-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csurenzoo
aktív tag
válasz PuMbA #169683 üzenetére
Lehet az nvidianál át kell állítani manuálisan a színtartományt. Alapból lehet, hogy 16-235-ra állította be a driver , és át kell váltani fullra (0-255).
https://www.nvidia.com/content/Control-Panel-Help/vLatest/en-us/mergedProjects/nvdsp/To_change_the_RGB_range.htm[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
CJ4567
nagyúr
válasz PuMbA #170048 üzenetére
A Horizon 5 nem kitöltős játék, ultra textúrákkal rendesen elkéri a 8GB VRAM-ot, extrém textúrákkal, geometriával már ki tudsz fogyni a 8GB-ból, akár 1080p-ben is, viszont magas textúrákkal elvan 4GB-ból.
Ha ki akarod teljesen maxolni a játékot egy 3060Ti/3070-el, hamarabb elfogy a 8GB VRAM, mint a GPU ereje 1080p-ben.
No Sana No Life
-
koko52
nagyúr
válasz PuMbA #170114 üzenetére
Nekem 100 felett van az igényem. Ezért nem játszik az RT még 1440p-n sem. De nem akarok megint belemenni. Alkalmatlan rá minden kártya. Majd pár év múlva, vagy soha. RT-re valami mást kell kitalálni a programozóknak, mert 1500W-os kártyákat sem akarok.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
parandroid
félisten
válasz PuMbA #170168 üzenetére
Szerintem meg egy játékot úgy kéne megírni, hogy annyira jó legyen a szori, a gameplay, meg az egésznek az atmoszférája, hogy abszolút ne érdekeljen, hogy hogyan néz ki. Amikor már arra figyelsz, hogy melyik fűcsomó milyen árnyékot vet, és hogy az raytracingelve van-e, akkor az nem játék, hanem techdemo. Nem azt mondom, hogy legyen minden oylan ocsmány, mint a minecraft, vagy valami pixelart indie, de amit egy középkategóriás VGA-n nem élvezel, azt a legdrágább konfigon sem fogod.
Ok, nyilván ez nem az a topik, ahol népszerű leszek ezzel a véleménnyel.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz PuMbA #170171 üzenetére
Nilván vannak műfajok, ahol ez fontosabb, de mindenhol, ezekben is van egy határ, ami fölött már csak öncélű techmaszti.
RDR2 kb mindent tud, amit grafikailag tudnia kell, CP2077 nekem ebből a szempontból kicsit talán csalódás is volt (konzolon játszottam), Witcher3 új patchére nagyon kíváncsi vagyok, évek óta tolom magam előtt (nem a grafika, hanem időhiány miatt), de ez tipikusan az a játék, amit eddig is 3x végigjátszott, aki imádta, pedig olyan volt, amilyen. Nekem valami 8 évem, és megszámlálhatatlan játékórám van a WoW-ban, ami sose a grafikáról volt híres, sőt, igazából a kortárs játékokhoz képest sosem nézett ki jól, és ezt kezdetektől fogva a rajzfilmszerű grafikával leplezték. Mondjuk ennek ellere az optimalizációjáról, meg a hardverigényéről inkább ne is beszéljünk, de az egy másik téma.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz PuMbA #170168 üzenetére
Van benne valami.
Példának Warzone 2.0-t hozom fel. Na ott számomra ki van maxolva (Ultra grafika és élsimítás, DLSS nélkül, nem is tudná a gpu) és ügyesen játszva a beállításokkal minőség romlás nélkül stabil 120-144FPS egy 1660S kártyával. Egy a titok, Dynamic resolution : on.
Na most aki nem próbálkozik, az valószínűleg kiakaszt egy ennél lényegesen combosabb kártyát, esetleg gépet fejleszt. Mindent ésszel kell.
Lehet mondani, hogy ez így nem max, de rendesen fotó sorozatot készítettem és semmi különbség nincs látványban, cserébe 3x annyi az FPS. (AMD FidelityfxCas szebb, mint akármilyen DLSS/DLAA)Lirle
FHD és az RTX3080 nem egy megszokott páros, de ilyesmi probléma szerintem esélytelen.
Többiek is biztos szólnának különben.[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz PuMbA #170221 üzenetére
Akkor én 3 éve "unom"...
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Lorden
senior tag
-
bobalazs
nagyúr
válasz PuMbA #170582 üzenetére
Oké az én tapasztalataim és élményeim alapján nem örülök ennek, és a véleményem amúgy sem számít, nem játszok ezekkel a multikkal. Csak megakadt a szemem ezen a 60 fpsen hogy itt tartunk már.
Régen optimalizálatlannak hívtunk ilyen játékokat 60 fpsel. Persze nem volt RT, de egyébként nem érzékelhető annyira az RT, valahol elkönyvelem annak hogy jól néz ki, így van beprogramozva és kész. -
PuMbA
titán
válasz PuMbA #170584 üzenetére
[link] Ez egy jó összehasonlítás. Remélem ez után már érted, hogy miért 60 fps. A bal oldali az RT, ami ugye azt jelenti, hogy a fény visszaverődések is számba vannak véve, ami raszterrel sose volt és így a fények sose módosították az objektumok színét például.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz PuMbA #170585 üzenetére
Igen kiszinezték a játékot!
Majd ha BF szintű (tehát szét tudod lőni darabokra a házakat, tankokat, bármit) lesz ez a játék akkor megértem a 60fps, de ameddig papírdarabokat látunk, ahhoz nem kell nagy gépigény.
COD is sokáig egy ősrégi motorral futott, amit csak fényeztek. Jelenleg nem tudom a WZII milyen enginel fut, majd utánanézek.
Emlékszem a KINGPIN játékban is már szét lehetett lőni darabokra az embereket és a vér megmaradt vagy szétfolyt. Belélőttél az épületbe és ott maradt.
Ilyen gyors hányinger játékoknak nem látom értelmét. Ugrálsz mint az eszetlen.Ragnar_: Mi a gond? Majd vársz aztán veszel jobb áron!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
palfitom
félisten
-
válasz PuMbA #170911 üzenetére
Proci ideiglenes. Valóban hulladék sajnos. Átvertek vele ebayen egy darabig ez lesz a gépben amíg a másikat nem adtam el. 10 magos ugyan de csak 3.2ghz (egy szálon skylake i3-i5 szint), egyetlen előnye hogy nagyrészt passzívban megy, alig melegszik. Húzni sehogy sem lehet, se bclk se ramokat sem. Elcsesztem rá 42eft-ot.
Ramok 2933-on stabilak lennének gyári feszen (kiteszteltem), elvileg 3000-3200 a végük de proci azt sem tudja csak 2666-on. Majd köv vétel egy rendes 7900x vagy nagyobb lesz (10 gen is lehetne de az nem tudom hogy megy-e ecc reg rammal)
Még próbálni tudom esetleg egy másik lapban 4215r procival (10 gen 8 magos 3.6-4ghz)
Cyberpunkot amúgy vicces de két gépen nyomtam végig. Notin 960m (750ti) és tesla m40 (titanx) szóval nekem az hogy nem megy 60 fps-el az totál megszokott. Igazából 30-40 körül szoktam meg. Azt meg már most tudja mindenféle tweak nélkül.
Az igaz hogy én saját magam írtam meg az ini fileokat úgy hogy még szépis legyen de játszható. Most totál alapon az ultra grafot nem találom szépnek. Adaptation ocsmányan van megcsinálva, dof, mblur is nálam kikapcs meg egy csomó minden más is.
Az tény hogy kell egy erősebb egyszálas proci.
Ez budget gépnek indult, 60eft volt a lap, 42 a proci, ramok előzőből, hűtő 5eft, és a terv az volt hogy 10 mag all core 4ghz felett menjen, ramok meg legalább 2933-on. Vagy ezt adom el vagy a másikat és veszek nagyobb procit vagy ebbe vagy a másikba de ecc reg ramjaimat nem engedném el. Nem játszok sokat, csak a techológia érdekel, bőven elég volt az előző videókari is az kb gtx1070ti szintre volt húzva.[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
-
parandroid
félisten
válasz PuMbA #170977 üzenetére
Ha meg platformot vált, akkor mindjárt a VGA lesz a gyenge pontja a konfignak. Szóval ezt a konfigot kimaxolja ezekkel az opciókkal, de ha gépcsere lesz, akkor kalkulálni kell megint új VGA-val is.
p
-
koko52
nagyúr
válasz PuMbA #171199 üzenetére
Pont a felbontásból nem adok le. Nekem a dlss= csináljunk szebb képet RT-vel majd butítsuk le hogy FPS is legyen. De nem akarok megint belemenni, akinek megéri az vágjon bele. Nálam továbbra is offon van minden játékban. Ízlések és pofonok. Majd egy 5090ti talán tudja kompromisszum mentesen. Csak az meg annyit zabál majd, hogy azért nem kell .
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz PuMbA #171201 üzenetére
Nekem 32" 1440p 144Hz miatt kell a jó felbontás, ezért is nem jó a dlss. A 100 feletti FPS-ből szintén nem engedek.
-
grigo
őstag
válasz PuMbA #171285 üzenetére
Na ezzel nem számoltam. Azt hittem hogy a 12GB a hülyegyerek faktor, mint a megapixel
El is kezdem nézegetni akkor őket.#171284 rumkola: Köszi neked is. Félreérthető voltam, 1080p-re gondoltam
AMD vonal teljesen felejtős akkor? Nem tudom miért, de valahogy mindig is AMD kártyát képzeltem el magamnak De erre semmilyen magyarázatom nincs
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Topikgazda
válasz PuMbA #171304 üzenetére
Körülményes a használata, van hogy segít, van hogy semmit se gyorsít, van hogy lassít. Mindemellett lehet van benne specifikusan, amin gpu-t érdemes lehet használni, de elsődlegesen úgyis cpu és ram kell. Illetve ha vga, akkor ehhez nvidia. De én biztos nem emiatt a két program miatt fejlesztenék vga-t.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz PuMbA #171347 üzenetére
Nem értem, hogyan kapsz plusz 150W - os terhelést, ha eleve beállítod a power limitet akár a kártyán, akár a CPU - n? Amennyiben nem hagyod a vakvilágba fogyasztani (azaz hogy mehet ameddig a kedve tartja), nem lesznek ilyen kiugrások. Teszem fel játékra kell egy gép kizárólag. A CPU képes a 250W - os fogyasztásra is, de játéknál max. 100W körül jár. Biosba be, power limit 100 - ra állít. Nem így van?
-
válasz PuMbA #171365 üzenetére
Viszont akkor jelenlegi ismereteim szerint az ATX 3.0-s tápokból kisebbek is elegek lesznek egy 4090+akármelyik combosabb processzor pároshoz, ha a tüskék kiesnek a képből.
Jól gondolhatom-e? Így az 1k-1,5k wattos tápoknak nem lesz keresnivalójuk egy sima egy VGA+CPU játékos gépben.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
válasz PuMbA #171367 üzenetére
Előbb guglis keresés alapján nekem 450W max szükségletet írt ki az egyik oldal, ahhoz egy 750W-os is elég lehet. Neweggen látok is egy Thermaltake tápot, ami akár jó is lehet.
Durva belegondolni, hogy nyugaton hányan szaladtak a boltba kiló feletti tápért, aztán nem is volt sok értelme szvsz.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Grave_444
nagyúr
válasz PuMbA #171397 üzenetére
Azért nem feltétlen vannak kicentizve, sőt.
Nálam nem az első kártya gyárilag 1080mV körül kap, ami elég sok, mert ~875-900mV körül tudja ugyanazt az órajelet tartani. Fogyasztásban azért számottevő a különbség.
Tuning esetén pedig nyilván helyzet függő. Az se mindegy mennyi FPS-nél kapunk +10-et.Az tény, hogy régen a HD5850 kártyám +50% GPU OC-t bírt.
725MHz-ről 1090-ig stabil volt, így megelőzve az 5870-et.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz PuMbA #171399 üzenetére
Persze értem, arra akartam célozni finomhangolással nem éri el a TDP limitet a kártya, így lehet a feszültség-órajel aránnyal próbálkozni és +150-200MHz-et kipréselni akár még a gyárihoz képest kisebb fogyasztással.
Az eredeti kérdésre válaszolna nyilván egy limit módosítás nem okozna semmi javulást.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz PuMbA #171401 üzenetére
+1 nem a freki már a mérvadó, hanem a számoló egységek. Én is piszkáltam a 3080ti-t, halottnak a csók.
-
Topikgazda
válasz PuMbA #171961 üzenetére
Hát nekem ez a csillámpóni grafika nem hiányzik sehonnan. A cp2077 meg véletlen se érdekel. Amíg az rt azt jelenti, hogy vizes a beton és tükörré változik, meg kb minden tükör, addig nem nagyon érdekel.
Én csak arra reflektáltam egyébként, hogy 6700xt-vel is van rt on/of opció, attól függetlenül, hogy a kártya gyenge benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest