Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyingsoul

    veterán

    válasz Sayiid919 #16112 üzenetére

    Én csak egyetlen dologtól félek: hogy valamit menthetetlenül elrontok (pl stepper motort leégetni nagy blama lenne). Utánpótlás persze van mindenre... csak győzd kivárni mire ideér Kínából. Ami persze tartalék esetén nem nagy kunszt de ha valami fontos elromlik amiből nem lehet nyomtatni tartalékot az szívás.
    Ki lehet persze tapasztalni sok mindent és minden fent van a neten. Csak mikor belekezdesz valamibe egy bizonyos tutorial alapján, egyáltalán nem biztos, hogy minden infó birtokába jutsz még akár több leírás átolvasása után sem.

    Már párszor elkiabáltam úgyhogy már mindegy. Most inkább azt írom, hogy ideiglenesen megjavítottam. A rugó vagy az extruder oldali coupler a ludas: erre a nyomtatott karra is kellett a rugó alátét ami növeli a nyomó erőt a karon.
    Illetve már nem volt kedvem egyesével mindent kipróbálni, ehhez lehet nincs köze de lecseréltem a bowden tube couplert is az extruder oldalon. Azért mert idegesített, hogy a másikba alig találtam bele. De ahogy lecseréltem én nem tudom mi változhatott de az új coupleren sokkal könnyebben csúszott be a filament. Ami nem értem hogy lehet. Úgy értem nem csak azonnal beletaláltam a filamenttel mikor azt betöltöttem, hanem mikor már benne volt a teflon csőben, sokkal könnyebben siklott végig egészen a hotendig, mint korábban.
    Ez az extruder oldali coupler hogyan blokkolhatná a filamentet? Ez magát a csövet fogja... Az elképzelhető, hogy olyan erősen fogta a csövet, hogy a filamentre is rászorított?

    Nem tudom, hogy a két dolog közül melyik segített ez alkalommal mert egyszerre tettem be a rugó alátétet és cseréltem a couplert. Vissza egyiket sem csinálom már, hogy megtudjam a választ.

    [ Szerkesztve ]

    - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Új hozzászólás Aktív témák