Új hozzászólás Aktív témák

  • Ghoula

    senior tag

    válasz Rundll32 #4799 üzenetére

    Sajnos normális. :(
    Lenovo-ék túl sok pasztát használnak, a hűtő leszorítója pedig túl gyenge, ezért a paszta eltartja a hűtőt a chip-ektől.
    Van aki szerencsésebb, jobbak a hőmérsékletei, de a nagy átlag, külföldi fórumok tapasztalati alapján, ezt mutatja.
    Megoldások

    - Nem terheled full-ra :)
    - A gpu hőmérséklet limitet beállítod 80-ra. ( Ha közben túlhajtod, pl +135-re, akkor a 3D feszültség ehhez az órajelhez lesz rendelve. Ha bármi miatt, hőmérséklet, power limit, usage limit miatt leveszi az órajelet, akkor a feszültség is csökkenni fog. Be tudsz lőni egy hőmérséklet limitet, ahol közel alap órajelen, de csökkentett fesszel fog menni.)
    - Nem foglalkozol a garival, szétszeded, és újrapasztázod/ nagyobb leszorító erőt alkalmazol a hűtésen. (Ultrabay modulon nincs garicimke, azt újra tudod pasztázni gari mellett is)
    - Külső hűtő, bár attól ne várj csodákat
    - Leveszed az alsó takarólemezt, és úgy használod asztalon( sokat számít, főleg az ultrabay-nek, vagy ezen is moddolsz, hogy nagyobb lyukon kapjon levegőt :) )
    - Tél van, nagykabát, és kint használod, bár kesztyűben nehéz játszani. :D
    - Megpróbálkozhatsz cserével, hátha jobbat kapsz, de megint kifoghatsz egy ilyen példányt.

    Nekem moddolt a hűtésem, az integrált gpu és cpu hőméréskleteit kordában tudom tartani, akár feszemeléssel, és overclock-al is, de az ultrabay-el így is szívok. A hőmérséklet tüskéket már szépen elviszi a hűtő, de huzamos ideig full közeli terhelésen átmelegszik. Szóval csodákat ne várjatok az ultrabay-től, az ötlet remek, de a hűtést alultervezték( Legalábbis a 75X-es kártyáknál, a 650-t bőven elviszi)

Új hozzászólás Aktív témák