Új hozzászólás Aktív témák

  • Rapid136

    őstag

    válasz p_adam #48386 üzenetére

    Vannak technológiai korlátok az optikai felépítésű rendszerben, nem a tükrös váz korán múlik...
    Nekem az egyik legfontosabb funkció az hogy nem kell elvenni a szememtől a gépet hogy visszanézzem a képet és expo előtt még a belenagyítással ellenőrizhetem az élességet (plusz hisztogram és egyéb infok a keresőben). Ezt optikai keresőben nem működik.
    Megjegyzem korral is jár előbb-utóbb az hogy mig az optikai keresőben élesen látsz, de az LCD-n a visszanézéshez olvasószemüveg kell.
    A rendszerek áráról én azt gondolom hogy a kezdők igen nagy része a kitobinál megáll, jó esetben vesz egy telét, esetleg még egy alapot :)
    És még az is jár a fejemben hogy egy nem jól megválasztott, esetleg olcsón megúszni akaró rendszerválasztás után pont azt a célját nem éri el a felhasználó hogy jobb képeket csináljon mint a mobiljával. A neten szembejövő igényes képek nagyobbrésze azért komolyabb, drágább felszereléssel készült...
    Az hogy sokan a gépről várják a tudás megérkeztét, na az is megér egy beszélgetést :)
    Aki meg komolyan gondolja az meg költ a hobbijára, pedig nyirfavesszőre kötött madzaggal is lehet halat fogni mégis durva összegek mennek el a pecaboltban :-)

    Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

Új hozzászólás Aktív témák