók bizonyos együttállásánál.
A digitális zaj, amit hallasz egy ilyen gerjedés.
Ez még szerencsés, mert a hallható hangtartományba esik és ezért tudod, hogy gerjed.
Problémásabb, ha kívül esik a hallható tartományon, mert akkor nem tudjuk, hogy gerjed és ilyenkor vannak a megmagyarázhatatlan hibák.Ellenszer: oszcilloszkópon nézni a jelet, mert így látható a gerjedés.
[ Szerkesztve ]
-
szaki7
tag
Az üveglapot valahogyan mattá teszik az üvegesek, valamilyen savval.
Melyik savval lehetséges és mennyi ideig tartják rajta?
Meg tudná ezt mondani valaki?Acetonban oldott ABS-el kentem az üveglapot és nyomtatás közben levált róla a félkész ABS munkadarab.
-
szaki7
tag
válasz Fotonhámozó #3053 üzenetére
Sajnos homokfúvót nem ismerek a közelemben, de megpróbálom a legjobb csiszolóvászonnal felérdesíteni.
Kis daraboknál jónak bizonyult az acetonban oldott ABS, de nagy daraboknál, amint elér egy bizonyos tömeget, leválik.
Amióta Newton kitalálta a II. törvényét, ami szerint állandó gyorsulásnál az erő a tömeggel egyenes arányban nő, azóta nehezebb nagy darabokat nyomtatni. -
szaki7
tag
ANET A8-am van, szépen működik.
Előbb-utóbb biztosan elkopik majd valamelyik alkatrész benne és cserélni kell majd.
De melyek azok az alkatrészek, amiket érdemes már előre bekészletezni, hogy kéznél legyenek, ha cserélni kell?
(30 nap, mire ideér az alkatrész, nem akarok addig tétlenkedni).Tudnátok nekem tanácsolni egy megbízható boltot Kínában (esetleg Európában)?
Gondolom olcsóbb Kínából rendelni, de ha csak egy nozzle kell sürgősen, azt meg lehet fizetni egy magyarországi boltban is. -
szaki7
tag
ABS zsugorodása/beszívódása kérdésben kérem a tanácsotokat.
Tud-e valaki olyan ABS (1,75) filamentet ajánlani, aminek kicsi (vagy legalább a szokásosnál kisebb) a zsugorodása.
Egy 15 cm átmérőjű tárgyat kell kinyomtatnom ABS-ből, de olyan erők lépnek fel a zsugorodás miatt, hogy felszakad a bed-ről (100 fokos) menet közben. -
szaki7
tag
válasz ProfBako #3141 üzenetére
Acetonban oldott filamentet használok.
Sajnos elválik a bedtől, az acetonban oldott filament réteg a nyomtatott tárgyhoz nagyon tapad, de az érdesített üveghez sajnos nem.
Meg fogom próbálni egy "vékonyabb" oldattal, amiben alig lesz oldott ABS, talán az jobban tapad az üveghez.Most kaptam a kedvenc L betűvel kezdődő boltomban egy géphez csatlakoztatható gyémántporos csiszolószerszámot, azzal még megpróbálom felérdesíteni az üveglapot.
-
szaki7
tag
DD ABS+ ?
Van valakinek tapasztalata erről?
Tényleg érezhetően kisebb a zsugorodása?
Számomra azért fontos a zsugorodás, mert nagy daraboknál feltépi a szélét a bedről.Ezt olvasom a boltban: A Devil Design ABS+ csökkentett feldolgozási zsugorodással, javított kötés-rétegekkel és hatszor nagyobb áramlási aránnyal bír
-
szaki7
tag
Ez ugyan annyiba kerül, de fából !!! van.
Az ABS PLA WOOD-ban ugyanis a WOOD a felépítésére utal.
Benéztem, hogy ezt rendelem az ANET A8 helyett.Annyira gyenge rétegelt lemezből készült a váz, hogy a Z motor le is szakadt útközben, a bórszilikát üveg (amit az alu heated bed HELYETT adnak, összetörve érkezett.
Küldtem üzenetet az eladónak, a két fényképet mellékeltem, próbálom visszaszerezni az árát.
-
szaki7
tag
válasz Handesen #3202 üzenetére
Én is vettem ebből az ANET A8-ból és nagyon korrekt gép.
A tápja egy kapcsoló üzemű táp, harmadik évezredi technika, nem hinném, hogy kigyulladna.
(Azért felügyelet nélkül nem üzemeltetem, amikor otthon vagyok, akkor dolgozik.)
A heated bed csatlakozója csavaros szorítású, nincs vele baj.
Amivel bajom volt a hotend csatlakozója, az többnyire nem érintkezett.
Tudom, hogy nem szakszerű, de nem tudtam mást csinálni, mint fixen beforrasztottam a csatlakozó tüskéjéhez.
Azóta tökéletes a kontaktus. -
szaki7
tag
ANET A8-on hotendet cseréltem és azóta a nyomtatás közben a tartó csavar mellett szép lassan szivárog felfelé az olvadt filament.
Gondolom végigszivárog a menetben.
Lehet, hogy van egy tömítés a hotendben a tartócsavar alatt, amit kifelejtettem?Ha van valakinek erről tapasztalata, kérem segítsen.
-
szaki7
tag
Köszönöm a tatácsodat és neked is köszönöm Chimpy.
Beljebb csavartam a hotendbe és megszűnt a szivárgás.Nagyon észnél kell lenni a hotend tartó csavar meghúzásánál, mert az M6-os anya meghúzásához szokásos nyomaték itt már reccs, mivel ez egy nagyon vékony falú üreges csavar.
Az első reccs után már megtanulja az ember és ezt hívják tapasztalaton alapuló fejlődésnek. -
szaki7
tag
válasz Handesen #3262 üzenetére
Éppen egy ilyen Tevo Tarantulára várok, hogy legyen európai raktáron, hogy megússzam a vámolást.
Megnéztem a linkelt GearBest oldalt, de ott azt látom, hogy kínai raktáron van.
Az EU PLUG Custom options azt jelentené, hogy vám nélkül megkapom?Valaki néhány hozzászólással ezelőtt azt írta, hogy hamarosan lesz EU-ban is, az melyik kereskedőnél lesz?
Ebay-en vagy Aliexpressen?Elnézést kérek layerkétől, hogy még egy félig off-ot írtam, de ezt a kérdést hiába tenném fel a vámos topikban.
[ Szerkesztve ]
-
szaki7
tag
Mit szóltok ehhez:
Sintron-3D-Printer-Kossel-Mini-Full-Kit-w-Auto-level-for-RepRap-Rostock-Delta
75 000 Ft Angliából, vám, áfa nélkül jön.
Ismeri valaki? -
szaki7
tag
válasz beis-compo #3290 üzenetére
Na ez az!
A kerekeken gurulás lehet az oka az olcsóságnak.
Még nem volt delta nyomtatóm és azon gondolkoztam, hogy mitől olcsóbb ez sokkal mint a többi delta?
Azt hiszem, hogy inkább valamelyik lineáris csapágyas modellt fogom választani.
(Olyat szeretnék, ami európai raktárból jön, a vám és az áfa miatt.)Köszönöm a segítségedet.
-
szaki7
tag
-
szaki7
tag
válasz Handesen #3348 üzenetére
PLA-hoz egyszerű üveglap, hajlakkal bőségesen lefújva (jól kiszárítva), 60 fokos bed, amikor lehűl a bed, magától elválik.
Nekem ez vált be.Más:
A GearBest-en a Tevo Tarantula 196 USD (EU PLUG kiválasztva)ingyenes szállítás Priority Line 35-40 munkanap
vagy
Expedied Shipping 3-10 munkanap plusz 71 USD-értGondolom az Expedied Shipping-et választottad?
-
szaki7
tag
Megjött tegnap a Tevo Tarantulám.
A main board-on nincs egy szál hűtőborda se.
Még a heated bed vezérlőn sincs.Érdemes rá hűtőbordát (bordákat) tenni?
És ha igen hol kapok viszonylag gyorsan ilyen kis bordákat? Nem akarok heteket várni az összerakással, ha már az asztalomon van.Milyen ragasztót használjak, ami jó hővezető és mechanikailag is tarja a bordát?
[ Szerkesztve ]
-
szaki7
tag
Tevo Tarantulát raknám össze.
Nincs normális dokumentáció.
A dobozban találtam egy "assembly manual" című, nagyon szép füzetet, de ez teljesen használhatatlan.
Azt például meg se említi, hogy holmiféle végálláskapcsolókat is fel kellene szerelni.A youtube-on találtam egy sorozatot egy indiai szaki csinálta (csak a bőrszínéből következtetek) az elég jó, de az "X" végálláskapcsoló felszerelése át van ugorva nála is. Ő nézeget egy szimpatikus "robbantott ábra" szerű plakátot, azt jó lenne megszerezni.
Egy Anet A8-at összeraktam már, az szépen, logikusan volt csomagolva, minden zacskón rajta, hogy mi és mennyi van benne, stb.
Segítséééég!
-
szaki7
tag
Én is éppen most rakok össze egy tarantulát.
Mindig történhetnek apró balesetek beletörik a fúvóka, tönkremegy a tefloncső, 110V-on felejtődik a fesz. választó kapcsoló (remélem megoldódott a probélád Komi875!).
Most nagyon alacsony az USD árfolyama (éppen 256 Ft) ezért rendeltem még egy tarantulát.
Ha bármilyen alkatrész tönkre menne, nem kell egy hónapot várnom rá, csak kiveszem a tartalék dobozából, majd a tartalékdoboz vár egy hónapot, hogy kiegészüljön.Gondolom nem én találtam fel a spanyolviaszt, de ötletként leírtam ezt.
-
szaki7
tag
Semmiképpen ne emeld a feszültséget.
A párhuzamos kötés lényege az, hogy ugyan az a feszültség lesz mind a két motoron, az összes áram pedig duplájára nő.
Ha egy motor 1 A-t vesz fel, akkor a kettő együtt 2 A-t fog felvenni elvileg.
Gyakorlatilag viszont 2 A-nél kevesebbet fognak felvenni, mert az egy motorra eső mechanikai terhelés fele lesz.[moderálva]
[ Módosította: Qru ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- Apple notebookok
- Viccrovat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest