Új hozzászólás Aktív témák

  • izisz

    senior tag

    válasz adatfalo #4400 üzenetére

    Azért kértem a képet, már nálunk egy cimborával volt hasonló jelenség, de annál egy jellegzetes dugószerű képződmény alakult ki a filament végén. (halványan, nem olyan durva dugó, de a te filament végeden is látszik ez)
    Viszont a tiedre, csak elmélet szintjén: cseréltél nozlit a körül az időpont körül, amióta nem jól működik?
    Nozli cserénél nálam volt olyan, hogy a nozli teteje nem volt tükörsima, enyhe sorja volt rajta.
    Síkba csiszoltam, políroztam a nozzli tetejét és a heatbreak alját és. Ezen kivül a "túl erősen" egymásnak feszülő heatbreak és nozzli páros is okozott már nálam hasonló jelenséget.
    Másik ötlet, hogy a filament változott-e (gyártó, typus: pla-petg-abs)? Azért kérdezem, mert olyat is észerevettünk, hogy a filament tekercs belseje felé haladva 5-10 fokkal emelni kellett a hőt a dugulásmentes nyomtatásért.

    Teszt jelleggel lehetne, hogy indítasz egy lassabb nyomtatást (40mm/s körül) a megszokott hőmérsékleten vagy ha gyorsabban nyomtatsz, akkor emeled a hőt (hangsúlyozom, csak teszt jelleggel, hogy változik-e a szitu, esetleg ha időben eltolódva, később dugulna el, az már jelzés értékű, h merre lehet a hiba)
    Szintén teszt jelleggel másik nozli (felpolírozva a tetejét) és csak érzéssel betekerve.
    A heatbreak alsó vége, ahol már nincs ptfe cső, a belső fal ott is tud valamennyit amortizálódni, ha cseppet felpolíroznád azt is, csökken az esélye hogy a belső falra feltapad az átmeneti állapotú fila.
    (az, hogy hotend eredeti, még nem garancia arra, hogy tökéletesen van megmunkálva... rendeltünk mi is e3d shopból all-metal heatbreaket és gyalázatos volt a belső fala...)

    szerk: ezért nem kell kisregény, közben már ketten válaszoltak :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák