Új hozzászólás Aktív témák
-
pmheros
őstag
Lenovo y510p 59-412702 és Adata SSD Premier Pro SP900 128GB M.2 2242 Sata SSD (NGFF) kalandomról szeretnék írni.
Előzmény:
Chat started on 21 Aug 2014, 01:42 PM (GMT+0)(01:42:18) *** Visitor 74291164 joined the chat ***
(01:42:22) BOLT: Szép napot! Tudok a keresésben segíteni, vagy esetleg terméket ajánlani?
(01:47:22) Visitor 74291164: Üdvözlöm ! Adata SSD Premier Pro SP900 128GB M.2 2242 Sata SSD (NGFF) http://www.BOLT.hu/pc_alkatresz/msata_ssd/Adata_SSD_Premier_Pro_SP900_128GB_M-2_2242_Sata_SSD_%28NGFF%29_13429.html hibátlan működik-e Lenovo y518p 59-412702 készülékben ?
(01:48:43) *** BOLT joined the chat ***
(01:49:38) BOLT: Nem működik vele, mivel ebben a konfigurációban nincs NGFF csatlakozó.
(01:49:48) BOLT: Tehát bele se lehet tenni.
(01:49:53) ÉN: De van
(01:49:59) ÉN: Küldhetek képet
(01:50:43) ÉN: Ez már az újabb sorozat (755M -es)
(01:50:46) BOLT: Ha van benne akkor megfelelő bele, viszont én a szerviztől kaptam ezt az információt, hogy csak az i7-es változatban van lehetőség ilyen bővítési lehetőségekre.
(01:52:05) ÉN: Most ellenőriztem vizuálisan, tehát bizonyos. A foglalat biztos stimmel, egyéb inkompatibilitás miatt kérdeztem a hibátlan működést.
(01:53:04) BOLT: Más kompatibilitási hiba nem állhat fent, illetve mi úgy vettük át ezeket a gépeket, hogy csak GT 750M van benne. Bár a Lenovonál néha előfordul ilyen pozitív tévedés.
(01:53:34) ÉN: Köszönöm a tájékoztatást. Minden jót.
(01:53:43) BOLT: Szívesen. További kellemes napot! Viszontlátásra!
(01:59:52) *** ÉN left the chat ***A lementett beszélgetés szereplőinek nevét(nagy és dőlt betűk) utólag én módosítottam, nehogy rágalmazás legyen belőle. Valamint vastaggal kiemeltem a lényeget.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz pmheros #8933 üzenetére
Win7 x64 sp1 -et húztam fel rá, legacy boot mode sata ahci mode.
Felmegy szépen az összes Lenovos driver, és hibátlan is win működése az Intel® Rapid Storage Technology driver -ig. Miután felmegy az iRST 12.6.0.1033, újraindul a gép, újra olvassa a lemezeket, betölti hozzájuk az ahci drivereket, a gép megmered és fél perc után kék halál.Próbáltam az intel oldaláról a legújabb 13.1.0.1058. verziót, de ugyanez a hiba.
Kíváncsiságból rápróbáltam egy win8.1 x64 -et UEFI módban, ott pl nem enged telepítésnél semmit csinálni a "lemezzel". Szándékosan nincs már benn mellette az sshd, nehogy az bekavarjon.
Az rst driverek hibátlan mennek a gyári satás sshd -vel.SSHD -vel az egész gép hibátlan működést mutat.
Mi kell nekem:
-újabb Bios a laposra ? (nincs újabb)
-vagy újabb firmware az ssd -re ? (, aminek nem tudok elérhetőségéről)
-másik típusú m2 ngff ssd ?nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz metalbambi #8935 üzenetére
Elég nehéz dolog még egy m2 ngff csatlakozós laptopot találni.
Egyébként a win8 semmilyen módban nem megy rá.
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz adamch4 #8945 üzenetére
Ha egy városban lennénk azonnal indulnék hozzád arra a tesztre. Belsős ember elárulta, hogy a M.o.-ra most először érkezett ez a típus, ebből a szállítmányból az első tulajdonos vagyok, ezért is nem voltak még előttem tapasztalatok. Holnap lehetőségem lesz belepróbálni egy másik ugyanilyen a-datát (hátha csak az enyém rossz), illetve egy Plextor -t is. Természetesen az eredményéről nyilatkozni fogok.
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz farkas-j #8956 üzenetére
Mielőtt megrendelnéd, megkérdem: Optikai meghajtó van a te y510p -ben ?
Mert a rögzítő elem az csak az optikai meghajtóról leszerelve létezik. A képen BRACKET néven fut.
Enélkül kicsúszhat a hdd caddy -istől mindenestül , ami nagyon körülményessé teszi a kezelést. Valamint a laposod oldala is üresnek fog hatni a gyári ODD egyedi előlapja nélkül.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
-
pmheros
őstag
válasz LallerHUN #8971 üzenetére
Természetesen lehet USB ODD -ről bootolni. Azonban ez egy érdekes kérdést vett fel: Mivel jobb neked USB -s ODD -ről bootolni, mint USB -s pendrive -ról ?
De hogy az eredeti felvetésnél maradjunk. Van messziben egy eladó y150p ultrabay ODD, csak a kérdés mennyit ér neked.
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz pmheros #8947 üzenetére
Megvolt a próba a Plextor N3-L2128 m2 ngff ssd -vel, hibátlan működik az Y510P -el ! Ellentétben az előző A-Data Permier Pro SP900 -asával.
AHCI módban gyönyörűen felmegy a win8.1u1 a Plextor -ra minden zokszó nélkül, az A-Data csak ide módban tudta ezt.
Másik gondom volt az A-Datával, hogy a 8 -as alapú WinPE nem látta azt az eszközt, az N3-L2128 nincs ilyen gond sem.
Az SP900 -as -nál ha telepítettem w7 alatt az intel rapid storage drivert, akkor a win7 elment kékhalálba, az N3-L2128 ezt az akadályt is hibátlanul veszi, nincs vele gond.A számlámon Plextor N3-L2128 szerepel (az eladók is így hivatkoztak rá, illetve a web -en is így van fenn), az eszköz LITEON IT N3-L2128 azonosítja magát. Tehát ha valaki ez utóbbit látja árlistán, akkor az azonos jelölésű Lite On -ra is lecsaphat.
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz farkas-j #9000 üzenetére
Ez esetben te a szerencsések közé tartozol, nálad meg lesz a rögzítő elem az ODD -ről átszerelve. Sőt még az előlapot is át tudod rá szerelni, hogy kívülről változás sem lesz.
(#9003) Stofl85 Úgy sejtem a recovery partició meg nem léte okozza bajt
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz lolkapitany #9019 üzenetére
Ha van bedugva usb -s eszköz, húzd le a laposról. Nekem az egér adó-vevője fogja (ritkán) meg így az indulást.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz Stofl85 #9026 üzenetére
Mivel én is vak voltam a témában utána olvasgattam, a szomszédos Lenovo topikokban, és külföldi (számomra érthetetlen) nyelvű oldalak fórumain is. Tévedés jogát fenntartom !
Amit ki sikerült eddig hámoznom: a lenovo gomb előkészített OEM (lenovo) partícióról tudja előhívni a mentést. A winre letölthető One Key Recovery 8.0 azonban nem tud ilyet létrehozni. Ami képes erre, az a Onekey Recovery Engineering. Ez utóbbi azonban szigorúan gyártói eszköz, amit nem is ad ki a kezéből a Lenovo. Én a virágboltban találtam a 7 -es és a 8 -as verziójából is az Engineeering -nek, de sajna betöltés közben újraindul, aminek az okára még nem sikerült rájönnöm. Egyenlőre fel is adtam.
Persze ha nálad a G580 -on enélkül is megy, akkor valamit nagyon félreolvastam
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
-
pmheros
őstag
válasz spyduck #9147 üzenetére
A compatible mode az IDE mód, tehát igen hátrányba kerülsz, mind sebességben mind ssd élettartamban.
Még jó hogy korábban leírtuk az ssd topikban és itt is hogy a Lenovók nem szeretik az A-data 900 -ast. Egyébként csak a win8 nem megy fel ahci módban, a 7 igen(#9159) kisza25 honnan veszed hogy ?usb2 módban? működik ?
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz kisza25 #9191 üzenetére
Megkavart hogy a napokban járt nálam egy HP annak a beállításaira emlékezhettem.
A Lenovo -nál esetleg az USB Legacy opciót lehetne megpróbálni Disabled állásban mit mutat.
(#9193) marilllyo Én win7 -et használtam sshd -vel és ott is működött a tanulási folyamat: vagyis a gyakrabban használt állományokból a memória területre is másol egy példányt.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz kisza25 #9208 üzenetére
Mindegy hogy normál mód vagy visszafelé forog a venti, mert radiális kialakítású. Ha a másik irányba forog akkor is a lapátvégeken válik le az áramlás, (és mindenképp tengelyirányon jut be a nyomáscsökkenés miatt a friss levegő), csak éppenséggel rosszabb hatásfokon. . Persze ha axiális venti lenne akkor működne az elgondolásod, de ez a venti nem olyan.
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz adamch4 #9387 üzenetére
Szia,
igen Plextor N3-L2128-01 használok.
Win7 x64 van ráhúzva, semmilyen kímélést nem kap. Nem éreztem szükségét hogy tesztprogramokban számadatokat olvasgassak, mert elég hogy érzetre gyors mint a szél. Melegedést sem néztem, kellően tágas helyen van, és mintha szellőző nyílás is lenne a környékén.
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz kisza25 #10053 üzenetére
Nem tudom, nem írok operácós rendszereket. Ellenben volt pár napig A-datám és a win7 hibátlan települt rá ahci módban, míg a win8 nem. Ugyanaz az ssd HP és Lenovo laposokban ugyanezt a hibát produkálta más netes leírások szerint is. Ez a tapasztalat váltotta ki a kérdésemet.
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz kisza25 #10061 üzenetére
Én is win7 -et használok, mégis dolgozott bennem a kisördög, hogy ha a következő oprendszer a 8 -ra épít, (és nem a 7 -re) akkor az ssd hogy fog viselkedni telepítéskor ?
(Másrészt ha lenne tapasztalat, akkor a betévedő fórumozók tudnák milyen m2 ssd -k működnek tutira, minden körülmények között. )
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz [-HERO-] #10267 üzenetére
Ajánlani max én is azt tudnám, hogy szépen megkéred kisza25 fórumtársat, hogy nézze meg neked (és a többi lenovo tulajnak), hogy felmegy-e a TRANSCEND -jére a win8.1 ?!
Egyébként van rá esély, mert itt a kommentek között ?olvasok? valami biztatót: UEFI-mode staan, werkt prima.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz bendikeee11 #10555 üzenetére
Az általad kettőnek titulált rész egy komplett egységet képez.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz beholder00 #10654 üzenetére
Azt hiszem beszélhetek többünk nevében: támogatjuk, hogy berendeld.
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz beholder00 #10749 üzenetére
Ez az a hozzászólás amit nemhogy nem OFF -ba, hanem csupa vastagon szedet nagy betűs hozzászólásként kellene posztolni. Kellenek a tapasztalatok nagyon !
Gondolom w8.1 van rajta ?nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz Hurkaleves #10897 üzenetére
A kis felugró proci használat ablakra emlékeim szerint azt találtam ki, hogy az első felugráskor nem zárom be. Utána nem ugrik fel újra, mert eleve ott van a háttérben.
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz Hawnin #10924 üzenetére
Nálam (y510p) inkább az akksi töltöttség visszajelzésével van gond.
Akku védelem van bekapcsolva a Lenovo Energy Managment -ben.
Az értesítési területen kiírja hogy 60% töltöttség, bír még 4,5órát.
1 óra múlva rápillantva kiírja az 58%-ot, bír még 2 órát,
aztán ha eltelik újabb 1 óra hirtelen könyörög a töltőért, és akkor már ugye nem igen van %.Valamiért nem méri vagy nem jelzi ki folyamatosan a valós töltöttséget.
Ha újraindítom akkor érdekes mód hihető értékkel indít, de folyamatában mintha nem követné a valós változást.
Az akku.nullázás is megvolt.Ha valaki találkozott már ezzel a jelenséggel, akkor megsúghatná a szoftveres megoldást.
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz MacEdm #12262 üzenetére
Amennyiben nem vagy meg a win10 újításai nélkül,
valamint együtt tudsz élni a nem kiforrott oprendszer bosszúságaival,
akkor mindenképpmásodik kérdésedre a google első találata:
gt 755m directx[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó hibás Asus F5SL notebook alkatrésznek / core 2 T4300 / AMD HD 3470
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB!!! Space black (pacek fekete) -MAGYAR
- 1 év garanciával THINKPAD X1 YOGA G2 - 14" FHD TOUCH 360 +wacompen, I5, 16 / 256
- Lenovo Thinkpad T540p 15.6" HD i5-4200M, 8GB ram, 256GB SSD, HDMI, Webcam, 3h+ akku
- ASUS TUF F15
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest