-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz K1LLMy53Lf #46800 üzenetére
Nekem Daikin FTXF35A van és második klíma is ugyanilyen lesz😉 Lehet fapados távirányító jár hozzá meg nincs tele extra funkcióval de legalább halk a beltéri és kültéri is
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
DithenS
senior tag
válasz TeeJay #46801 üzenetére
Akkor miért ajánlasz hangosabb klímát, főleg hogy neked nem is olyan van? Nem értem :/ Meg ha nem fűtésre kell, akkor miért comfort x-et ajánlod? A leghangosabb klíma szinte a Grre-nél… Ott a Pulse vagy a G Tech ha halk kell és elég a hűtésre. Akkor már legalább ezt a kettőt írd, vagy ami neked van.
Mert ha csak hűtésre kell, akkor arra a Daikin a jó. Nálam csak fűtés miatt esett ki, mert botrányosan alacsony a teljesítménye hidegben. Nameg a csapágy se nagyon bírja, ha tartóssan fűtenek vele, bár ez olcsón javítható. De hűtésben nincs párja ár érték arányban![ Szerkesztve ]
-
DithenS
senior tag
válasz TeeJay #46803 üzenetére
Sensira egy árban van szinte a comfort x-el. Most 20.000Ft a különbség, annyi felárat megér. De szerintem alkudni is lehet a Daikinból. Szóval szerintem ha hűtésre kell, akkor tényleg a Daikint ajánld, ami neked is van. Olyant ne sózz rá senkire, amiben nincs igazán tapasztalatod. Mert oké hogy tesódnál vagy rokonodnál van, de azért az akkor sem olyan.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz spileraaa #46766 üzenetére
Csökken az esélye, de így sem kizárt az egy splitnek. Kollégámnak azt ajánlották, fentre egy 3,5es, lentre egy 5kW-os kellene. A lépcsőfordulóba fentre tette a 3.5-est, az volt az első. Két éve üzemel, és nem kell a másik lentre, főleg nem 5kW-os. Egyenesen állítja, a szobák felé fúj, (asszem Sensirája van) de úgy hogy egész nap megy, lent is jó időt csinál.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Strezi
őstag
válasz DithenS #46802 üzenetére
Ezt a gyakorlati tapasztalatok alapján is megtudom erősíteni. Mivel kb. nyoc éve és harmadik klímával fűtök, a Sensira nem győzőtt meg. Kipróbáltam, ment fűtésben pár hetet egy új lakásban, ahol költségmegosztós, elzárható amúgy a fűtés. Csak lehellte a meleget, sem komfortos sem hallk nem volt.
Hűtésben viszont két éve tökéletes, megy folyamatosan, észrevétlen, pedig van dolga rendesen a körbenapozott, minimálisan árnyékolt nappali konyhában.Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz TeeJay #46801 üzenetére
Igen, ez van a linkelt hsz-edben is.
De pont emiatt kérdeztem, mert nem igazán értem, hogy az általam megadott klímák között ott van a Sensira is, erre te ajánlottál nekem egy ComfortX-et úgy, h nem sokkal később azt írod, hogy akinek halk kell ne azt rakasson.
Amikor pont az egyetlen/legfőbb szempont, amit kiemeltem, hogy halk legyen.
Majd változtatsz g tech-re, amivel elmondásod szerint gyakorlati tapasztaltod nincs és ~1éve még szarkasztikusan beszéltél róla.Szóval minden támadó szándék nélkül érdekelt volna, hogy: miért?
Mert ez így, ebben a formában nagyon promó dumának tűnik a valós segítség helyett"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Atomgeszi
veterán
válasz K1LLMy53Lf #46808 üzenetére
Szerintem azért, mert, ha itt valaki japánt mert ajánlani, hogy az biztos halk, azt elkezdik tűzben elégetni. Ha meg ajánlja valaki a comfortx-et, akkor meg kibújik a szög, hogy hát jó áron van csak éppen halknak nem nevezhető.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
MaLacccKa
csendes tag
Sziasztok!
Klímát szeretnék szereltetni családi házba (mily meglepő)
Egy ismerős cég, akikkel egyéb téren együtt dolgozunk, NORD klímát ajánlott, egészen pontosan ezt a típust: https://klimanord.hu/images/NWH18QD-K6DNA5B-katalogus.pdfMI a véleményetek úgy általában a NORD klímákról illetve ezen felül erről a konkrét típusról?
Próbáltam visszaolvasni, de NORD-ról elég kevés a bejegyzés és azok sem túl frissek.Köszönöm a segítséget!
Ui. Több készülékről lenne szó, ez csak az egyik
-
félisten
ha halk és jó minőségben viszonylag olcsó kell, első sorban hűtésre és belefér az árba, ne gondolkozz sokat a Sensira most ami biztosan nyugodt szívvel ajánlható. persze hibák előfordulnak ott is és a szerelésre mindegyik klímánál oda kell figyelni, mert ha szarul van eltéve akkor igazából vehetsz 1 milliós klímát is.
Ez nem azt jelenti, hogy más klíma nem lehet jó,de ezzel sok embernek van tapasztalata és ha valaki viszonylag biztosra megy akkor ezt az ajánlást kapja főleg hogy hűtésre megy, nem fűtésre mert senki nem azért jön ide, hogy arra kapjon tanácsot, hogy kísérletezzen a pénzével.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Sisco2
tag
MSZ/MUZ-HR35VF -et rakatnék, nagyon halk a legalacsonyabb fokozaton talán az egyik leghalkabb klíma. Tegnap fél napot tesztelgettem apámnál, én a kisebb HR25VF -et veszem majd valószínű a hálóba. Kültéri kompresszora is ezeknek a Mitsuknak nagyon komolyan körbe van hangszigetelve.
MSZ/MUZ-HR25VF 11:30 körül látszik
Mitsubishi Electric MSZ-HR25
8:27 -nél. Az egyik leghalkabb klíma amit mértek.[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
köszi a választ. ebbe a japán+halk->tűzön égetik kombóba nem futottam bele, pedig elég sokat nézelődtem a topikban, igaz célirányosan, adott típusokra keresve.
Nagy általánosságban, ahogy ez az összefoglalóban is ki van emelve, a japán cuccok vannak ajánlva, mint megbízható, jó minőségű cuccok, ezért válogattam le az ajánlatokból azokat.
Ugyanakkor nem értek hozzá sajnos, tapasztalatom meg főleg nincs ezekkel; emiatt is kértem segítséget. Ez ugye azt is jelenti, hogy egyáltalán nem zárkóozom el attól, hogy ne japán, hanem kínai, koreai stb klímát vásároljak, amennyiben megfelel az elvárásainknak.
(ahogy nagyon sok embernél, nálam is) az ár/érték arány nagyon sokat nyom a latba, tehát, ha egy Gree tudja azonos/jobb árban azt, mint egy Daikin és még van hozzá pár extra, kényelmi funkció is, akkor nem zárkózom el attól, hogy megvegyek a Gree-t.de ami tényleg fontos:
- halk legyen... a szélzaj nem zavar természetesen, illetve egy konstans motor/ventihang stb... de ha kattog, recseg, ropog stb kellemetlen hangokat ad ki, az igen... illetve a szomszédokkal is szeretnék a jövőben is jóban lenni, így mindenképpen olyat szeretnék, aminél a kültéri is "néma",
- support, javítás, alkatrészellátás jó/problémamentes legyen.nem tudom sajnos, hogy melyik márkák felelnek meg az utóbbinak a japán klímák közül, de feltételezem a Gree jó ilyen szempontból? (legalábbis az alapján, hogy mennyire agyonpromózzák és most 10év garanciát is vállalnak)
azt tudom, hogy sok múlik a szerelésen, ezért is tervezzük olyan céggel szereltetni, akiknek kimagaslóan jó az értékelése ilyen szempontból, de köszi, hogy kiemelted azért
egyébként tetszetős ez a g tech cucc, (illetve az amber royal is, bár ez utóbbi nekünk totál felesleges lenne) csak tényleg jó lenne tudni, hogy valóban "anyagból van" és nem csörög/zörög a burkolata stb-stb... (persze ezt jó lenne tudni a többi, japán cuccról is, mert nem igazán találok róla infót... és sajnos bennem van a"félsz", hogy itt is előfordulhat, mint bármely más területen, hogy a nagyobb/nevesebb gyártók az alsóbb árkategóriában csak jelen vannak, de inkább a név, ami eladja a termékeiket, mintsem az ott produkált minőség)
(sry, ha esetleg kusza lett, meló közben próbálok meg írni )
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Atomgeszi
veterán
válasz K1LLMy53Lf #46814 üzenetére
Mennyi a keret?
"(legalábbis az alapján, hogy mennyire agyonpromózzák és most 10év garanciát is vállalnak)"
Ez szimplán csak annyit jelent, hogy jó a marketingjük..
Bár mondom, amiket én eddig hallottam Gree szerelőkről.A Gree gyártja a Daikint.
A Daikin egy orosz márka
A Gree ugyanaz, mint a Daikin, egy gyárban készülnek csak olcsóbban adják.
2019 óta közösen fejleszt a Gree és a Daikin.A Gree szövege meg, hogy a világ harmadik klíma gyártója meg onnan köszönheti, hogy aránylag jó support van mögötte, rengeteget eladnak és sok telepítő állt be mögéjük, ugyanis a magyar árérzékeny.
Ha valamit megkap 10 ért olcsóbban és megkajálja a dumát, hogy ez ugyanaz, csak jobb és olcsóbb, akkor azt veszi.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
veterán
válasz Dißnäëß #46815 üzenetére
Beltéri.
Nyugodtan lehet az összes beltérit zsírozni egy idő után, mert én még olyat nem hallottam, aminél ez idővel ne lett volna gond.
Persze néhány beltéri amilyen hangos, meg se lehet hallani ezt a hibát.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
félisten
válasz Dißnäëß #46815 üzenetére
Szia Beltériben kell, érdemes megcsinalni.Nalam teljesen megszunt minden mellék zaj, halk zakatolas lassú fordulaton, ami volt az eltűnt. Tényleg mint egy fuvallat, úgy megy. Mondjuk azért elég gáz hogy egy 400 ezres klímanal 20 forinton múlik a dolog,de ennél nagyobb gondja ne legyen, hogy 2 évente kap egy kis zsírt.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Tényleg az van, hogy japánoknal is lehet hibás termék. Ha halkat akarsz, minőségit, de viszonylag olcsón akkor Daikin vagy Mitsut nezelodj belépő modellekben, ha belefer.A náluk megadott értékek megfelelnek a valóságnak igaz a hangzatos csicsa funkciók zöme nincs, de cserébe megbízható halk konstrukciok, amik teszik a dolgukat. Daikinhez a WiFi modul kb +12 K, Misuhoz lényegesen drágább, már ha szükséged van rá.
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Atomgeszi #46816 üzenetére
persze, jogos. tisztában vagyok vele, h marketing duma, csak arra gondoltam, hogy az alapján, hogy mennyien forgalmazzák és hogy ilyen módon próbálják azt mutatni, hogy mennyire bíznak a termékeikben, talán van esély arra, hogy a cserealkatrész support jó.
sajnos szinte teljesen vakon vagyok ebben a témában, amit nagyon nem szeretek (én tipikusan az az ember vagyok, akit az eladók nem igazán szeretnek, mert 20x átgondol mindent és körbejárja a témát, mielőtt választ... ugyanakkor van sajnos jelen pillanatban egy kis időnyomás is, más okokból... szerencsétlen helyzet :/ ), de nekünk sosem volt még klímánk, a melyóhelyeim ipari cuccok vannak/voltak.. és ez ugye nem egy olyan dolog, amit az ember 1-2 évente cserél, szóval ismerősi/bizalmi körből is nehéz infókat gyűjteni... főleg, hogy évente (rosszabb esetben akár batch-enként is) vannak fejletészek/változtatások.
természetesen én is árérzékeny vagyok, no nem annyire, hogy 10k különbség miatt ilyen árnál kockáztatnék...ebben az ársávban 3-40ks határon belül a jobban alátámasztott/"biztosabbat" venném.
összegre 260-280as sávban nézelődtünk (csak készülékár, szerelési stb költségek nélkül), de ahogy ezt fentebb is írtam: 350kig ha van megbízható/biztosan jó, akkor megoldom, hogy beleférjen.
egyébként 350kig, amit találtam az a Panasonic KIT-Z35-XKE, de korábbi éves modellekről vannak itt nem feltétlenül jó vélemények, illetve a pana-ról általánosságban írta 1-2 ember, hogy a supportja nagyon rossz... ugyanakkor azt nem tudom, hogy ez utóbbi valóban a gyártó hibája (tényleg körülményes velük a garancia, rossz az alkatrészellátásuk stb) vagy az adott forgalmazóé.
[ Szerkesztve ]
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Atomgeszi
veterán
válasz K1LLMy53Lf #46820 üzenetére
Minden szentnek maga felé húz a keze..
Én már eleve a nyers hangértékek alapján elvetettem a Gree-t.
Nappaliba, konyhába, stb. helyre elmegy szerintem, meg, ha nem használod éjjel, és nem akarsz mellette aludni / vagy pedig nem zavar a hang, akkor nyugodtan fel lehet rakni, ha szűkös a büdzsé.
Ha valóban halkat szeretnél, akkor válassz, Daikin Mitsu Fujitsu Panasonic vonalon.Nekem a comfort X elődje van 2 készülék is, nappaliban meg étkezőben. Elmennek, hűtenek, nem túl komfortosan, mert állandóan 2-3 fokkal a helyiség valós értéke alá hűtenek, a kültéri rezegteti a falat, a beltéri hangos, az éjszakai mód, vagy sleep mód nem csinál semmit. Persze ez 2018-as készülék. lehet, hogy az újabb jobb, nem tudom.
G-tech érdekes lehet, de az árukeresős egyik vélemény alapján ugyanaz, mint a comfort X. Tehát a pali azt írta, hogy van neki egy comfort X meg G-tech, de külsőn kívül semmit nem vesz észre változást.Pedig az egy ígéretes készülék lehetne, ha valóban tudná a 19 db éjszakai módot, meg a sok sok dolgot, amit leírnak.. de élőben senkit nem tudok, akinek lenne.
Comfort X-et már linkeltem ide egy fb hozzászólást is ahol szidták, hogy hangos.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
őstag
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Atomgeszi
veterán
Amúgy a Panasonic fűtésre optimalizált klímákról miért írnak összevissza?
Vegyük pl. ezt az oldalt: [link] Itt nagy betűkkel hirdetik,hogy -35 fokig fűt.
A hivatalos adatok meg csak -25 fokig írják: [link]
Másik oldal szintén csak -25 fokig írja: [link]Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
tothm1991
csendes tag
Sziasztok! Ismét lett egy kérdésem
Mivel konkrétan fűtésre is szeretném használni a klímát, eddig magasabb árkategóriában a Panasonic KIT-NZ35VKE Nordic-ra gondoltam. De fentebb olvastam a Mitsubishi MSZ/MUZ-AP35VG-t is ajánlottátok fűtésre. A kettő között érdemi különbség? Pro-kontra? Az árazás tuti, a Mitsu olcsóbb. Gondolkozok még Hisense Pro Energy-n, meg C&H Artic-on, mert a Pana szinte túl van a kereten de ha a Mitsu hasonlót tud, akkor máris jobb az árfekvés. Köszi! -
prAet0r_
csendes tag
Sziasztok!
Daikin FTXF25A klímám van, a távkapcsoló hozzá ARC470A1 típusú.
Hogyan lehet átállítani a hőmérséklet beállítást celsiusról fahrenheitre? Kerestem a topikban, de a mode+temp- és a temp+- gombok 5 mp-ig tartó lenyomása sem segített.
Köszönöm előre is!
-
MC Pite
veterán
válasz Atomgeszi #46823 üzenetére
Másutt is állandóan ez van, excelbe szedtem össze több modellt, és gyakorlatilag a gyári adatoknak lehet hinni (néha azoknak sem a tesztek alapján).
De miután megtaláltad a gyári adatokat az NZ**-VKE klímákról, sztem nincs több kérdés .tothm1991: Árukereső szerint 10.000Ft különbség van a legolcsóbb helyek között (micu VG és pana NZ).
Ellenben a micu -15°ig fűt... Emlékeim szerint a HZ végű (MUZ-LN35VGHZ, 3,1kW@-25°) mitsubishi lenne a Nordic párja. Ha így van, az kb kétszer annyiba kerül...C&H ár/kW-ban jó, egyéb tapasztalatom nincs vele, de a rokonait végül elvetettem itteni tapasztalatok alapján (Amber Royal, illetve már csak U-Crown elérhető; szabályzási finomság, fűtési hang miatt esett ki nálam, plusz a U-Crown és a pana között már nem nagy a difi, szintén árukereső szerint kb 10.000Ft). Nekem májusban 430ért hozták a panát (vidéki cég, nyilván nem a legolcsóbb ár, de közel vannak).
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
TeeJay
félisten
-
lacy027
tag
válasz teszt345 #46805 üzenetére
Sok klíma esetében túlhűtéskor, mikor a beállított hőfokot túllépi negatív irányban a hőmérséklet, lekapcsol a kültéri de a beltéri ventilátor megy tovább. Az FTXF alapból nem ilyen, a kültérivel együtt leáll a beltéri is. Kinek mi a szimpatikus, néhányaknak (velem együtt) ez nem tetszett. Link
-
TeeJay
félisten
Ismerősi körben akiknek felraktak már öcsémék klímát hiába ajánlotta a Daikin-t nem mond nekik semmit, drágább is picit a Sensira és fapadosnak látják a távirányítót is meg a tudást is. Ugye nincs jobbra-balra motoros legyezés, nincs benne wifi nincs hőfok kijelző LED meg csomó francos dolog, viszont egyvalamit nagyon tud, gazdaságosan és kussban hűteni. Ez kül és beltérire is igaz. Aki meg tegnapra akart klímát annak az ár számít ezért van hogy főleg Gree-t raknak tesómék mert a LOMO is jó mindenkinek úgyse tudják mi a halk míg nem volt Daikin-juk, esetleg páran ComfortX-et kérik de a halkabb Gree-t sem fizeti már meg senki. Mondanám igénytelenek, lényeg hogy naponta 2-3órát benyomja hűteni és arra bármi jó.
Szóval én ha ajánlani fogok kb. Gree Syen Polar téma lesz, maximum megkérdezem hogy hajlandó-e fizetni minőségi Daikin-ra a halkság miatt cserébe csilivili funkciók nem lesznek, talán páran hinni fognak nekem miért FTXF van nálam is
Pedig én aztán a rossz alvó mintapéldánya vagyok, sem zaj sem fény nem lehet mert felébredek és nem tudok már vissza aludniPotyára meg nem kell ajánlani a Daikin-t mert aztán megkapja a szerelő hogy fapados izét vitt neki, se wifi se semmi extra, sokan úgysem értékelik mi a halk mert nyomja pár órát auto módon és csá.
Face csoportban volt olyan nő aki írta hogy 28fok van klíma mellett neki. Mondtam csókolom hűtésre kellene állítani 23-24fokra meg adni neki ventilátort. Hát ő csak bekapcsolta meg ki nem nyúlt semmihez nem ért hozzá. Kiderült auto funkciós 28fok auto ventilátor módban volt, ennyire nem tudják mi a klímázás
Másik fickó Polar-t rendelt, beírta este benyomja fél órára, lehűti a levegőt 24fokra aztán kinyomja mert elég neki az. Hát végülis rövid időn belül újra 30fok lesz de a lényeg hogy jól megy nála a Polar és halk és legjobb klíma[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz TeeJay #46830 üzenetére
Daikin fan coil és külső egység is elég halk szerintem bár még nem élek benne de párszor bejártam már és nekem az jön le hogy elég halk.
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
TeeJay
félisten
válasz DamianB #46832 üzenetére
Direkt teszteltem most hogy voltak a 40fokos melegek, 60nm panelt nyitott ajtóval körbe hűtöm igaz olyankor a 18nm erkélyes szobában 20fokra van téve 5-ös ventilátorra de a kültéri még úgy sem volt hú de hangos, szomszédnak a rozsdásodó Fisher alapjáraton is traktor hangon kerregett a Daikin meg vígan bírta. Nem tudom mikor hangosodna fel hűtés módban, talán ha lenne kint 44fok és bent powerful-t nyomnék neki
-
PainKiller13
őstag
válasz Remekelek28 #46787 üzenetére
Olajat finomít.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz TeeJay #46830 üzenetére
Értem és köszi a kimerítő választ.
ugyanakkor most ezt picit sértőnek éreztem, hogy azt feltételezed róla, hogy nem körültekintően szűkítettem le a listát, tehát nem vagyok tisztában az adott készülékeke tudásával (pl h a Daikin egy "fapados" modell)természetesen megértem, hogy a legjobb mindenkiről azt feltételezni, hogy full hülye és totál nem ért hozzá, én is ezt szoktam, ha tanácsot kérnek/adok valamiben, de amikor valaki konkrét típusokat kérdez, hogy azok közül melyik megfelelő xy dologra/igényekhez és ajánlasz egy teljesen mást, akkor az illető szerintem joggal feltételezi, hogy az ajánlott típus veri a többi, kiválasztott típust. És ez, így, ilyen formában teljesen félrevezető. ezzel SZVSZ sokkal jobban félre lehet menni, mintha a felvetett típusokról mondanál véleményt, kiegészítve 1-2 fontos infóval ("...de a Daikin-nál vedd figyelembe, hogy nagyon fapados...")
de akkor összegezve, hogy jól értem-e... lényegében egyik, általam felsorolt klíma sem lenne rossz választás?
- Panasonic KIT-FZ35-WKE 214k
- Panasonic KIT-TZ35-WKE 269k
- FUJITSU ECO 3,4 kW ASYG12KPCA / AOYG12KPCA 270k
- MITSUBISHI 3,5 kW MSZ/MUZ-HR35VF 255k
- DAIKIN SENSIRA 3,5 kW FTXF35A / RXF35A 286kmivel hibás termék bármelyik gyártónál előfordulhat (ez ugye egyértelmű), de egyik típusnál nem áll fenn, hogy rossz lenne az anyaghasználata és zörög/sípol stb esetleg törik/szétesik, és egyik márkánál sincs gond a supporttal?
Köszönöm egyébként a sok segítséget mindenkinek
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz K1LLMy53Lf #46835 üzenetére
Ebből én a Sensira-t venném egyértelműen, Gree és társait csak azért említettem hátha a több funkció lényeges és a szuper halk üzem kevésbé. Csak azért írtam mert nem láttam a listában
-
mpo
veterán
válasz K1LLMy53Lf #46835 üzenetére
Hátha ez segít a döntésben.
[link]
Nekem a DAIKIN SENSIRA 3,5 kW FTXF35A van egy éve, feleségem alszik vele, egész nap comfort módban megy 24 fokon.
A Hitachi Air Exchangert váltotta 12 év után, ez szar, mondta a feleségem, amikor meglátta a Sensirát.
Azóta megváltozott a véleménye, barátom is ezt választotta a tanácsomra.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
elfelejtette
veterán
Egy elméleti kérdésre keresnék választ:
A C&H klímával az ötödik szezont készülünk fűteni. Őszre meglesz a nyílászáró csere műanyagra a kis 30m2-es zártkerti házunkon. Szeretnénk jövőre venni egy újabb klímát, és a házat is bővítenénk majd kicsit. Kb. 50m2 lesz az alapterület, és természetesen elég tagolt. Érdemes venni mondjuk egy Amber Royalt, ami biztos megbírkózik majd a megnövelt alapterület fűtésével is, vagy inkább 70eFt-tal olcsóbban egy belépő kategóriás Fujitsu-t, és a két klímával megoldani a fűtést? Persze üzembiztosabb a két klíma használata, addig oké. A dilemmám az, hogy egy alap Fujitsu KPCA is 270eFt+szerelés, ami eleve nekem rengeteg pénz, egy évig kell spórolnom, hogy összegyűjtsem, és ehhez képest a plusz 70-ért már megkapnám a Royalt, ami mellett tuti kisgatyában mászkálnánk. Anno is sokat idegeskedtem, hogy bár örültünk, hogy megkaptuk a C&H-t 160-ért, mert azt ajánlgatta a klímás, de 60-nal többért egy akkori belépő szériás Fujitsuval sokkal-sokkal jobban jártunk volna...
Mod. A Sensira 285+szerelés lenne, az még közelebb van árban a Royalhoz...
Mod2. Nem a hálóban lenne egyik klíma sem, akkor se, ha a két klímás felállást választjuk, tehát a hang nem elsődleges.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Gree Lomo Plusz klímám. Hűtésnél, nem autó üzemmódban, tehát pl Low vagy Medium fokozatban a ventilátor fordulatszáma ingadozik, lelassul aztán felpörög. Nem annyira nagyok a kilengések, de elég ahhoz hogy már kicsit zavaró legyen.[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
rmihaly
tag
válasz elfelejtette #46838 üzenetére
Szia!
Hőigényre kell szamolni.
Nekem 50m²-re -11C-nél ~3600W a hővesztességem ( kisméretű tégla 50cm fal, szigetelt padlás). Ennél célszerűbb 1,5-2x nagyobb kapacítással rendelkezni, akkor hidegben is fel tud fűteni a gép.
Nekem 2db 3,5kW-os gép még szigeteletlen padlással is befűtött (bár sokat fogyasztot ) -
MC Pite
veterán
Ismerősnek panelbe kellene klíma.
-hűtésre, 2-2,5kW körül (árnyékolás van), eléggé vissza tudjon szabályozni (csecsemő lesz ott a nappaliban, ahol a klíma is lesz)
-halk legyen
-előny, ha vagy wifis, vagy csipogás nélküli távirányítós
-lehetőleg oldalra is tudja terelni a levegőt.Mideát ajánlottak nekik, típust még nem mondtak.
-Breezlessel van itt tapasztalat? Ebből csak 3,5 van, a Mission meg kifutó?
-Mission csak szárítás végett tolja sokáig a ventit, vagy sose áll le?
Midea appnál csak nálam sikerül hatodjára felhúzni? Eközben kétszer megnyomni más gombot?-Alternatívák?
G-Tech 2.7, TZ20-WKE, Z-20XKE Etherea, valamelyik (melyik?) Sensira? 250 körül lett becélozva kb a gép.[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
-
-
elfelejtette
veterán
válasz rmihaly #46843 üzenetére
Szia!
A hőigényt mindkét variáció lefedi, az Amber Royal egyedül is, vagy a mostani C&H plusz egy belépő Fujitsu/Daikin."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 3 szobás lakás Bp. 11. kerületben Őrmezőn!
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
- HONEYWELL HR92EE rádió frekvenciás radiátor termosztát 3db
- Gaming asztal Rapture Gaming Desk AURORA 300 fekete
- Új, gyári 2024 Ford Focus ST 19" (5-spoke Y design) magnetite könnyűfém felni eladó -35% kedvezmény
- Continental Winter TÉLI 255/40R20 W XL 2db.Dot 2121
- Hibátlan Gyári Audi Alufelni Szett Nokian Téligumival 17" col 225/50 R17
- Xiaomi Roborock S5 robotporszívó költözés miatt áron alul eladó
- Eladó Indesit hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest