- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- ASUS routerek
- Sweet.tv - internetes TV
- Apple TV+
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Hálózati / IP kamera
- Windows 10
- Videó stream letöltése
-
IT café
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
IchiZ
csendes tag
Sziasztok !
Ha hagyományos MBR-es particionálást választok a linuxnak, nem a GPT-set, akkor nem kell külön boot partíció ugye ? Elég lesz a swap - / - /home leosztás ?
Azt megmondaná valaki a profik közül, hogy a swap mérete mekkora legyen, ha van 32GB fizikai memória a gépemben ? Egy csomó linuxos fórumot meg wiki-t végigböngészgettem, de mindenki mást mond. Össze vissza zavarják az embert.
Van aki azt mondja ekkora fizikai memóriánál már nem kell swap, van aki azt mondja kell de az legyen kicsi, van aki azt mondja legyen a memória kétszerese(nálam ez akkor 64GB swap lenne uramatyám) és így tovább végtelen kombinációkban................. Tehát akkor mennyi is legyen ???
Előre is köszi !
-
IchiZ
csendes tag
Kösz a válaszokat mindenkinek !
Akkor biztonsági okokból azért csinálok egy 1GB-os swap partíciót. Asztali masinám van, még életemben nem hibernáltam sosem, nem is tervezem használni ezt a funkciót.
Köszi !
-
IchiZ
csendes tag
Helló !
Azt kérdezném a májszterektől, hogy az fstab-ba milyen csatolási pontot használjak egy olyan partíciónál(ext4) amit csak adattárolásra és torrentezésre használnék, de legyen mindig elérhető.
De nem akarom a /home -t használni rá, mert az egy külön SSD-n van a rendszerrel együtt.
Ha a /media/storage - t használnám az jó lenne ? Az így csatolt part. az mindig elérhető lesz majd, vagy külön kell plusszban felcsatolni ?
Amit még kérdeznék, hogy milyen opciót válasszak a beállításokban, mert ez egy hagyományos vinyó.
Az SSD nél beállítottam a noatime-t meg a discardot a TRIM miatt, de itt mit kell belőni ? mert itt ugye nincs szükség TRIM-re. Mit érdemes vagy kötelező egy mezei vinyónál választani ?Előre is köszi !
-
IchiZ
csendes tag
válasz ubyegon2 #40678 üzenetére
Nos nekem alapbeállításokkal nem volt TIRM támogatás az SSD-nél, úgyhogy mindenképp bele kellett piszkálnom, hogy manuálisan beállítsam a megfelelő opciókat hozzá ! Ha hagytam volna defaulton a mai napig nem lenne.
Egyébként köszönöm szépen mindenkinek a csatolási és beállítási tanácsokat !
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- TCL LCD és LED TV-k
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest