-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azrexxx
csendes újonc
Sziasztok!
Újból a segítségeteket szeretném kérni, ahogy azt korábban is tettem. Tavaly ősz tájékán fordultam hozzátok, akkor sajnos elnapoltam a vásárlást új szériákra várva....
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Elsősorban játékra és videótartalmak készítésére, bár a videótartalom készítést még csak most tanulom.
Játékok esetében mindkét típusú játékkal szívesen játszom, tehát multi és singleplayer is jöhet egyaránt. Nem válogatom ezen a téren.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Elég régi már a gépem, így komplett új gépet szeretnék összerakni. Maximum a 500 gigás hdd-m rakom át pluszba majd a gépbe.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Ahogy fentebb is írtam, kompletten szeretnék vásárolni újat. Ennek oka, hogy régen mikor vettem eléggé elsóherkodtam az egészet és most nem lennék gondba, ha akkor ezt nem teszem így most próbálok mindenből, olyat összepakolni, hogy elég sokáig patent legyen.2 típust raktam össze, egy AMD-t és egy Intelt (talán az AMD áll közelebb a szívemhez, mert régóta várok a 7000-es széria x3d-s processzoraira, de viszont a 7900x3d és a 7950x3d nem tűntek túl jónak (olvastam pár negatív kommentet és annyira nem volt elájulva tőlük senki, de valószínű téved). Így esett a választásom a 7800x3d-hez, bár ennél elbizonytalanítottak, mert videókészítéshez/vágáshoz gyenge (ezt nem tudom mennyire igaz)
tech4gamers.com segítségével olvasgattam és nézegettem utána a dolgoknak, remélem hellyel közzel helytállóak a dolgok.
Az AMD-s gép az alábbi:
Alaplap: ASUS TUF GAMING B650-PLUS WIFI
Processzor: AMD RYZEN 7 7800X3D 4.40GHZ AM5 BOX
Videókártya: ASUS TUF-RTX4080-O16G-GAMING TUF GAMING GEFORCE RTX® 4080 16GB GDDR6X DLSS3 (BASIC GARANCIA)
(Nagyon Nvidia párti vagyok, félek nagyon az AMD-s VGA-któl)
Gépház: BE QUIET! PURE BASE 500DX ABLAKOS FEKETE
Ramok: G.SKILL 32GB RIPJAWS S5 DDR5 6000MHZ CL32 KIT F5-6000J3238F16GX2-RS5W
Processzorhűtő: BE QUIET! DARK ROCK PRO 4
(vízhűtéstől nagyon félek)Tápegység: BE QUIET! STRAIGHT POWER 11 PLATINUM 1000W
(a tápegység nagy mumus nekem, szinte minden gépembe 1x legalább elszállt a kondenzátor, így arra gondoltam, hogy platinum alatt nem állok meg, remélve, hogy ezzel nem járok így)SSD: KINGSTON 2TB KC3000 M.2 PCIE M.2 2280 SKC3000D/2048G
HDD: WD BLUE 4TB 3.5" 5400RPM 256MB SATA WD40EZAZ
Az Intel-s gép az alábbi:
Alaplap: ASUS TUF GAMING Z790-PLUS WIFI
Processzor: INTEL CORE I9-13900K 2.20GHZ LGA-1700 BOX
Videókártya: ASUS TUF-RTX4080-O16G-GAMING TUF GAMING GEFORCE RTX® 4080 16GB GDDR6X DLSS3 (BASIC GARANCIA)
Gépház: BE QUIET! PURE BASE 500DX ABLAKOS FEKETE
Ramok: CORSAIR 32GB VENGEANCE DDR5 6000MHZ CL36 KIT CMK32GX5M2D6000Z36
Processzorhűtő: NOCTUA NH-D15 CHROMAX.BLACK
(vízhűtéstől nagyon félek)Tápegység: BE QUIET! STRAIGHT POWER 11 PLATINUM 1000W
(a tápegység nagy mumus nekem, szinte minden gépembe 1x legalább elszállt a kondenzátor, így arra gondoltam, hogy platinum alatt nem állok meg, remélve, hogy ezzel nem járok így)SSD: KINGSTON 2TB KC3000 M.2 PCIE M.2 2280 SKC3000D/2048G
HDD: WD BLUE 4TB 3.5" 5400RPM 256MB SATA WD40EZAZ
Nagyjából így nézne ki a 2 setup. Rólam még azért tudni kell, hogy elég nagy időközönként szoktam cserélni a gépet, mivel nagyon tudom őket szétszedni és összerakni (bár nyilván ideje lenne ezt is elkezdeni, sok időt és pénzt tudnék vele megspórolni). 5 éves setupot cserélnék.
4. Mennyi a kereted rá?
A gépre önmagában nagyon, de nagyon max bruttó 1,4 millió, de ezt a 2 fenti összeállításból láthatjátok is.
Monitorra pedig 200-300k maximum, amit költeni szeretnék.5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Jelenleg egy LG monitorom van 21" képátmérővel, 1920x1080-t tud, 60 hz-es. Nem támogat semmit.
A fenti gép összeállítás(ok) megérdemel véleményem szerint egy minimum 144hz-es, maximum 175 hz-es monitort, maximum 2k felbontás (2560x1440)-s monitort 27" vagy 32" colos monitort.
Én az alábbiakat néztem ki:
LG 27GP850P-B vagy MSI Optix MAG321QR vagy MSI Optix MPG321QRF-QD
Másodlagosnak mindenképp meghagynám egyelőre a jelenlegi monitort. Bár sokan mondják, hogy a hz béli különbségek miatt kifog égni a szemem. Nem tudom, sosem volt még 60 hz-es monitornál nagyobb monitorom.
A topikban foglaltak alapján próbáltam összeírni és állítani a legjobban ezt a kis bejegyzést.
Remélem semmit sem hagytam ki.Segítségeteket és válaszaitokat előre is köszönöm szépen.
Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek.
Köszönettel és Üdvözlettel:
Azrexxx
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Béta iOS-t használók topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- ASUS routerek
- Pendrive probléma
- További aktív témák...
- HP ProLiant ML350p Gen8
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X -Új RTX 4060 -Új 16/32GB DDR4 kit -512GB-4TB NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Mac Studio M1 Max 10C CPU, 24C GPU, 32G RAM, 512GB SSD
- HP EliteDesk 800 G3 TWR PC, 6. generációs i5-6500 CPU
- KONFIG Ryzen 7 3700X GTX1070 16GB Corsair DDR4 Cooler Master Elite 500 V3 B450M Gaming alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest