- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Összerakja az AI-t és az 5G-t az NVIDIA
- Más reklámokat nézhetnek a Facebookon az európaiak
- Microsoft Excel topic
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Mesterséges intelligencia topik
- Windows 11
- eBay
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Sweet.tv - internetes TV
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
-
IT café
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Egyébként bennem egyre többször merül fel a kérdés, hogy mennyire biztonságosak a víruskeresők?! Egy ilyen szoftver nagyon mélyen beleintegrálódik a rendszerbe, szinte korlátlan hozzáférési jogokat kap. Ennél szerintem sokkal átláthatóbb megoldás, ha alapvetően megtesszük, hogy: 1. Nem adminisztrátori fiókot használunk. 2. Megfelelő kiegészítőkkel és beállításokkal ellátott böngészőt használunk. 3. Virtuális környezet. Én pl. Linuxon vagyok alapból, de virtuális környezetbe futtatok egy kiherélt Windows-t. Én nem azt mondom, hogy ez atom biztos védelem, de szerintem átláthatóbb. Van-e jelenleg olyan víruskereső ami nem kémkedés miatt lett tervezve? Az F-Secure-ról hallottam ezt, de annak mi az alapja, van valami konkrétum ami ezt bizonyítja? Mit gondolnak a hölgyek/urak?
-
törölt tag
"Adatokat meg szinte minden szoftver gyűjt: vagy a működéséhez és/vagy egyéb okokból"
Igen, csak a víruskeresők, mivel zárt forráskódú szoftverek, semmit nem tudunk arról, hogy pontosan mit gyűjtenek, hol tárolódnak az adatok, és mit kezdenek azokkal, és a kérdés, hogy mi alapján adjuk meg adott gyártónak a bizalmat. Értem, hogy ez már az ultra paranoid szint, de mondjuk ez is user függő, hogy kinek hol a határ.
-
törölt tag
válasz thomasa #72615 üzenetére
Azt hiszem ez elég jól összefoglalt mindent.
Cs1csó:
Ha végignézünk a vírusirtókat fejlesztő cégek között. Melyikre lehet azt mondani, hogy átlátható a működésük, és felhasználóbarát (ezutóbbi alatt azt értem, hogy pl. nem hazudik az arcomba)?
(Félreértés ne essék, nem ellenzem a vírusirtók használatát, senkit sem akarok lebeszélni ezek használatáról, csak kíváncsi vagyok a topik lakók véleményére, szerintem érdemes lehet ezeket a kérdéseket is kivesézni. Szerintem az adataink védelme a felhasználó nyitott gondolkodásánál kezdődnek. A lakáskulcsunkat se dobjuk el random az utcán. )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest