Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Synology NAS
- OpenMediaVault
- Milyen routert?
- Windows 11
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordAndrew
tag
válasz Poplacsek #1788 üzenetére
A FreeNAS 7 telepítése a HP Microserverre mennyire bonyolult művelet? (Mindent felismer, next, next finish vagy kell valamilyen driver telepítés, parancssori mókolás, izébizé). Sajna csak a FreeNAS 8 -ról találtam jó videókat. A hetes mennyire jó (mennyire egyszerűen beállítható, konfigurálható)?
[ Szerkesztve ]
-
LordAndrew
tag
Alex91, köszi a válaszokat.
Furi, hogy a Microserver szoftveres RAID-del gyorsabb, mint a HW megoldást használó Synology.
Az 1GB RAM-tól picit tartok, mert már a 6 éves, meglehetősen elavult asztali gépemben is 2 giga van, ez meg Windows szerver lenne... Sajna a FreeNAS7-ről nincsenek jó videók a Youtube-on... A 8-ról egy csomó, de abban meg nincs built-in Torrent kliens, úgyhogy nálam felejtős lenne.
-
LordAndrew
tag
Visszatérő téma nálam ez a NAS. Már fél éve szeretnék, de még nem vettem... De majd most
Csináltam egy kis összehasonlítást a szóba jövő Synology cuccokról. Itt lehet megnézni: http://dl.dropbox.com/u/8675239/NAS.xlsx . A DS411j típus jött ki győztesnek, mert ennél a NAS-nál kapok a legtöbb redundáns tárhelyet a pénzemért. (Cserébe több a fogyasztása).
Az utóbbi időben viszont sokat olvasok (itt a fórumon is) a HP microserver megoldásáról, ami ugyanúgy el tud kezelni 4 diszket (igaz, csak szoftveres RAID5) és még olcsó is. Olcsóbb, mint az általam kiszemelt Synology NAS.
A kérdéseim,
-Olvasási, írási teljesítményt nézve melyik lesz gyorsabb (DS411j vagy Microserver+FreeNAS 7 ) - Mindkettőn 4*2TB lemez lenne RAID5 tömbben
-Van valaki, aki Windows-zal használja a HP microservert? (Mennyire jó így?) Nekem fileszerverként, FTP szerverként kéne üzemelnie és Torrent kliens is kellene rá.
-Mennyire bonyolult a FreeNAS telepítése, kezelése? (Én Windows-hoz értek, ahol könnyen meg tudnék csinálni egy fileszervert, RAID5-ös diszkekkel, Torrent klienssel stb, de azt gyanítom, hogy a gép teljesítménye nem lenne elegendő az Ablakokhoz)Előre is köszönöm a választokat,
A.[ Szerkesztve ]
-
LordAndrew
tag
Aki vett már DNS320-at, megmondaná, hogy hol vette (és mennyiért)? (Jó lenne egy budapesti bolt, ahova bemegyek, kifizetem, kijövök.)
-
LordAndrew
tag
válasz LordAndrew #613 üzenetére
Bocsi, kihagytam az alacsony fogyasztást a kívánalmak közül. Jó lenne, ha 20W alatt meg lehetne oldani a két lemez kezelését.
-
LordAndrew
tag
Szisztok,
régóta gondolkodom egy NAS vásárlásán, amivel az alábbiakat szeretném megvalósítani (fontossági sorrend):
-Családi képek/videók redundáns (hw tükrözés) tárolása - csak 2 lemezes jöhet szóba hw tükrözéssel. Sajna a 4 lemezesekre nem lenne pénzem.
-Torrent letöltés és seedelés (60/6 Mbit internet kapcsolatom van)
-Egyéb fájlok tárolása, otthoni fileszerverként üzemelés
-Internetes elérhetőség DynDNS-sel (FTP vagy web alapú fájl letöltés, esetleg streamelt MP3 lejátszás)
-Media streaming (nem tudom, hogy nevezik, amikor a megfelelő TV-ről/médialejátszóról lehet browseolni a gép tartalmát és a fájlokat onnan játssza le a játékos) - Ez opcionális (van HTPC és elsősorban arról játszom le mindent)Ami jó lenne:
-Megbízható legyen az eszköz (ne kelljen restartolni, ne kelljen hozzányúlni évekig)
-Csendes legyen
-Olcsó legyen (a keretem nagyon korlátozott, jó lenne, ha 20e körül megoldható lenne)
-3.5" merevlemezeket kezeljen (az olcsóbb)
-Támogasson 2*2Terás lemeztMiket tudnátok ajánlani?
Előre is köszönöm a válaszokat,
Andrew
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Magisk
- Bestbuy játékok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Synology NAS
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest