Új hozzászólás Aktív témák

  • kiraly.andra

    aktív tag

    válasz Mike0088 #173682 üzenetére

    Pár napja kértem ajánlást meglévő géphez, és akkor elhangzott, hogy figyelni kell, mennyit tud a CPU, ennek illeszkednie illik a GPU-hoz (bottleneck). Foglalkoztam kicsit a dologgal, és találtam egy oldalt, melyett múltkor nem említett senki, az összefoglalóban sincs benne, de hasznosnak tűnik. Laikusként persze nem tudom megítélni a tartalmat, és lehet, hogy pont azért nem ajánlottátok, mert nem ad használható eredményt.

    Itt meg lehet adni a CPU/GPU párost, és megmondja, illenek-e egymáshoz. Ha igazat mond, akkor a jelenlegi processzoromhoz (AMD Ryzen 7 1700X) az RTX 2070 nagyon jó választás, CPU intenzív használatnál csak 0,3% marad kihasználatlanul az utóbbiból. GPU intenzív esetben 4,4% tartalék van a processzorban (gondolom, ez a játékhasználatot jelenti).

    Ez egybecseng azzal, hogy Mike0088 ajánlotta ezt a kártyát. Ugyanakkor kolopele a 3060-at már nem, az oldal szerint viszont ekkor is csak 2,9% lenne kihasználatlan a kártyából (és azt írják, 5% alatt nem igazán kell foglalkozni ezzel), és ez ellentmondásnak tűnik, de valószínűleg csak nem értek hozzá eléggé.

    :a:

Új hozzászólás Aktív témák