Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz nyulnyulu #65952 üzenetére

    220 W max. TDP-t biztos szeretnák az asztali gépembe proci részről.
    Sajna manapság mind a procik, mind a VGA-k kazánszinten vannak AMD-fronton, utóbbiakhoz még elég gyalázatos drivereket is írnak újabban - hiába olcsóbb, hosszú távon nem éri meg.

    Single thread mindig jobb lesz az Intel, ha játékról van szó, a 4 mag meg még bőven jó egy ideig - ritka, amikor ennél több szálat rendesen kihasznál egy gém. Nézz körbe neten, túlnyomó részben Intel dominál játékbenchmarkokban. Ill. a processzort hasonlítasz össze, azonos órajelen van igazán értelme.

    real world use > synthetic benchmarks

    Komoly munkára meg i7-et vesz az ember, ott meg már az FX nem igazán versenyképes (mondjuk szerintem konzumer szegmensben sem, ha belekalkuláljuk a fajlagos költségeket) - hacsak nincs valami totál AMD-re optimalizálva. Az i7 hátrányára megjelenő ártöbbletet meg ki lehet számolni, hogy mikor térül meg a villanyszámlában, feltételezve, hogy a processzor idejének jórészét terhelésen tölti.

    Max. TDP 220 W elég meredek egy desktop prociban.
    AMD jelenleg úgy tud megmaradni a piacon, hogy jelentősen az Intel árai alá lövi be a sajátjait. Viszont 1kWh áram sincs ingyen, szóval egy idő után bejön az a difi, utána meg már csak gyűlik a pénzügyi hátrány, hiába vettük anno a procit Intel x 2/3 áron.

    Amúgy világéletemben AMD-Radeonos (még a legelső procim is egy AMD volt, egy 386DX40 személyében) voltam, de főleg Sandy Bridge óta kénytelen voltam belátni a megkérdőjelezhetetlen kék-zöld fölényt. Ár-ár, de mit kapsz érte - meg mennyire időtálló. És utána még mit fizetsz.

    [ Szerkesztve ]

    Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

Új hozzászólás Aktív témák