-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
turho
addikt
-
nagyúr
ugyan az mind 2ő, csak a drágábbiknál 1.db-ot önmagában meg tudod venni, az olcsóbbiknál minimum 3 terméket(lehet ugyan abból 3 vagy 3 eltérő) kell venned hogy megtudd venni, ezért olcsóbb.
Kobe nem csodakütyü de az említett xiaomi azok kívül hogy méri a hő és pára tartalmat semmi mást nem tud.
Ez azért egy komolyabb cucc, egyéb iránt amíg nem ismersz valamit nem illik véleményezni ha fingod sincs róla milyen és mit tud!Látom a Tuya/SmartLife témában is pont ennyire vagy otthon, totál fingond nincs mit lehet vele és mire jó! Szóval erről se kérnék vélemény nyilvánítást
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz DroiDMester #80352 üzenetére
Mielott a fenenagy szemelyeskedesben eleredne az orrod vere (lattam, az utolso par oldalon rendeztel par hudekurvaokos vagyok, itt mindenki mas a helikopter rampaget minden letezo temaban)…
A kollega altal linkelt tuya wifi homero _semmiben_ nem tud tobbet szenzorosan mint a xiaomi temperature and humidity clock
Ugyanezt a Tuya-t idehaza Gosund S6 neven is megkapod, talan max annyi a difi hogy az egyik usb-s, a masik ceruzaelemes, de annyira kulonboznek hogy a ket egysegnek meg a marketing fenykepei is ugyanazok….ha a zigbeere, vagy applikacios utemezett taskokra gondolsz, azt siman lehet ciaomi homeban is allitani
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Mintha egyszer azt olvastam volna, hogy gázmennyiség hiba vagy -eltérés tud ilyet okozni, de lehet, hogy más tünettel keverem.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
nagyúr
Semmi személyes nem írtam rád, nem is értem honnét veszed ezt?
Ellenben rólad ezt nem lehet elmondani! Szóval nehogy fordítva csattanjon az ostor!
Amúgy meg látom rájöttél a lényegre félig meddig, igen az automatizációra gondoltam, meg arra hogy ezt lehet kalibrálni a saomit meg nem, ebbe 3db AAA elem kell a saomiba retek 2032. amit 3havonta cserélhetsz, ez meg elmegy 1,5.évig egy garnitúrával, vagy teszek bele AAA aksikat azzal is hibátlanul működnek, és semmibe nem kerül a tápellátás!
a cuccaim 95% mind Tuya-SmartLife kompatibilis, szóval a saomi home-al kitörölhetem a popómat, tehát még1 ok hogy ne olyan kacatot vegyek(amúgy van belőle pár darabom)
És minek vegyek itthon 6-7.e ért Gosund S6-ot, mikor aliról 3.db-ot veszek annyiért!
-
prisz
aktív tag
válasz Motion_Blur #80356 üzenetére
Akkor kérjél máshonnan ajánlatot. A webklímánál szereléssel, 360k-ért, 2 héten belül felrakják.
-
Kobe
veterán
válasz DroiDMester #80357 üzenetére
Ket szinte teljesen ugyanolyan platformot hasonlitasz egymashoz, abbol kiindulva hogy alapbol nem kompatibilisek egymassal, es neked X marka van, akkor az Y biztos csak szar lehet.
Kb mintha egy apple airpods pro 2-re mondanad, hogy egy szar wireless fulhallgato, az alapjan hogy csak apple cuccokkal mukodik, kozben az egyik legjobb in-ear fulhallgato….
Egyebkent a xiaomi kompatibilis a tuyaval, a xiaomi home appba be lehet integralni mint harmadik feles cuccot (ez valamelyest meg regio/nyelvfiggo az appban), illetve van xiaomi hub is, ami a zigbee kompatibilitast is megoldja
Ettol fuggetlenul a smart home era ahogy van egy kibaszott nagy vicc, xiaomi, samsung, tuya, neadjisten Google Home Assistant vagy Siri interkompatibilitassal megspekelve.
Egy opensource, fuggetlen platform kellene valamilyen standard alapjan, es mindegyik gyartonak azt kene implentalni, vagy nem kapnak CE jelolest pl.
Egybol megoldodna az osszes ilyen. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz DroiDMester #80344 üzenetére
Ez a gagyi, akkor lemegyek a szintedre....
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Máté94
addikt
válasz Motion_Blur #80356 üzenetére
Kellemes.
Esetleg a 3,5 kW-ra is érdemes rákérdezni. Mivel úgy emlékszem tetőtéri szobákról voltak szó, oda lehet kevés a 2.5 kW. TeeJay is úgy emlékszem azt ajánlotta.
-
titán
válasz DroiDMester #80352 üzenetére
Oksi, köszönöm szépen!
-
prisz
aktív tag
-
BBéci
legenda
Ugyanez a tapasztalatom és egyetértek.
Amikor valamelyik fokozatot kiválasztom, az fix és csak a befújt hőfokot variálja a klíma.
Auto esetén értelemszerűen a mókuskerék fordulatszámával is játszik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
titán
Itt írtam is erről, hiába állítok be bármilyen alacsony hőmérsékletet, csak annyi hűtőközeget enged a beltéribe, ami el tud párologni. Ahogy növelem a fordulatszámot, úgy pörgeti fel a kompresszort. Ennek így kell működnie szerintem, hiszen nem véletlenül korlátozom a ventilátor fordulatszámát.
[ Szerkesztve ]
-
jbl
aktív tag
Magyarországon csak szerelő tud klímát venni ,igaz?
bemegyek megveszem felszelem verzió nem játszik? -
Kobe
veterán
A megveszed resze meg mukodik, a felszelessel mar lehet nehezen boldogulna a konyhakes
amigy megveheted, fel is rakhatod magadnak, csak ugrik a gari ha barmilyen problemad van. A gatanciahoz kell a kekkartyas szaki altali beuzemeles, ugyanugy ahogy a fozolapokhoz elektromos konyhagepekhez a villanyszereloi uzembehelyezeses -
prisz
aktív tag
Egy klímánál a hőmérséklet amit beállítasz a fö prioritás. Ennyi. És ez így van jól. Mi az istennek állítasz be akár 22 fokot, ha a manuális alacsony fordulatszám miatt a büdös életben nem tudja szerencsétlen elérni a beállított hőmérsékletet? És akkor még egyszer. A midea oadis is beállítható silent mellett fix ventillátor fordulatszámra, de értelmét nem látom.
-
Lorden
senior tag
Jah, ez a lényeg, hogy a cél hőmérsékletet elérje minél hamarabb és ott tartsa némán.
Oasisnél a tartás a legnémább és a legcsendesebb, addig fölösleges babrálni és beavatkozni.
Egyszer nem használtam se silentet, se fix ventit, semmit, mert ha eléri a célt, 1,5 méterről nem hallani. -
jbl
aktív tag
-
turho
addikt
válasz FerNandor #80354 üzenetére
Másban nem tűnt fel, hogy gond volna. Szépen hűt amit kérek. Csak fura az egyenetlen járása, nem mindig van mondjuk ez a jelenség.
Milyen tünet lehet még, ha nem stimmel a gáz? Felszerelése óta csinálja ezt enyhén néha. Nem rém zavaró, de feltűnt.
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
addikt
válasz misimagaki #80340 üzenetére
Új aliexpress fiók regisztrálásával welcome giftként:
Subtotal HUF467.05
Shipping Free shipping
Total HUF467.05
VAT includedRyzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
titán
Ha én beállítom 25 fokra és kettes ventilátor fokozatra, akkor a klímának az a feladata, hogy addig menjen kettes ventilátor fokozattal, amíg 25 fok nem lesz. Ilyen egyszerű. Ha ez sosem sikerül neki, az a felhasználó problémája, de akkor sem bírálhatja felül az igényeimet. Ennyi erővel önhatalmúlag módosíthatná a beállított hőmérsékletet is.
-
addikt
válasz misimagaki #80377 üzenetére
Amíg be nem jelentkezel ennyit mutat a linkeden. Miután belépsz megy fel az ára, mert már nem jár a welcome gift, de frissen regelt fiókban ennyiért adja.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
titán
Szerintem ez nem gond, mivel én ezt állítottam be. Ez így a jó. Ha automatára állítom, akkor úgy állítja magának, ahogy jónak látja.
Amúgy én automatán használom, hibátlanul teszi a dolgát. Ha szükséges, bepörgeti magát, egyébként hangtalanul elvan.
#80380prisz Szerintem az úgy a jó, ahogy silent üzemmódban működik, érdekes, hogy a másiknál nem. De a lényeg, hogy a felhasználó tudja úgy működtetni a készüléket, ahogy az neki megfelel.
[ Szerkesztve ]
-
turho
addikt
Nálam gyorsan változtatgatja a fordulatszámot amikor rájön a hoppá. Pár másodpercenként fel-felpörög egy kicsit.
(Lehet hogy kitakarítom újra, bár májusban megvolt, illetve mindig is csinálta néha...)
[ Szerkesztve ]
-
prisz
aktív tag
Szerintem is. Silent-ben manuális az egész. És van rajta Night mód is, na az tök más. Az emelgeti óránként a hőmérsékletet. Az pedig, hogy a ventillator 1-es, 2-es vagy esetleg 3-as fokozat, az oasis-nál értelmetlen megfogalmazás, mivel 1-100--as skálán lehet állítani a ventillátor fordulatszámot.
-
isti732712
aktív tag
-
MaxxDamage
félisten
válasz isti732712 #80384 üzenetére
Azt meg hogy!?
Az csak úgy nem esik le... szerintem.?!?Nálam az oldalra mozgó lapátok nem indultake, de nem is volt velük gond, csak nem jól használtam!?!? Sebességen növeltem és el is indult.
A szag is amit tol ki magából az főként felhasználói ráhatás következménye lehet. 🤭😆
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
rmihaly
tag
Ingadozó ventilátor sebesség adódhat:
- mókuskerék elkoszolódásától
- mókuskerék kiegyensúlyozatlanságából (kitört lamellák, hiányzó kiegyenlítő súlyok stb.)
- motor fordulatszám érzékelési hibából
- munkakondenzátor hibából (AC motor esetén)
- vertikális légterelés változása miatt változó hang érzékelhető! De nem változik, csak a kifújt levegő irányváltozása miatt bekövetkezett nyomásváltozást halljuk!Motor fordulatszám érzékelési hiba:
- vezeték hiba
- csatlakozó hiba
- csatlakoztatás hibája (értsd: nincs megfelelően rádugva a csati alaplapra)Ha ezeket mind átnézted, akkor utána lehet motor vagy alaplaphibára következtetni.
-
turho
addikt
válasz rmihaly #80386 üzenetére
Lesz egy alapos körbejárás akkor, thx amúgy semmi nem mozog, fixen egyfelé fúj, utálom ha bármi sweepel csendes, full simán jár, minden lamella megvan. Csak hallani hogy ingadozik, mint ahogy a szél fúj.
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz MaxxDamage #80385 üzenetére
csak úgy nem, mert letört, a másik vidiben benne van
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
-
Aszi123
tag
válasz isti732712 #80384 üzenetére
Két mondatban ideírhatnád a megoldást. Nem szívesen dobnék 22 percet..
-
patex1983
őstag
Van itt egy szaki, aki most pár napja nem aktív, de ő tanácsolta ilyen esetben a cserélhető szűrők tisztítását.
Gree SmartR-nél volt hasonló jelenség egy másik fórumtársnál. A magyarázat az volt, hogy a poros szűrőn keresztül nem tud annyi levegőt beszívni, mint amennyi kellene neki, emiatt vannak ilyen széllökés szerű jelenségek.X
-
isti732712
aktív tag
És az miért van hogy alaponpötyög a kompressor,de elérte bőven,már túl is hűtött,de nem kapcsol ki?
Mármint a beállított értékkel ellentétben 2-3 fokkal túlhűt.
[ Szerkesztve ]
-
Aszi123
tag
válasz isti732712 #80393 üzenetére
A leesett lapátra gondoltam. Ha csak 1 fokkal megy alá, akkor az késleltető. Ha többel , akkor meg fasza a vezérlés.
-
nagyúr
válasz isti732712 #80394 üzenetére
Ezt nemrég kibeszéltük már sz.tem!
Tegyél az SDU tetejére egy hőmérőt, meglátod ott pont azt fogja tartani amit beállítasz +/- 0,3.fok
Amúgy nagyban függ a hűtött légtér nagyságától is, meg attól is mennyire erős fokozaton van a venti
De ezek nem csak a polar-ra igazak, nálam a 2.db DAIKIN is pont így viselkedik!
Van hogy beállítom 23.ra és még 21.nél is tolja a hideget és nem akar leállni, ez általában akkor van ha nagyon alacsony fordulaton járatom a ventit, és nem tud kellően cirkulálni a hideg levegő, nálam elég nagy a belmagasság 3,3.méter, a beltérik 2,5.ön vannak kb így van a beltérik felett egy elég nagy légtér ami melegebb mint a beltérik alatt lévő, és ha alacsony fordulaton járnak a ventik oda fel nem jut a hidegből így azt érzi hogy még hűtenie kell, legalábbis erre tudok csak gondolni!
érdekességnek itt van 2 kép 24,5.re van állítva a hőfok az SDU-n
klíma teteje
és a konyha ami az SDU-tól kb 5.méterre van
4.órakor volt egy kis főzőcskézés ott azért ugrott meg kicsit a hőfok
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz DroiDMester #80396 üzenetére
Köszi!
Itt kicsi a légtér az lesz a bibi,nálam nincs meg a 2.70 csak 225 van bel magasság.
tettem a tetejére ott 23 van, a klíma beállításom pedig 25c
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hardcore café
- Külpolitika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 7
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hálózati / IP kamera
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest