Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• McLaca

őstag

válasz Khelben #128790 üzenetére

Épp az 5470-5480 közt vacillálok. A bajom az, hogy az utóbbi elég friss, kevés teszt jött ki, így nincs igazi összehasonlítási alap.
    Az 5470-ről már tudom, hogy a matt FHD IPS kijelzője elég jó színben is (85%-os ill. egyes oldalak szerint 113%-os sRGB lefedettség), fényerőben is és a hűtés sem vészesen hangos normál feszültségű 4 magos i5-tel (ezzel azért szeret melegedni a kaszni).

Viszont az 5480-ról csak fényes érintőkijelzős tesztet találtam ULV-s i7-tel, ahol a kijelző sokkal rosszabb volt, mint az 5470-é (színben és fényerőben is, de hát más kategória is) és a hűtés is felhangosodott. Ami kérdéses, hogy a hűtés az i7 miatt teker-e jobban, vagy olcsósítottak a ventilátoron (azt kétlem, hogy ULV i7 jobban fűtene 15W TDP-vel, mint a 4 magos i5 45W-tal), ill. hogy a matt FHD kijelző az 5480-ban van-e olyan jó (esetleg ugyanaz kerül-e bele), mint az 5470-ben? Merthogy 5480-at matt FHD-vel tesztelve nem találtam.
    A Dell oldalán erről semmi nem derül ki, a topicjában próbáltak segíteni, de ők sem találtak mást, mint én.
    Szóval ha valakinek mindkettő átment a kezén és van infója a kijelzőkről (meg a hűtés hangosságáról), az ne tartsa magában! :)
    PS, LR miatt lenne fontos a legkisebb kompromisszum a kijelzővel (de nem ebből élek), és a 7. gen. i5-öt is elviselném (a fejlettebb videó kódolás miatt), de ha nem akkora előny az újabb proci, akkor hajlok az 5470-re és a 6. generációra a biztosabb dolgok miatt. E6410-et váltana egyébként, szóval mindkét gép nagy előrelépés lenne (és masszívságban meg nagy hátraarc...).
    NBD garancia miatt mindenképp Latitude-ben gondolkodom, igaz, nem néztem utána, de nem tudok róla, hogy másnál is lenne ilyen (ha meg mégis, akkor meggyőzhető vagyok).

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

Új hozzászólás Aktív témák