Új hozzászólás Aktív témák
-
-
De az nem vér bakker...
Az, hogy azt gondolod, még nem lesz az.
Mindössze szimpla tudatlanság... Hülyeséget írsz...Kergemarha az ..
Semmi köze a vérhez ..A steak színe azt mutatja, hogy milyen hőmérsékleten, és mennyi ideig sütötték: mennyire oxidálódott benne a mioglobin. Ha felvágjuk az angolosra sütött steaket, a mioglobin a húsban levő vízzel keveredve vöröses léként jelenik meg, ezt gondolják sokan vérnek. Minél inkább át (vagy túl) van sütve a hús, annál erősebben oxidálódik a mioglobin, eltűnik a vörös színárnyalat, elpárolog a víztartalom, és ott marad végén a szürkés-barnás száraz cipőtalp.
titok nyitja a mioglobin nevű fehérje, ami az izmok oxigénnel való ellátásáért felelős, és közeli rokona a vörös vérsejtekben található, szintén az oxigén szállítását végző hemoglobinnak. Összekeverni nem jó őket: ha a vérben mioglobin van, az elég nagy baj, mert az anyag károsítja a vesét (izomsérüléskor fordulhat elő ilyesmi). A mioglobin ugyanattól vörös színű, mint a hemoglobin: az általa megkötött vastól.
Ez baj, hogy nem vagy képben , hogy mi mitől van...
Mondjuk nem tudom ebben mi a feltűnési viszketegseg, hogy nem agyonsütött húst eszik valaki...Téged a szín zavar, aminek semmi köze a vérhez.
[ Szerkesztve ]
CMF Phone 1 kicsomagolás - https://youtu.be/jB8Q0ouKdPw
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma Második generációhoz érkezett a Meater okoshústűje – megnéztük, mi sül ki belőle.
- PCI Express 5.0-s Team Group SSD a szerényebbik fajtából
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Egy óra, két rendszer
- OpenMediaVault
- Dell notebook topic
- Google Chrome
- PlayStation 1 / 2
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Programozásról_szubjektíven
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen