-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tubica
senior tag
Gigabyte (GA-M68MT-D3) rev.2.3 <--- ilyen van tervbe
[ Szerkesztve ]
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
vergilx
őstag
sziasztok!
szeretnék egy amd-s konfigot összerakni, amd-ben kezdő vagyok, így nem igazán értem a dolgokat. 1440x900as felbontásra kéne egy am3 foglalatú proci, 20ezer förül. mit ajánlotok? akár használt termék is jó. -
bivalyolo
őstag
válasz bivalyolo #28453 üzenetére
ja bocs, hülyeséget írtam..
13 körül max athlon ii x2 240 vagy 250-et kapsz persze újonnan.hiába fél2kor már aludni kéne inkább
vergilx: na, neked viszont már mehetne egy x4-es athlon
vagy egy előtesztelt 4 magosítható phenom ha tudsz szerezni akkor az még jobb lenne.[ Szerkesztve ]
"Let's agree to disagree!"
-
bivalyolo
őstag
válasz vergilx #28459 üzenetére
szerintem igen.
de a te esetedben ha 2 magos phenomot veszel gyakorlatilag egy 4 magos athlon árán, amiben tutira feloldható mind a 4 mag akkor én inkább a phenomot venném.ha x4-es athlon 640 és az x4-es phenom 955 között kellene választani akkor viszont inkább az előbbi.
a magfeloldásról itt olvashatsz bővebben.
a tuningról nem tudok neked mit mondani.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Hali!
Phenom- 2 1075T X6 BOX vagy INTEL Core i3-2100 3.10GHz 1155 BOX ?
Játékra, 5770 mellé 4Gb DDR3 mellé volna -
balagedebr
tag
sziasztok!
sapphire hd6870-et tervezek venni, és ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy elég lesz-e ha i3-2100 procit veszek alá? ki fogja-e hajtani a videokarit rendesen, vagy ajánlatos vmi i5-öt tenni alá inkább? játékra használnám, lehetőleg 1920-es felbontásban.
köszi a segítséget. -
darál0w
Jómunkásember
válasz balagedebr #28468 üzenetére
ha már játék, akkor 4 mag. ergo i5-i7.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
bivalyolo
őstag
válasz balagedebr #28470 üzenetére
vannak már ma is amik kihasználják és a jövőben egyre több lesz.
-
fagy53
nagyúr
válasz balagedebr #28470 üzenetére
-
balagedebr
tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz balagedebr #28473 üzenetére
ha ár/értéket nézel és csak a játékokat nézed, akkor nyilván a 2 magos jön ki jobban, mert annyival nem gyengébb, mint amennyivel kevesebbe kerül.
de akkor is 4 magost éri meg megvenni...már játékokra is.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
fagy53
nagyúr
válasz balagedebr #28473 üzenetére
Vélemény? Én a kettő közé választottam be és nem bántam meg!
Nem ragaszkodtam a magas órajelhez, de a négy maghoz igen... ez csípőből gyors és mindenre elég.
Ha meg kevés lesz alapon, akkor még egy kicsit feljebb tornászhatom az órajelet.
i5-2400 és 3.2GHz az alap, max 3.7GHz-ig lehet feltornászni. -
mitkov77
aktív tag
válasz balagedebr #28468 üzenetére
hd6870 -es mellé izmabb proci illenék, de kérdem én, mire is kell 40 ezres-s vga?
Nekem e8400 mellé van egy hd 4890-em, és minden full hd-ban megy. full minőséggel.
Egy számítógép alapja a jó processzor, mellé 4-8 GB ram, és jó alaplap. Még a hd 5000 széria is felesleges, de kell a korral haladni, tehát inkább kisebb kártya és i5 proci. i7 felesleges, hacsak nem 3dsmax-ot nyomatsz
A két mag felejtő szerintem a mostani game háborúkban. Mindent legalább 2 magra írnak, de jobb előre gondolkodni.CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
baleee89
aktív tag
hali q9550-ből melyik a jobb steping? e0?
VESZEK rossz, javíthatatlan, fizikai sérült (6fele tört), alkatrész hiányos pc cuccokat http://www.eh-pc.eu/
-
sagvary
aktív tag
Melyik a legújabb Inteles socket, amit otthoni pc-be szántak?
3-4 éves távlatra melyik socketet érdemes választani?
[ Szerkesztve ]
"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."
-
mitkov77
aktív tag
válasz sagvary #28480 üzenetére
1155 a legújabb. ha hosszú távban gondolkozol akkor a 1156 jobban megéri, mert a 775 tokozáshoz naon drágák a több magos procik.
Egy i7 860 négymagost veszek most alaplappal + 8 GB rammal 65k-értA 775, q9550 négymagos hasonló erővel bír mint az i5 760, lappal + 4 gb memmel kerül 70k-ba legalább.
CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
balagedebr
tag
válasz mitkov77 #28476 üzenetére
lehet én néztem el vmit, de én úgy vettem észre, hogy a mostani játékok inkább vga limitesek, nem? a műveletek nagy részét a vga-k végzik. ebből indultam ki, hogy komolyabb vga, kisebb proci.
a 4890-et hol veszem most meg újonnan? sorozatszámokból kiindulva pedig annó a 4890 komolyabb kártya volt, mint most a 6870 (890vs870), szóval ezt a részét végképp nem értem a hsz-nek.
akkor legyen a i5-2500k procinak? (alaplapnak az Asus P8P67-et néztem) -
nagyúr
válasz balagedebr #28482 üzenetére
Játéktól, felbontástól is függ.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz balagedebr #28484 üzenetére
Full HD-ben inkább a VGA dominál, főleg aktív szűrőkkel. Az i7-950-emet hiába húztam fel 4GHz-re, túl sokat nem gyorsított a rommá modolt Oblivion FPS-ein full HD-ben, ám, amikor lecseréltem a VGA-t HD4870x2-ről HD6970-re, rögtön megugrott az FPS, tehát ott egyértelmű volt a VGA limit.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
blackydan
senior tag
1155 mivel a 2012-es új intel procik is jók lesznek bele (Ivy Bridge)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz blackydan #28490 üzenetére
A foglalatba jók lesznek, de félek tőle, hogy változtatnak vmit mondjuk a tápfeszeken, hogy lapot kelljen cserélni...
-
veterán
Akkor is 1155-re kell építkezni most Intel vonalon. Szandikák nagyon jól sikerültek, kétlem, hogy ne lenne elég 3-4 évre, a platform csúcsprociai bizony pariban vannak a a 1366-os ászokkal, de legalább is megközelítik őket. Az, hogy Ivy Bridge is belemehet, igazából csak hab a tortán. A felhasználók 99%-ának elég lesz a 1155 a következő évekre. Ivy valószínűleg elég drága lesz.
Jöhetne már a Bulldozer...
solfilo
-
nagyúr
válasz solfilo #28492 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy Ivy kimarad, és a jelenlegi konfiggal igyekszem kihúzni Haswell-ig. Aztán meglátjuk persze...
-
kutymorg
tag
Sziasztok!
Milyen alkalmazásokhoz/feladatokhoz előnyösebb i5-2300/2400-et venni i3-2100 szemben?
Felbontás 1920x1080, VGA: 6850Köszi!
-
blackydan
senior tag
válasz kutymorg #28495 üzenetére
Grafikai munkához, tervezőprogramokhoz előnyösebb a négymagos intel i5-öt választani 2300/2400 vagy e fölött. Bár ilyenkor előnyösebb nvidia kártyát venni a CUDA magok miatt, amik levesznek egy kis terhet a prociról.
Amennyiben játszol full hd-ben elég egy i3 2100/ati 6850 páros
-
LTwinHU
tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy tudtok-e olyan procit mondani Intelbe ami kb. egyenértékü egy AMD Phenom II 955 BE-vel olyan 35k-s árkategóriába( ha tudsz olcsó garisat akkor csak ird meg nyugodtan) és hogy az jobb-e vagy sem mint az AMD! Játékra kellene (BFC2)"LTwinHU has helium in his sneakers."
-
Jim-Y
veterán
-
LTwinHU
tag
Aha értem!
Am az nem baj hogy az Intel Core i3 csak 2 magos (Hyper Threadingel 4 nek néz ki) és igy szerinted meddig fogja bírni vagyis mikor lessz már kevés? Am lenne mellé egy HD 5850 1GB ez kihajtaná?
Még valami: És pl.: Photoshop-ban is gyorsabb lenne a 2100 mint 955-öt?[ Szerkesztve ]
"LTwinHU has helium in his sneakers."
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel